Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Τι χρωστάει το ελληνικό κράτος στους Βορειοηπειρώτες για τους οποίους αδιαφορεί

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού


Οι Χειμαρριώτες αγωνίζονται μόνοι τους απέναντι στην προσπάθεια του αλβανικού κράτους για αρπαγή της γης τους. Το ελληνικό κράτος αδιαφορεί για την τύχη τους ξεχνώντας τι τους χρωστάει. Ας δούμε μερικά παραδείγματα. Ο Σπυρίδων Σπυρομηλιός το 1825 επικεφαλής 250 Χειμαρραίων βρισκόταν στο Μεσολόγγι που ήταν υπο πολιορκία. Μαζί με τον αδερφό του Ζάχο συμμετείχε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Η εικόνα που υποτίθεται ότι αποδεικνύει την «απάτη» με την προσσελήνωση Η αποστολή του Apollo 17 ήταν σκηνοθετημένη, πανηγυρίζουν οι συνωμοσιολόγοι(Βίντεο - Φωτο)

Μπορεί να έχουν περάσει πενήντα σχεδόν χρόνια από κείνο το μνημειώδες βηματάκι του Νιλ Άρμστρονγκ στο Φεγγάρι το 1969, κάποιοι συνεχίζουν ωστόσο να μην πιστεύουν πως η ανθρωπότητα έκανε ένα τεράστιο άλμα.

Και τώρα κομίζουν νέες «αποδείξεις», βάζοντας στο στόχαστρο μια φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA τρία χρόνια μετά την ιστορική προσσελήνωση του Apollo 11 για να μας πείσει πως το Apollo 17 άγγιξε όντως την επιφάνεια της Σελήνης.

Η Μεγάλη Σερβία σύμφωνα με τον Μίλοραντ Ντόντικ

Νοέμβριος 20, 2017. 16:21
Δημοσιογράφος της ‘Φωνής της Γερμανίας’- DW, πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ με αφορμή ενός χάρτη που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τη Μεγάλη Σερβία.

Στη συνομιλία, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι δεν βλέπει  στο χάρτη τις οντότητες που προβλέπονται από τη συμφωνία  Ντέιτον και προσθέτει ότι όλες οι συγκρούσεις στην περιοχή έχουν αρχίσει λίγο- πολύ από εδαφικές αξιώσεις και κάνει την ερώτηση:

Μέρκελ: Προτιμώ νέες εκλογές από κυβέρνηση μειοψηφίας - Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

«Κατά την άποψή μου είναι ο καλύτερος δρόμος» είπε χαρακτηριστικά - Για «πρωτοφανή κατάσταση» που αντιμετωπίζει η χώρα του κάνει λόγο ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι «προτιμά νέες εκλογές από κυβέρνηση μειοψηφίας», μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.


«Κατά την άποψή μου, ο καλύτερος δρόμος θα ήταν η διεξαγωγή νέων εκλογών», είπε η Άνγκελα Μέρκελ στο κανάλι ARDs. Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν είναι στα σχέδιά της να γίνει καγκελάριος μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.

Κοινωνικό μέρισμα: Κατατέθηκε στη Βουλή - Οι λεπτομέρειες για τα κριτήρια και τους δικαιούχους

Νέα κριτήρια η ασφάλιση, τα τεκμήρια και η διαμονή

Κοινωνικό μέρισμα: Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τους πίνακες με τα εισοδήματα και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα - Δείτε τι αλλάζει στα κριτήρια
Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα των 720 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Τουρκικοί «ψευτοτσαμπουκάδες» στα Ίμια: Προσπάθησαν να στήσουν νέο θερμό επεισόδιο(Βίντεο - Φωτο)

Για νέο επεισόδιο στα Ίμια ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής «μπλόκαραν αντίστοιχα δύο σκάφη του ελληνικού λιμενικού, καθώς τα τελευταία προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα Ίμια».

«Η τουρκική Ακτοφυλακή εντόπισε τις κινήσεις των ελληνικών σκαφών προερχόμενα από την Κω και την Κάλυμνο και επενέβησε ταχύτατα προκειμένου να απαγορεύσει την προσέγγιση της βραχονησίδας στους Έληνες, με αποτέλεσμα αναγκασθούν να αποσυρθούν στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο», αναφέρει το σχετικό άρθρο.

Σύμφωνα με το Haberturk Επικεφαλής σύμβουλος Ερντογάν: Να επανεξετάσουμε την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ

«Η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα [ΝΑΤΟ] είναι αμφίβολη», δήλωσε ο Γιαλτσίν Τοπτσού, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα ως «βάναυση και επαίσχυντη»
Μια δήλωση που προκαλεί ανησυχία σε πολλούς έκανε ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν. Μετά το επεισόδιο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες προκαλώντας την οργή του Τούρκου προέδρου η Τουρκία φαίνεται να επανεξετάζει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.