Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σύμφωνα με το Haberturk Επικεφαλής σύμβουλος Ερντογάν: Να επανεξετάσουμε την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ

«Η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα [ΝΑΤΟ] είναι αμφίβολη», δήλωσε ο Γιαλτσίν Τοπτσού, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα ως «βάναυση και επαίσχυντη»
Μια δήλωση που προκαλεί ανησυχία σε πολλούς έκανε ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν. Μετά το επεισόδιο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες προκαλώντας την οργή του Τούρκου προέδρου η Τουρκία φαίνεται να επανεξετάζει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.


Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, είπε, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν, Γιάλτσιν Τοπτσού. Η Τουρκία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στη συμμαχία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα [ΝΑΤΟ] είναι εν αμφιβόλω», δήλωσε ο Τοπτσού, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα ως «βάναυση και επαίσχυντη», όπως ανέφερε το Haberturk.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ερντογάν εμφανίστηκε σε άσκηση του ΝΑΤΟ ως ο «εχθρός» Αυτό προκάλεσε την οργή του και ακόμα και όταν ζητήθηκε συγγνώμη εκείνος την απέρριψε.

«Είδατε την ασεβή συμπεριφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται όχι από ηλίθιους αλλά μόνο από ανθρώπους της βάσης», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια απλή συγγνώμη», είπε.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία απέσυρε 40 στρατιώτες από την συγκεκριμένη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου