Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Γιατί η ελληνική γλώσσα είναι η πιο "πλούσια" γλώσσα του κόσμου εδώ και 4.000 χρόνια!

“Η αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες). Η ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια”. (Μπιλ Γκέιτς).
“Η ελληνική και η κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την ελληνική”. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

15 Πανδημίες που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας - Πανώλη, χολέρα, λέπρα, ευλογιά, γρίπη... Μία λίστα με τις πιο σημαντικές πανδημίες που εξολόθρευσαν χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια ανθρώπους.

Στον τομέα των μολυσματικών ασθενειών, μία πανδημία είναι η χειρότερη δυνατή περίπτωση. Όταν μια επιδημία εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορα μιας χώρας, τότε η ασθένεια γίνεται επίσημα πανδημία.
Οι μεταδοτικές ασθένειες υπήρξαν και κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, όπου κυριαρχούσε ο κυνηγός – συλλέκτης. Η στροφή, όμως, προς την αγροτική ζωή πριν από περίπου 10.000 χρόνια δημιούργησε κοινότητες που ήταν επιρρεπείς στις επιδημίες. Η ελονοσία, η φυματίωση, η λέπρα, η γρίπη, η ευλογιά και άλλες μολυσματικές ασθένειες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Κορωνοϊός: Απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, πρόστιμο 1.000 ευρώ -Αυστηρές συστάσεις για την κυκλοφορία - ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

O Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα δεδομένα για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Η Πολιτεία κάθε μέρα παίρνει όλο και αυστηρότερα μέτρα ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η διασπορά του κορωνοϊού. Κατά την τελευταία, σημερινή, ενημέρωση, ο υφυπουργός Γενικής Προστασίας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που θα παρθούν αρχής γενομένης από αύριο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα υπάρχει πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο σε όσους συναθροίζονται σε ομάδες 10 ή περισσοτέρων ατόμων, ενώ έκανε και αυστηρή σύσταση στους πολίτες για να παραμείνουν σπίτι και να βγαίνουν μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες.

Πώς η Ταϊβάν έγινε η χώρα - υπόδειγμα στην αντιμετώπιση του κορονοϊου

SAM YEH via Getty Image
Τι έκανε η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός που, δυστυχώς, δεν έκαναν άλλες χώρες (και φυσικά ούτε η Ελλάδα), παρά μόνο όταν ήταν ήδη αργά. Και ίσως ούτε τότε.

H Ταιβάν είναι μια χώρα 23,8 εκατ. ανθρώπων, σε απόσταση 81 μιλίων από την Κίνα -όπου τουλάχιστον 800.000 πολίτες της ζουν και εργάζονται- και συνδέεται με αυτή με πολλές καθημερινές αεροπορικές πτήσεις.
Έτσι όταν άρχισε να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Κίνα, ήταν λογικό πολλοί να υποθέσουν πως η Ταϊβάν θα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που θα αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα.
Κι όμως. Ενώ διανύουμε τον τρίτο μήνα της επιδημίας, που έχει στοιχίσει παγκοσμίως τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους και άνω των 114.000 έχουν ασθενήσει, η Ταϊβάν έχει

Κορονοϊός: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Δημόσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας - Όλη δέσμη που αποφάσισε η κυβέρνηση

Σειρά μέτρων έχουν ληφθεί ήδη από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Εκείνα που αφορούν στο Δημόσιο συνοψίζονται στα εξής:
1. Διευκόλυνση όλων των εργαζομένων γονέων με παιδιά έως 15 ετών με άδειες ειδικού σκοπού. Ήδη κάνουν χρήση αυτής της άδειας περίπου 15.000 χιλιάδες υπάλληλοι (Αυτός είναι ένας αριθμός που μέρα με τη μέρα αλλάζει).
2. Επιπροσθέτως δίνεται ειδική άδεια απουσίας σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου τομέα που κινδυνεύουν περισσότερο καθώς έχουν ήδη βαριές παθήσεις όπως πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο ή είναι μεταμοσχευμένοι. Η σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας έχει

Διαδηλώνουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία – Ζητάνε από τον Ερντογάν τους μισθούς τους

Φιλότουρκοι τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία από τον Συριακό Εθνικό Στρατό (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), που υποστηρίζονται από την Τουρκία, εδώ και δύο ημέρες ξεκίνησαν διαδηλώσεις ζητώντας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πληρώσει τους μισθούς τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).
Οι μισθοφόροι τζιχαντιστές έχουν τοποθετήσει λάστιχα και έχουν κόψει τους κεντρικούς δρόμους στις πόλεις Ρας Αλ Αΐν και Τελ Αμπιάντ, αναφέρει ο SOHR, πόλεις που κατέλαβαν πριν μερικούς μήνες με την τρίτη τουρκική εισβολή στη Συρία, την επιχείριση «Πηγή Ειρήνης».

Αργολίδος: “Ας θέσουμε τους συνωμοσιολόγους, μαζί μὲ τον ιό, στην καραντίνα”

Ἀγαπητοί ἀδελφοί,
Ζοῦμε τούτες τὶς μέρες μία παγκόσμια ἀπειλή. Ὁλόκληρος ὁ κόσμος βλέπει μὲ φόβο, ἀγωνία καὶ στέκεται μὲ ἀμηχανία ἀπέναντι στὴν ἐπέλαση τοῦ COVID – 19. Ἄν θέλουμε νὰ δοῦμε βαθύτερα, γιὰ μία ἀκόμη φορά ὁ ὑπερφίαλος καὶ δῆθεν παντοδύναμος ἄνθρωπος προσγειώνεται, ταπεινώνεται, γιὰ νὰ μὴν πῶ, ἐξευτελίζεται. Ἕνας ἀκόμη Πύργος τῆς Βαβέλ καταρέει. «Καὶ ἦν ἡ πτώσις αὐτοῦ μεγάλη». Ἔρχεται ἕνας ἰός καὶ τὰ διαλύει ὅλα. Τίποτα δὲν εἶναι ὅπως πρὶν ἕνα μῆνα.
Πέρσυ τέτοιες μέρες καὶ κάθε Ἄνοιξη τὸ Ναύπλιο ἔσφυζε ἀπό ζωή. Χιλιάδες μαθητές καὶ τουρίστες