Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:Νέo εύρημα στην Πομπηία -Σε νωπογραφία η συνεύρεση του Δία με τη Λήδα (Εικόνες)

Μία νωπογραφία της Λήδας, φωτογραφία: twitter
Ο αβυθομέτρητος ακόμη αρχαιολογικός χώρος της Πομπηΐας εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τα νέα ευρήματα που διαρκώς έρχονται στο φως, κατά τις διάφορες, ανασκαφικές, ή αναστηλωτικές, εργασίες του.
Η τελευταία ανακάλυψη αφορά μία ασύγκριτη σε κάλλος και τεχνική εκτέλεση νωπογραφία της Λήδας, της εκπάγλου ομορφιάς βασίλισσας της Σπάρτης την ώρα που μένει έγκυος από τον Δία, ο οποίος για να την πλησιάσει είχε μεταμορφωθεί σε κύκνο.

Δραματικές εξελίξεις: Μπήκε στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros με τέσσερα πολεμικά πλοία

Αγνοούν τους πάντες οι Τούρκοι – Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης – Συσσώρευση ναυτικών δυνάμεων γύρω από την Κύπρο – Τσαβούσογλου- και Πομπέο ξεκαθαρίζουν σήμερα τους λογαριασμούς τους - Σε ετοιμότητα η Ελλάδα
Το ενεργειακό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και παράλληλα διαδραματίζεται στο παρασκήνιο ένα σκληρό διπλωματικό πόκερ.
Από την περασμένη Παρασκευή η αμερικανική ExxonMobil ξεκίνησε να… τρυπά το βυθό της κυπριακής ΑΟΖ αναζητώντας ικανοποιητικές ποσότητες υδρογονανθράκων που θα της επιτρέψουν στο μέλλον την εξόρυξη.

«Διαρροές» Αγκυρας σε τουρκικά ΜΜΕ: «Δεν πλησιάζει κανείς Ελληνας στα Ιμια - Eχουμε υπό 24ωρη παρακολούθηση την περιοχή»

"Κρεσέντο" τουρκικής προκλητικότητας από το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ μετά από "διαρροές" της Αγκυρας που μιλά για "στρατιωτική νίκη". Τα ΜΜΕ της Τουρκίας «πανηγυρίζουν» διότι κανείς Έλληνας δεν τολμά να πατήσει στα Ίμια χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς.
«Οι Ελληνες δεν πλησιάζουν στα Ιμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.

Δύο χάλκινα μετάλλια για Έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής - Στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα στο Πεκίνο συμμετείχαν 38 χώρες, με περίπου 200 μαθητές

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, στο Πεκίνο στις αρχές Νοεμβρίου.
Τα μετάλλια κατέκτησαν ο Θέμης Πουλτουρτζίδης (1ο Λύκειο Κιλκίς) και η Αγγελική Μπανιά (1ο Λύκειο Ναυπάκτου). Επίσης οι μαθητές Χρήστος Κακογιάννης (Ελληνικό Κολλέγιο), Αργύρης Γιαννίσης – Μανές (Μουσικό Λύκειο Βόλου) και Διονύσης Γάκης (Πειραματικό Λύκειο Πατρών) απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις (Εύφημες Μνείες). Της αποστολής ηγήθηκαν ο Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Χαρά Παπαθανασίου του Πανεπιστημίου Leiden, Ολλανδίας.

Η Πολωνία θα αποχωρήσει από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση - Την πόρτα της εξόδου είχαν ανοίξει οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενταχθεί στον αυξανόμενο κατάλογο των χωρών της ΕΕ που αποχωρούν από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση εγκρίθηκε τον Ιούλιο και από τις 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες αποχώρησαν πέρυσι.

Συνήφθη μετά τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί από τους οποίους

To NATO ιδρύει την δική του αντικατασκοπεία με έδρα την Ελλάδα

Οι υπουργοί Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, εξετάζουν τη δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής «αντικατασκοπείας» προτείνοντας μάλιστα να την αναλάβει η Ελλάδα, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που επικαλείται το Politico.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το προσχέδιο της PESCO (μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας), η Ελλάδα θα ηγηθεί μιας σχολής η οποία σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Ένωσης, θα εκπαιδεύει στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών από ολόκληρη την ΕΕ.
Επίσης, η Ελλάδα θα αναλάβει την εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων για τις συνθήκες σε μεγάλο υψόμετρο ή σε υψηλή θερμοκρασία, ενώ το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό και για τα πολιτικά