Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Μία εικόνα 1000 λέξεις: Η γυναίκα από το Δίστομο

Η μαυροντυμένη κοπέλα, η άσημη Μαρία Παντίσκα, είναι ίσως το πιο διάσημο πορτρέτο Ελληνίδας στον πλανήτη
Φθινόπωρο του 1944. Ο Ουκρανός φωτογράφος Ντμίτρι Κέσερ βρίσκεται στην Ελλάδα απεσταλμένος του περιοδικού Life και καταγράφει την υποχώρηση των Γερμανών . Χάρη σε αυτόν χρωστάμε μοναδικά ντοκουμέντα που έζησε η χώρα στην δεκαετία του '40. Ήταν παρόν με τον φακό του στα Δεκεμβριανά, στην επίσκεψη Τσόρτσιλ στην Αθήνα αλλά και αργότερα στον εμφύλιο πόλεμο.

Η NASA τελικά αποκαλύπτει ότι ΠΥΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας ερευνητής της NASA έχει βρει κρυμμένες πύλες στο μαγνητικό πεδίο της Γης που ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα. Ορισμένες από αυτές είναι ανοικτές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η NASA χαρακτηρίζει αυτές τις πύλες X-σημεία ή περιοχές διάχυσης Αυτές βρίσκονται μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.
Οι πύλες δημιουργούνται μέσω μιας διαδικασίας μαγνητικής επανασύνδεσης από γραμμές μιας μαγνητικής δύναμης από δύο ουράνια σώματα που σμίγουν μέσα στο χώρο. Η διαδικασία αυτοί δημιουργεί αυτά τα x-σημεία.

Αν το κάνει αυτό σε μαγνητικά ρινίσματα ..στο μυαλό σου τι κάνει;(Βίντεο)

Αν το κάνει αυτό σε μαγνητικά ρινίσματα ..στο μυαλό σου τι κάνει; 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος - ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του, ως διάδοχος του Κάρολου Παπούλια. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, ο κ.Παυλόπουλος ακολούθησε το πρόγραμμα της ορκωμοσίας και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια μετάβη στο προεδρικό μέγαρο.

Κύπρος: Επίδειξη δύναμης από τις Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς σε μεγάλη άσκηση με Mi-35P και AW-139 - ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ(Βίντεο)

Σε επίδειξη ικανοτήτων προχώρησαν  οι Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς με την πραγματοποίηση της άσκησης «Ανδρέας Ζάκος», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα. Η άσκηση ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου και την ευθύνη για την πραγματοποίησή της είχε η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη έκταση μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας.
Εκτός από τα Mi-35P πήραν  μέρος και ελικόπτερα AW-139 της ΕΦ (διατίθενται τρία συνολικά) ενώ οι Κύπριοι άνδρες των ειδικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν και άλματα ελεύθερης πτώσης από ελικόπτερα όπως και εκπαίδευση  με πλωτά μέσα.

Η Ρωσία ξεκίνησε ασκήσεις σε όλη την επικράτεια της με σενάριο "ολοκληρωτικού πολέμου" - ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ(Βίντεο)

Η Ρωσία προχώρησε σε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με χιλιάδες στρατιώτες να  λαμβάνουν μέρος σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου της χερσονήσου  της Κριμαίας, των νότιων  περιοχών κοντά την Ουκρανία, της θάλασσας του Μπάρεντς, της χερσονήσου Καμτσάτκα, της Αρμενίας, της Νότιας Οσετίας, και της Αμπχαζίας ,ακόμα και στην Αρκτική, υλοποιώντας ένα σενάριο "ολοκληρωτικού πολεμου".
Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπει ακόμα και εισβολή σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων στην κεντρική Ρωσία, καθώς η Μόσχα θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ τις ελέγχει.

Σοκ στην Τουρκία από την δήλωση του προεδρικού υποψήφιου Rand Paul: "Να διαμελιστεί η Τουρκία και να δημιουργηθεί κουρδικό κράτος" - ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Rand Paul (με μεγάλες πιθανότητες να πάρει το χρίσμα) δήλωσε δημόσια την υποστήριξή του στη δημιουργία Κουρδιστάν που θα περιλαμβάνει και τα εδάφη της νοτιοανατολικής Τουρκίας δηλαδή τις περιφέρειες Ντιγιάρμπακιρ,Χατάι κ.λ.π
 
Ο Αμερικανός υποψήφιος απλά παραδέχθηκε δημόσια αυτό που το βαθύ αμερικανικό κράτος επιζητά. Ένα κοσμικό Κουρδιστάν που θα προστατεύει το Ισραήλ, θα ελέγχει τα ενεργειακά αποθέματα του Κιρκούκ για λογαρισμό των Αμερικανών,και θα "κοντύνει" την Τουρκία που επί πρωθυπουργίας Ρ.Τ.Ερντογάν και Α.Νταβούτογλου έβγαλε "γλώσσα" στην Ουάσιγκτον.

Βανουάτου: Στο έλεος γίγα-κυκλώνα - Φόβοι για δεκάδες νεκρούς - «Χτύπησε» τα ξημερώματα του Σαββάτου(Βίντεο)

Βιβλική καταστροφή από «έναν από τους χειρότερους κυκλώνες στην ιστορία του Ειρηνικού» - Άνεμοι εντάσεως έως 340 χλμ/ώρα σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους

Βιβλική καταστροφή έχει επέλθει στην καρδιά του αρχιπελάγους Βανουάτου, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν «χτύπησε» ένας από τους ισχυρότερους τροπικούς κυκλώνες που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στον νότιο Ειρηνικό.

Spiegel: Λεφτά για τα θύματα αλλά όχι για τον Τσίπρα - Για πρώτη φορά γερμανικό μέσο λέει «ναι» στην καταβολή αποζημιώσεων

Να πληρώσουμε για το Δίστομο για να μην έχει επιχειρήματα ο Τσίπρας - Είναι ηθικά και πολιτικά σωστό να το κάνουμε  - Και οικονομικά αντέχουμε να δώσουμε 28 εκατ. ευρώ - Η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει έτσι μια δικαιολογία λιγότερη
Υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα τάσσεται με την κεντρική ανάρτησή στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel λέγοντας ότι αυτό είναι ηθικά και πολιτικά σωστό.

Ο «ΚΑΥΤΟΣ» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT

Ο «καυτός» διάλογος Βαρουφάκη – Σόιμπλε για το Grexit
Παρά λοιπόν τη γερμανική … υποστήριξη, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας αποδεικνύεται ιδιαίτερα μεγαλόψυχος, διαμηνύοντας στον Γιάνη Βαρουφάκη πως είναι έτοιμος να… συνοδεύσει την Ελλάδα μέχρι την πόρτα της εξόδου από το ευρώ!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Καμμένος: Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη
«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία. Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δε μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν», υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα Bild, συμπληρώνοντας: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά ένα κούρεμα, όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου».