Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αλέξανδρος Παπάγος 1883 – 1955

Στρατιωτικός και πολιτικός. Διετέλεσε Αρχιστράτηγος κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και στο τελευταίο στάδιο του Εμφυλίου Πολέμου, και Πρωθυπουργός από το 1952 έως το θάνατό του.
Ο Αλέξανδρος Παπάγος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 1883. Πατέρας του ήταν ο αντιστράτηγος Λεωνίδας Παπάγος με καταγωγή από τις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας και μητέρα του η Μαρία Καλίνσκυ, ανιψιά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, το 1901 εγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά την εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα, προκειμένου ν' ακολουθήσει στρατιωτική εκπαίδευση στο εξωτερικό, καθότι είχε παρέλθει το όριο ηλικίας για την εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων. Φοίτησε για μία διετία (1902 - 1904) στη στρατιωτική σχολή των Βρυξελλών και την επόμενη διετία στη σχολή Ιππικού του Ιπρ.

Στην Κίνα ανακαλύφθηκαν οστά δεινοσαύρων 180 εκατομμυρίων ετών

Παλαιοντολόγοι στην επαρχία Γιουνάν, της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακάλυψαν απολιθώματα δύο δεινοσαύρων, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

 Η ηλικία των απολιθωμάτων είναι 180 εκατομμυρίων ετών και βρέθηκαν πριν από έναν μήνα, αλλά η ανακοίνωση έγινε σήμερα, μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Πρόκειται για απολιθώματα δύο τύπων δεινοσαύρων Lufengosaurus magnus και Lufengosaurus Huenei. Έζησαν κατά τη διάρκεια της Ιουρασικής περιόδου και το μήκος τους έφθανε τα εννέα μέτρα.

Σκωτσέζος χάκερ αποκαλύπτει τα πολεμικά διαστημόπλοια της Nasa (Βίντεο)

Μία από τις κορυφαίες θεωρίες συνωμοσίας – Η NASA και η κυβέρνηση των ΗΠΑ εδώ και χρόνια έχουνε διαστημόπλοια σε απομακρυσμένους γαλαξίες.

Ο Γκάρι ΜακΚίνον, Σκωτσέζος χάκερ είχε κατηγορηθεί το 2002 για το «μεγαλύτερο χακάρισμα στρατιωτικών συστημάτων όλων των εποχών», καθώς είχε «χακάρει» υπολογιστές των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της NASA (μέσα στο χρονικό διάστημα 2001-2002, υπό το username «Solo»)

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Αλαλούμ: Το ΥΠΟΙΚ απέσυρε τη διάταξη για τη συλλογή αποδείξεων

Μερικές ώρες κράτησε η συλλογή αποδείξεων για το 2015. Γιατί μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επαναφορά του μέτρου, στο παρά πέντε, το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε την απόφασή του την ίδια ημέρα.
Οπως έγινε γνωστό, ο κωδικός 049 που υποχρέωνε τους φορολογούμενους να συλλέγουν αποδείξεις, καταργείται, περίπου τρεις ώρες έπειτα από τη στιγμή που είχε γίνει γνωστό ότι θα εφαρμοστεί και για τη φετινή χρονιά το σύστημα που ίσχυε για το 2014.

Άστρο παράγει εκλάμψεις δέκα χιλιάδες φορές πιο ισχυρές από αυτές του Ηλίου! (Βίντεο)


Ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν χρησιμοποίησαν τη συστοιχία τηλεσκοπίων του αστεροσκοπείου ALMA στη Χιλή για να παρατηρήσουν το άστρο TVLM 513-46546, ένα ερυθρό νάνο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 ετών φωτός από εμάς. Το άστρο ήταν γνωστό στους επιστήμονες αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν αποκαλυφθεί κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά του. Οι παρατηρήσεις αποκαλύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όσο και εντυπωσιακές πληροφορίες για αυτό το άστρο. Είναι πολύ μικρό αλλά… πανίσχυρο!