Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Λογοτεχνικές πηγές της Ελληνικής Μυθολογίας

Η αρχαία ελληνική μυθολογία έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, διδαχής, ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα έχει αντιμετωπιστεί ως είδος λογοτεχνίας, θρησκείας και κυρίως ως πολιτιστική κληρονομιά.Κατά την διάρκεια των αρχαιότερων χρόνων η μυθολογία,κυρίως μεταδιδόταν διά στόματος.Ήταν τρόπος σκέψης, άξονας κρίσεως και πάνω στην διδασκαλια της μυθολογίας, στηρίζονταν ολόκληρη η συνείδηση των αρχαίων Ελλήνων για να πράξουν το ορθό.Η μυθική αφήγηση είναι κυρίαρχη σχεδόν σε κάθε μορφή της ελληνικής λογοτεχνίας. Μεταξύ των λογοτεχνικών πηγών, χρονολογικά πρώτα, είναι τα δύο επικά ποιήματα του Ομήρου, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Οι Ομηρικοί Ύμνοι, παρά το όνομά τους, δεν έχουν καμία σχέση με τον Όμηρο. Άλλοι ποιητές ολοκλήρωσαν τον συγκεκριμένο επικό κύκλο με μικρότερα ποιήματα, αλλά τα περισσότερα δεν έχουν σωθεί.Το μοναδικό μυθογραφικό εγχειρίδιο που επέζησε από την αρχαιότητα είναι η Βιβλιοθήκη του Απολλόδωρου

Όταν οι σειρήνες του συναγερμού ήχησαν on air στο CNN - Αξιοσημείωτη η ψυχραιμία των παρουσιαστών(Βίντεο)

Το αμερικανικό δίκτυο CNN κάλυπτε με ζωντανό ρεπορτάζ τις πληροφορίες για ύποπτα δέματα που εστάλησαν στον Μπαράκ Ομπάμα και το ζεύγος Κλίντον, όταν ξαφνικά ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς, με τους παρουσιαστές να διατηρούν πάντως την ψυχραιμία τους.
Αυτό που δε γνώριζαν εκείνη την ώρα ήταν ότι ο λόγος που ήχησε ο συναγερμός ήταν ότι στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του CNN είχε εντοπιστεί επίσης ένα ύποπτο δέμα, το οποίο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, είχε παραλήπτη τον πρώην επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν.

ΗΠΑ: Αυτό είναι το «τρομοπακέτο» στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center!(Φωτο)

Φωτογραφία από Twitter / @cnni
Δεν έχουν τελειωμό οι εξελίξεις με τα ύποπτα δέματα στην Νέα Υόρκη. Νέοι παραλήπτες και ο... απόλυτος συναγερμός στις ΗΠΑ!
Ήταν περίπου 16:00 το απόγευμα (σ.σ. ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη, 24.10.2018, όταν ηχούσε… συναγερμός στα διεθνή ΜΜΕ. Κι αυτό διότι η είδηση έκανε λόγο για ύποπτο πακέτο στο σπίτι της Χίλαρι και του Μπιλ Κλίντον στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
Από τότε… πανικός εκτάκτων ειδήσεων! Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του ζεύγους Ομπάμα, ύποπτο πακέτο στο Time Warner Center όπου στεγάζεται το CNN και εκκένωση του δημοσιογραφικού «κολοσσού», «τρομοπακέτα» και στην Φλόριντα!
Η είδηση της τελευταίας στιγμής, μάλιστα, είναι η δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας που δείχνει το ύποπτο δέμα που έφτασε στο κτίριο που στεγάζεται το CNN.

Δείτε τους τέσσερις τόμους του «Φακέλου της Κύπρου»

ΑΠΟ ΤΟ cyprustimes

Στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο παραδόθηκαν οι πρώτοι τέσσερις τόμοι του Φακέλου της Κύπρου. 

Στο μεταξύ Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, θα επιδώσει τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη,  και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Ιαχές πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο: Οι Τούρκοι στοχοποιούν τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»(Βίντεο - Φωτο)

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Παίζει με τη «φωτιά» η Άγκυρα - Σε παραλήρημα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Δεν θα επιτρέψουμε άλλη παρενόχλησε σε οποιοδήποτε πλοίο μας» - Πολεμικά πλοία γύρω από το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» - Φωτογραφίες – ντοκουμέντο στο πρακτορείο Anadolu
Σε ένα ατέρμονο παιχνίδι προκλήσεων με φόντο τα ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο εξακολουθεί να επιδίδεται η Άγκυρα, επιδιώκοντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία να στήσει σκηνικό «θερμού» επεισοδίου, επικαλούμενη δήθεν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στέλνουν στρατοδικείο τον Μητρετώδη και τον Κούκλατζη -Το κατηγορητήριο στρέφεται και κατά ανωτέρων τους

Στο στρατοδικείο αναμένεται να παραπεμφθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο το Open, θα σταλούν κλήσεις και σε ανώτατους αξιωματικούς του Δ’ Σώματος Στρατού της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού όπου υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί,

Το κατηγορητήριο στρέφεται κατά όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις που σύμφωνα με την έρευνα και την αποτίμηση που γίνει στο μεσοδιάστημα,