Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Βυζάντιο


Αιώνες αφότου πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος, συνέχισε να ζει. Κατά την υπερχιλιετή διαδρομή της βυζαντινής αυτοκρατορίας ο θρύλος του Μακεδόνα στρατηλάτη διατηρήθηκε ανέπαφος, έφτασε να αποκαλείται «κοσμοκράτωρ», να θεωρείται άγιος και να αποτελεί πρότυπο για τους βασιλείς.

Ο θρίαμβος και η δόξα του Αλεξάνδρου αναπαρίστανται με τον πιο εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο στην εικόνα του ως αναληπτόμενου στους ουρανούς σε αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης.
Το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο μύθο και το θρύλο, καθώς και τη λειτουργία του ως πρότυπου για τους αυτοκράτορες στο Βυζάντιο ανέπτυξε η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Αναστασία Τούρτα, σε εισήγησή της στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Νάουσας (αρχαία Μίεζα) με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη ΙΖ' ΕΠΚΑ με τη συμμετοχή ειδικών από όλο τον κόσμο.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού:"Αν θες να πας ψηλά, φτιάξε πρώτα φτερά"(Βίντεο)

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
 "Αν θες να πας ψηλά, φτιάξε πρώτα φτερά". 
Προφήτης Ηλίας, Όλυμπος, 
29/06/2014

Η Ρωσία μίλησε για "κανόνες πολέμου" στην Ουκρανία - Απίστευτα σκληρές δηλώσεις Μεντβέντεφ

H Ρωσία αγρίεψε πραγματικά και όταν αγριεύει η Μόσχα καλό είναι να έχουν όλοι το νου τους: Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μία δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται είπε τις λέξεις "πόλεμος", την φράση "κανόνες του πολέμου" και μίλησε περισσότερο ως το "αφεντικό της γειτονιάς" παρά ως κάποιος ο οποίος έχει την διάθεση να ανεχθεί τα καπρίτσια της φιλοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου και των δυτικών υποστηρικτών της.

«Χωρίζουν» τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο!(Βίντεο)

Απίστευτη πρόκληση: Το Βρετανικό Μουσείο θα «μοιράσει» σε κομμάτια τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και θα τα μετακινήσει από την γκαλερί Ντουβέν στην γκαλερί Σάνσμπερι, στον εκθεσιακό χώρο που για να μπει κανείς πληρώνει εισιτήριο! Τη στιγμή που η νέα διεθνής εκστρατεία «Return, Restore, Restart» μάχεται για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο «σπίτι» τους, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Βρετανικό Μουσείο -για ακόμα μία φορά- φαίνεται να αγνοεί κάθε ελληνική πρόσπάθεια και αποφασίζει να τα αλλάξει θέση!

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
Όλα όσα δεν μας λένε – Οι κρυφοί όροι και τα δωράκια στη νέα εταιρεία
Διαβάζοντας κανείς πίσω από τις λέξεις του νέου νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ εύλογα αναρωτιέται αν η κυβέρνηση πουλάει τη ΔΕΗ για να αποκομίσει κέρδος ή την ξεφορτώνεται όπως - όπως και με όρους που τίθενται υπό αμφισβήτηση.
«Με το νομοσχέδιο για τη σύσταση της Μικρής ΔΕΗ, που άρχισε να συζητείται χθες στη Βουλή, προωθείται η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού».
Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ενώ το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, 100% θυγατρικής της ΔΕΗ, στην οποία θα εκχωρηθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της Επιχείρησης και του πελατολογίου της. Η Μικρή ΔΕΗ θα διατεθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού σε ιδιώτες επενδυτές.

Γιατί αυξάνουν συνεχώς τους φόρους ενώ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν;

Οι αντισυνταγματικοί φόροι αυξάνονται συνεχώς με θύματα τους μόνιμα «εύκολους» φορολογούμενους. Όμως και η αδυναμία αυτών των φορολογουμένων να αντεπεξέλθουν στα νέα βάρη αυξάνεται πλέον κατακόρυφα. Ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν με ρυθμό ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα!!!

Γιατί λοιπόν επιμένουν σε ακόμα περισσότερους φόρους ενώ είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν;

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ !! (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ)

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΚΡΕΜΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ, ΤΡΕΧΩΝ Ή ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΙ Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ, Ή ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ....

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ “ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ.

Σπάει το "φράγμα" των 17.000 μονάδων ο Dow Jones

Dow17.066,6690,42 0,53%  



  Nasdaq4.457,73-0,92 -0,02%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Σε "αχαρτογράφητες" περιοχές άνω των 17.000 μονάδων κινείται ο Dow Jones, βρίσκοντας στήριξη στα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ισχνός αναμένεται να είναι ο τζίρος με την αγορά να κλείνει νωρίτερα ενόψει της αυριανής αργίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 68,29 μονάδες (0,40%) και βρίσκεται στις 17.044,53 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 11,46 μονάδων (0,26%) φτάνοντας τις 4.469,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 6,07 μονάδων (0,31%) και βρίσκεται στις 1.980,69 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Goldman Sachs καθώς διαπραγματεύεται στα 169,35 δολάρια με άνοδο 2,46 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,47%. Ακολουθούν η Caterpillar με κέρδη 1,22% στα 110,90 και η General Electric στα 26,86 δολάρια με άνοδο 0,94%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Coca Cola (-0,28%), η Microsoft (-0,24%) και η IBM (-0,20%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εμφάνισε τον Ιούνιο περαιτέρω βελτίωση με τις καταστάσεις μισθοδοσίας να ενισχύονται πέραν των εκτιμήσεων και το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί σε επίπεδα 2008. Ειδικότερα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 288.000 τον Ιούνιο, ενώ το μέγεθος του Μαΐου αναθεωρήθηκε ανοδικά σε αύξηση κατά 224.000 αντί της αρχικής κατά 217.000.

Στα κέρδη επέστρεψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Στα κέρδη επέστρεψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,53%

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 117,87 μονάδες, χάριν στα μεγάλα κέρδη της Ερμές και παρά τις πιέσεις στους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 56,51% παρουσιάζοντας μικρότερη άνοδο, σε ποσοστό 0,23%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €83.242.

Η σημερινή διαπραγμάτευση χαρακτηρίστηκε από αυξημένες διακυμάνσεις πάντα σε θετικό πρόσημο. Στο ψηλό της ημέρας ο Γενικός Δείκτης πλησίασε στις 119 μονάδες, ωστόσο οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να απολέσει τα κέρδη που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά και στο κλείσιμο να φτάσει στις 117,87 μονάδες.

Τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον τζίρο να παραπαίει

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Πάνω από τις 1.250 μονάδες προσπάθησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά η αποχή των επενδυτών την κατέστησε άκαρπη ενδοσυνεδριακά αν και οι δημοπρασίες κάνανε για άλλη μια φορά το «θαύμα» τους.

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε η πλεινότητα των μετοχών, ενώ ο τραπεζικός κλάδος τράβηξε λίγο... φρένο αν και πάλι απασχόλησε σχεδόν το 60% του τζίρου.