Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Αρνήθηκε στον υπουργό να κατεβάσει την ελληνική σημαία

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Κύπρο πως ακυρώθηκε γεύμα προς τιμή των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, οπότε και η Κύπρος θα ασκεί τα καθήκοντα της Προεδρίας, λόγω της ελληνικής σημαίας.

“Ο Υπουργός Άμυνας, αφού φιλοξένησε μία Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, αποφάσισε ότι το γεύμα προς τιμήν των υπουργών αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, όταν η Κύπρος θα ασκεί τα καθήκοντα της Προεδρίας, να το κάνει πάλι στο ΑΙΓΑΙΟΝ, και οι συνταγματάρχες του, αφού επισκέφτηκαν ξανά την ταβέρνα και συζήτησαν όλα τα σχετικά μαζί μου, έκλεισαν όλο τον χώρο για τις 26 του Σεπτέμβρη.

«Η Άγγελα Μέρκελ πιο επικίνδυνη ηγέτιδα της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ»

Δριμύτατη επίθεση από το βρετανικό New Statesman στην καγκελάριο της... λιτότητας

Η Άγγελα Μέρκελ «εξολοθρεύει την ανάπτυξη», υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό New Statesman καταγγέλλοντας την «μανία» που έχει η καγκελάριος με τη λιτότητα και χαρακτηρίζοντάς την «την πιο επικίνδυνη ηγέτιδα της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ»

Στο εξώφυλλο του τεύχους της Τετάρτης εικονίζεται η Μέρκελ ντυμένη σαν τον «Εξολοθρευτή», το ανθρωπόμορφο ρομπότ του μέλλοντος από την ομώνυμη σειρά ταινιών με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

«Η μανία της Άγκελα Μέρκελ για τη λιτότητα καταστρέφει την Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος εξολοθρεύει την ανάπτυξη και μας ωθεί σε μια νέα Ύφεση», γράφει το περιοδικό, παραπέμποντας στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης του 1930.

"Φάπα" στην Τουρκία από Ε.Ε για Ίμβρο - Τένεδο

Μεγάλη "φάπα" από την Ε.Ε προς την Τουρκία για ένα θέμα που εμείς ως κράτος έχουμε προ πολλού ξεχάσει αλλά προς τιμήν της κ.Γιαννάκου φαίνεται να το ξαναθυμόμαστε.Η Τουρκία, ως χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί στην πράξη ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του κ. Füle, αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου για τα θέματα διεύρυνσης και της ευρωπαϊκής πολιτικής Γειτονίας σε κοινοβουλευτική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, σχετικά με τις διακρίσεις σε βάρος των Ελληνορθόδοξων πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητα στην Ίμβρο και την Τένεδο.

H "Γωγώ" του "Καφέ της Χαράς" υπέρ της Χρυσής Αυγής

Η Ελένη Λιάσκα δεν δίστασε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στη Χρυσή Αυγή και την αντιπάθειά της στο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. H νεαρή ηθοποιός έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή της στο σίριαλ το «Καφέ της Χαράς». Διαβάστε τι έγραψε για τη Χρυσή Αυγή, το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη αλλά και την κ. Δούρου:

«Συναγερμός. Η δημοκρατία κινδυνεύει. Οι βουλευτές μας. Οι άνθρωποι που έκαναν τόσο υπερήφανη την Ελλάδα υποφέρουν κάτω από την δεσποτική τυραννία του συστήματος της Χρυσής Αυγής. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Η Χρυσή Αυγή κυβερνούσε τόσα χρόνια και χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Αξιωματικός απαγορεύει σε φαντάρους το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!

Αξιωματικός απαγορεύει σε φαντάρους το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb.



Περίεργα γεγονότα που πλήττουν το ηθικό του Στρατεύματος και αποτελούν κακά προμηνύματα για την εξέλιξη ζητημάτων εθνικής υφής καταγράφονται σε νευραλγική μονάδα του Πυροβολικού στα Γιαννιτσά. Σύμφωνα με καταγγελίες, διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε στους στρατιώτες να τραγουδούν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!
Το περιστατικό συνέβη στην 162 Αυτοκινούμενη Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού κατά τη διάρκεια των παρελάσεων προετοιμασίας για την ορκωμοσία των στρατιωτών. Ο εκπαιδευτής υπαξιωματικός είχε δώσει εντολή στους νεοσυλλέκτους να παρελάσουν άδοντας εμβατήρια με το ρυθμό των οποίων έπρεπε να συντονίσουν το βηματισμό τους.

Τηλεφώνημα Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ: "Εγώ αποχωρώ"

Ο αναβρασμός μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν λέει να κοπάσει ακόμα και μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.Μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, μία τοποθέτηση σε ένα υπουργείο προκάλεσε πανικό στο ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για την τοποθέτηση ως υφυπουργό Παιδείας του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προώθησε η κα Διαμαντοπούλου επί θητείας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό εξόργισε την πρώην υπουργό, η οποία σαφώς εκνευρισμένη τηλεφώνησε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου,αλλά δεν τον βρήκε εκεί.
Μιλώντας με τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε ορθά και κοφτά: "εγώ αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ".

"Η Ρωσία δίνει 5 δις στη Κύπρο,με αντάλλαγμα ναυτική βάση"!Ανάλυση-βόμβα από το Stratfor

Η Κύπρος θα καταφέρει όπως όλα δείχνουν να αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης που όλοι πια γνωρίζουμε ότι ούτε στηρίζει ,ούτε σώζει.

Σύμφωνα με το STRATFOR, πηγές της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, δήλωσαν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να δώσει δάνειο στη Κύπρο. Επίσημες εκτιμήσεις τοποθετούν το ποσό στα 5 δισ. ευρώ .Ποιο θα είναι το αντάλλαγμα;Όπως υποστηρίζει το Stratfor,μία ναυτική βάση για τη Ρωσία στη Κύπρο,τώρα που το Ταρτούς της Συρίας,φαίνεται να χάνεται.

Φωτόπουλος προς ΠΑΣΟΚ: Διαγράψτε με!!!


''Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, εσείς φύγατε'', αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, σε ανοιχτή επιστολή που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα με την οποία καλεί την ηγεσία του κόμματος να τον διαγράψει από μέλος.

Ο κ. Φωτόπουλος διαψεύδει τις πληροφορίες ότι μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ωστόσο ότι στις δύο τελευταίες εκλογές, Μαΐου και Ιουνίου, δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως το καταντήσατε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που οραματίστηκε και έφτιαξε ο ιδρυτής του (που κάποιοι από εσάς παρακαλάγατε να πεθάνει για να πάρετε την καρέκλα)», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «μάχη» ξεκίνησε εκτός γηπέδου... Γιατί Μέρκελ, Σόιμπλε και Bild κάνουν «αρένα» το Γερμανία-Ελλάδα

Χαμηλούς τόνους εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Γερμανίας με την Ελλάδα για τα προημιτελικά του Euro 2012 κρατούν οι Έλληνες διεθνείς, φαίνεται όμως ότι οι Γερμανοί έχουν επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια να «δυναμιτίσουν» το κλίμα με το «έτσι θέλω».

Την ώρα λοιπόν που τα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επιχειρούν καθημερινά, με τις δηλώσεις τους, να αποσυνδέσουν το ποδόσφαιρο από την πολιτική, οι Γερμανοί προσδίδουν στην αναμέτρηση και σαφείς πολιτικές διαστάσεις.

Η Ελλάδα στο τραπέζι του Eurogroup

Με τα προβλήματα της κρίσης στην Ευρωζώνη να πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, την Ελλάδα να προσέρχεται στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών έχοντας πια μια νέα κυβέρνηση ευρωπαϊκής προσήλωσης και προσδοκώντας για αλλαγές στο ισχύον πρόγραμμα στήριξης της χώρας, αλλά και την Ισπανία να αποτελεί πια «καυτή πατάτα» για τους Ευρωπαίους, ξεκινά ένα από τα πιο κρίσιμα Eurogroup των τελευταίων μηνών.
Στις πρώτες τους δηλώσεις οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν έδωσαν ξεκάθαρη εικόνα των προθέσεών τους, ούτε του πιθανολογούμενου αποτελέσματος της συνεδρίασης. Όπως τονίζουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία εμφανίστηκαν με αντικρουόμενες θέσεις όσον αφορά στην αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού δανείου.

Όλο το παρασκήνιο Τα "μυστικά" της νέας κυβέρνησης

Κυβέρνηση ΝΔ κατά βάση με πολύ ανεπαίσθητο άρωμα από τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους  είναι το σχήμα που ανακοινώθηκε μετά από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φυσικά οι πρώτες συνεννοήσεις είχαν αρχίσει όσο ακόμη ο κ. Σαμαράς είχε την διερευνητική εντολή. Από την Τρίτη είχε αποφασιστεί για το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βασίλης Ράπανος. Στους δύο άλλους αρχηγούς πάντως το εισηγήθηκε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και έγινε αμένως δεκτό.

Μείον 30% στους μισθούς των υπουργών

«Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο, σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα μεγάλο βήμα που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ κομμάτων για να «βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε περικοπή κατά 30% στο μισθό του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ζήτησε να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Υγεία, δύναμη και υπομονές ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη νέα κυβέρνηση που ορκίστηκε λίγο μετά τις 19:30 την Πέμπτη.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 39 μέλη, 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς. Οι Βασίλης Ράπανος, Γιώργος Μαυραγάνης και Δημήτρης Κούρκουλας δεν ορκίστηκαν σήμερα.

Η τελετή καθυστέρησε περίπου μισή ώρα γιατί άργησε να ετοιμαστεί ο πάπυρος όπου υπέγραφαν οι υπουργοί, ενώ όταν ετοιμάστηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε φτάσει ακόμη στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Ρουπακιώτης.

Το κείμενο συμφωνίας των τριών κομμάτων

Διαβάστε το κείμενο στο οποίο κατέληξαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


«Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης (Bίντεο)


Από τα μικρότερα κυβερνητικά σχήματα ανακοινώθηκε τελικά,  καθώς συνολικά μετέχουν 39 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, στο σχήμα μετέχουν 17 Υπουργοί, 6 Αναπληρωτές Υπουργοί και 15 Υφυπουργοί. Μόνο δύο γυναίκες κατάφεραν να καταλάβουν κυβερνητικά πόστα: Η Όλγα Κεφαλογιάννη που ανέλαβε το υπουργείο Τουρισμού και η Φωτεινή Σκοπούλη που έγινε υφυπουργός Εργασίας.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου:

Ο κόσμος της ΑΟΖ

Συνέντευξη Ν.Λυγερού για την ΑΟΖ

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Επιλογές TV, 
με τον Αθανάσιο Μασλαρινό
με θέμα την ΑΟΖ

Απίστευτο: Η εφορία έστειλε ειδοποιητήριο στον Νικόλα Άσιμο!!!

Απίστευτο: Η εφορία έστειλε ειδοποιητήριο στον Νικόλα Άσιμο! (pics)
Ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής Νικόλας Άσιμος είχε αυτοκτονήσει σε ηλικία 39 ετών στις 17 Μαρτίου του 1988, δηλαδή 24 χρόνια πριν!
Με τα ταμεία του κράτους να είναι στην κυριολεξία άδεια οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών άρχισαν να ψάχνουν στα αρχεία τους οποιαδήποτε εκκρεμότητα.
 Όπως δημοσιεύει σήμερα «το Ποντίκι», οι υπάλληλοι τις εφορίας έστειλαν ακόμα και στον Νικόλα Άσιμο ειδοποιητήριο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του διότι «αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητα του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος».

«Βόμβα» Μανώλη στο Twitter για τον όρο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση

manlois_78 


Θύελλα έχει προκαλέσει στο Twitter ένα μήνυμα του Γιάννη Mανώλη.
Το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ένα όρο που φέρεται να έθεσε το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα έγραψε:

Γ. Βερνίκος στο Facebook: Μου πρότειναν να μπω στην κυβέρνηση

Την ώρα που οι περισσότεροι υποψήφιοι υπουργοί βρίσκονται πάνω από τα τηλέφωνά τους και περιμένουν το πολυπόθητο τηλεφώνημα, ο εφοπλιστής κ.Γιώργος Βερνίκος, δέχτηκε αυτό το τηλεφώνημα και προφανώς η έκπληξή του ήταν τόσο μεγάλη που θέλησε τόσο να το μοιραστεί με τους φίλους του στο Facebook όσο και να ζητήσει τη γνώμη τους.

«Αγαπητοί μου φίλοι μου ζήτησαν να συμμετάσχω στην Κυβέρνηση. Ποια είναι η άποψη σας;» έγραψε ο κ.Βερνίκος και τα σχόλια των φίλων του έχουν ξεπεράσει ήδη τα 100 και έπεται συνέχεια.

«Γολγοθάς» δίχως τέλος για εκατομμύρια ασφαλισμένους...

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήγαγαν έπειτα από τη χθεσινή θυελλώδη μαραθώνια συνέλευση του κλάδου τους.

Οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται μεν τα φάρμακά τους, αλλά καταβάλλοντας ολόκληρο το αντίτιμο του σκευάσματος και όχι μόνο το ποσό της συμμετοχής τους -όπως συμβαίνει από τις 23 Μαΐου που ο κλάδος των φαρμακοποιών άρχισε τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του SPD ενοχοποιεί Μέρκελ και Σαρκοζί Γκάμπριελ: «Θανατηφόρα η δόση λιτότητας στην Ελλάδα»

«Μύδρους» κατά των χειρισμών της Γερμανίδας καγκελάριου και του τέως προέδρου της Γαλλίας εξαπολύει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι «η δόση λιτότητας που έδωσαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα είναι προφανώς θανατηφόρα».
Μιλώντας στη Hannoversche Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), υποστηρίζει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».

Ο φόβος του εκκαθαριστικού

Να μεταθέσουν το… μοιραίο της εκκαθάρισης των φορολογικών τους δηλώσεων φαίνεται να επιλέγουν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι φορολογούμενοι, οι οποίοι αφήνουν μάλλον για την τελευταία στιγμή το ετήσιο ραντεβού με την εφορία.

Μέχρι σήμερα, μόλις ένας στους πέντε έχει υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Συνολικά 250.000 φορολογούμενοι έχουν συμπληρώσει τις ηλεκτρονικές τους δηλώσεις, αλλά δεν έχουν κάνει το τελικό κλικ στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, κρατώντας σε εκκρεμότητα την υποβολή της δήλωσης και συνακόλουθα την εκκαθάρισή της και την πληρωμή του φόρου.

Οι πρώτες συστάσεις Σαμαρά στους νέους υπουργούς

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το  real.gr

«Μπούσουλας» για τις προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά στη Βουλή το πολιτικό πλαίσιο που συμφώνησαν τα τρία κόμματα. Ελάχιστα λόγια και σκληρή δουλειά, το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να ξεκαθαρίσει από νωρίς τους όρους λειτουργίας της κυβέρνησής του, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνεκτικότητα, χωρίς παραφωνίες και προβλήματα στα μετόπισθεν των κομμάτων, όπως συνέβη με την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.

Σημαντική πτώση στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντική πτώση παρουσιάζει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, λόγω των πιέσεων που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές.

Στις 12.30, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 142,81 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,11%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε πτώση της τάξης του 2,03% και βρισκόταν στις 53,51 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 266.606 ευρώ.

ΧΑ: Διόρθωση κάτω από τις 600 μονάδες

Tου Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εκατέρωθεν των 600 μονάδων, με εναλλαγές προσήμου, κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Πέμπτη, εν αναμονή ανακοινώσεων για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται παράλληλα στην εξέλιξη του κόστους δανεισμού της Ισπανίας.

Για τις τράπεζες η διόρθωση συνεχίζεται, μετά το χθεσινό -10%, ενώ στον FTSE20 η εικόνα είναι μικτή, με μοναδικές μετοχές σε θετικό έδαφος αυτές των Motor Oil, ΕΛΠΕ και KAE.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις στη σύνθεση του 20άρη δέχεται ο τίτλος του ΟΤΕ, υποχωρώντας έως και άνω του 9% νωρίτερα μετά τα χθεσινά υψηλά κέρδη (+10,05%.

Ακολουθούν με απώλειες άνω του 6% οι τίτλοι των Eurobank, ETE και Alpha Bank, ενώ πτωτικά σε ποσοστό 5,51% κινείται η Τρ. Πειραιώς.

Για μικτή εικόνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κάνει λόγο στη σημερινό πρωινό της report η Beta Securities, σημειώνοντας ότι η διόρθωση στις τράπεζες συνοδεύθηκε από αξιόλογη άνοδο σε άλλους εμπορικούς και βιομηχανικούς τίτλους, όπως οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ κ.ά.

Ελπίδα, ανάγκη και ελληνισμός

Του Ν. Λυγερού


Η ελπίδα έχει νόημα για τους περισσότερους, όταν βρίσκονται σε φάση αναμονής. Το θέμα είναι να μην την συγχέουν με την έννοια της τύχης. Σε αυτή την περίπτωση αντιμετωπίζουν τα πάντα με ένα παθητικό τρόπο και δεν συμμετέχουν σε καμία προσπάθεια αλλαγής. Μόνο όταν δεν ελπίζεις τίποτα, δεν φοβάσαι τίποτα κι είσαι ελεύθερος. Η ελπίδα βρίσκει τα όρια της με την ανάγκη. Σε αυτό το σημείο βρίσκουμε τον αγώνα και μάλιστα την πάλη της αναγκαιότητας ενάντια στην τυχαιότητα. Αυτός είναι ο σκοπός της νοημοσύνης, για να προσφέρει το έργο της στους άλλους, στην ανθρωπότητα. Η ελπίδα είναι λοιπόν η αρχή που μετατρέπεται σε αξία μέσω της ανάγκης.

Δείγματα εμπιστοσύνης

Του Ν. Λυγερού

Όταν ο ελληνικός λαός βλέπει μόνο δυσκολίες γύρω και δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον, δεν χρειάζεται μηνύματα, αλλά μόνο πράξεις ουσίας. Πριν όμως αυτές τις πράξεις που θα υλοποιήσουν το όραμά του, πρέπει να υπάρχουν δείγματα εμπιστοσύνης, δηλαδή να μπορεί ν’ αντιληφθεί χειροπιαστά ότι οι θυσίες του δεν ήταν άδικες, διότι υπάρχει μία προοπτική. Με άλλα λόγια, πρέπει να δει ο ελληνικός λαός ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, οι οποίοι να τον εμπνέουν, επειδή τους εμπιστεύεται, αλλά και επειδή είναι ικανοί να παράγουν το έργο που θα κάνει τη διαφορά για να προκαλέσει την αλλαγή φάσης στα δεδομένα που γνωρίζει και δεν παύουν να τον καταπιέζουν. Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και ο ελληνικός λαός το ξέρει.

Αντίρροπες δυνάμεις αφήνουν την Wall κοντά στη γραμμή εκκίνησης

Dow12.824,39-12,94 -0,10%  



  Nasdaq2.930,450,69 0,02%  

Η Wall Street χθες
Κοντά στη γραμμή εκκίνησης ολοκλήρωσαν μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές ζύγισαν τις θετικές εξελίξεις στην Ευρώπη κόντρα στην απογοήτευση για την ηπιότερη των προσδοκιών τους κίνηση της Fed.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα Operation Twist, μέσω του οποίου επιδιώκει να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια μακροπρόθεσμου δανεισμού, πουλώντας ομόλογα μικρής διάρκειας και διοχετεύοντας τα έσοδα στην αγορά ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας. Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2011 και επρόκειτο να λήξει στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, η νομισματική αρχή δεν τόλμησε να κάνει άμεσα το πιο επιθετικό βήμα εκκίνησης ενός νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, αλλά δήλωσε έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο. Στο μεταξύ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και την απασχόληση στις ΗΠΑ το τρέχον έτος αλλά και το 2013.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke δεν πρόσφερε πολλές ενδείξεις για το αν η Fed σχεδιάζει να κινηθεί άμεσα, αλλά ξεκαθάρισε πως η τράπεζα διαθέτει κι άλλα "πυρομαχικά" στο "οπλοστάσιό" της.