Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2004(Βίντεο)

Δείτε το Βίντεο

Έλληνα πριν ψηφίσεις, ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ έχει κάτι να σου θυμίσει(Βίντεο)

Έλληνα πριν ψηφίσεις, δες αυτό το σύντομο βίντεο.

Ο μακαριστός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ έχει κάτι να σου πει.

Έχει να σου υπενθυμίσει ορισμένα πράγματα.

Πόσο μετρούν τα λόγια του στη δική μας εσωτερική αγορά ηθικών ομολόγων;

7,5 χρόνια μετά, ο λόγος παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ

Δείτε τη διαφορά της Γερμανικής με την Ελληνική τηλεόραση(Βίντεο)

Όταν η ελληνική τηλεόραση τρομοκρατεί, παραπλανά, διαστρεβλώνει και εκφοβίζει η γερμανική ασκεί κριτική στις αποφάσεις της ΕΕ.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε:

Το θέμα μας δεν είναι η πόλωση(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Το θέμα μας δεν είναι η πόλωση του πληθυσμού, διότι προκαλεί διχόνοια στον ελληνικό λαό και μόνο αυτό δεν είναι ο στόχος μας. Η κομματική αντιπαράθεση είναι και αυτή άσχετη, όταν είμαστε του Ελληνισμού. Το πρόβλημα δεν είναι το πριν του δημοψηφίσματος αλλά το μετά και ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο Ελληνισμός. Αν είμαστε διχασμένοι δεν είναι καλό σημάδι για τις επόμενες διαπραγματεύσεις, ενώ αν είμαστε ενωμένοι είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα για το επόμενο παίγνιο. Πρέπει να δείξουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, διότι αυτό αποτελεί ένα θετικό στοιχείο.

Το μήνυμα του δημοψηφίσματος

Του Ν. Λυγερού

Ως αρχική ιδέα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, η έννοια του δημοψηφίσματος είχε νόημα αφού ασκούσε μια θεωρητική πίεση ως αντίμετρο. Στην συνέχεια, το δημοψήφισμα, με την μη κατάληξη κάποιας συμφωνίας, βρέθηκε μετέωρο, αφού το κείμενο του δεν είχε βάση λόγω της αποχώρησης του ΔΝΤ αλλά και της αλλαγής των δεδομένων. Μερικοί μάλιστα εγείρουν και το θέμα της νομιμότητας του και με την παρατήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης και με κατάθεση αγωγής στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Η πηγή της Ευρώπης είναι ο Ελληνισμός

Του Ν.Λυγερού

Ποιος μπορεί να φανταστεί τον Ελληνισμό χωρίς θάλασσα; Κανείς. Εκτός, βέβαια, αν είναι βάρβαρος. Ποιος μπορεί να φανταστεί την Ευρώπη χωρίς Ελλάδα; Κανείς. Εκτός, βέβαια, αν δεν είναι πολιτισμένος και δεν ξέρει ότι ο Ελληνισμός είναι πηγή της Ευρώπης. Έτσι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα καταπιεσμένη χωρίς να κάνει τίποτα. Και το κίνημα των Φιλελλήνων αποτελεί ένα ιστορικό παράδειγμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό το γεγονός πρέπει να αναδειχθεί.

Dirty Dancing

Tου Θεοδώρου Κουτρούκη

Εν αρχή ην ο Λόγος, αν και φαίνεται πως ο Ορθός Λόγος σπανίζει τις τελευταίες ημέρες.
Η χώρα βαδίζει σε ένα δημοψήφισμα, το οποίο εικάζεται ότι θα συνδράμει την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων και θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι μια έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας θα συνέβαλλε σε αυτό, δύο άλλοι ισχυρότατοι παράγοντες θα αποδυναμώσουν τη θέση της Ελλάδας την επόμενη ημέρα. Ο πρώτος, είναι ο διχασμός του εκλογικού σώματος που διαφαίνεται ότι θα αποτυπωθεί στις κάλπες και θα δώσει την ευκαιρία στην απέναντι πλευρά να γνωρίζει τι ποσοστό του λαού στηρίζει την κυβερνητική επιλογή.

CNN: Ελληνικές λέξεις χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να υπάρξει η Ευρώπη

Με ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του το CNN αναφέρεται στην θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, σημειώνοντας: «Αν μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της με λέξεις…».
Η Ελλάδα έχει μόνιμη θέση στη γλώσσα της Ευρώπης, υπενθυμίζει το δίκτυο, αναφέροντας ότι η ίδια η λέξη «Ευρώπη», προέρχεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία.


Το CNN στη συνέχεια παρουσιάζει πέντε ελληνικές λέξεις, δίχως τις οποίες δεν θα μπορούσε να υπάρξει η Ευρώπη, εξηγώντας το γιατί.
Δημοκρατία

Παρίσι: Τέλος στη λιτότητα – Ναι στην αξιοπρέπεια φώναξαν οι χιλιάδες Γάλλοι χθες – Η λαοθάλασσα διαδήλωσε υπέρ του ελληνικού λαού (Φωτο & Βίντεο)

parisi2
Οι εικόνες από τη χθεσινή μεγαλειώδη πορεία στην καρδιά της Γαλλίας μιλάει από μόνη της

Παρέμβαση ΗΠΑ στο ΔΝΤ: "Aποτύχατε και είστε υπεύθυνοι! Βοηθήστε την Ελλάδα αλλιώς...Βέτο" - Δείτε όλη την επιστολή του Κογκρέσου

"ΣΦΑΓΗ" ΣΤΟ ΔΝΤ - ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
 
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Γερμανίας αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ με επιστολή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα έστειλε την πρώτη προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ και κατ' επέκταση στην Καγκελάριο Α.Μέρκελ. Την επιστολή όπως θα δείτε παρακάτω υπογράφουν 9 μέλη του Κογκρέσου και ένας Γερουσιαστής ενώ είναι απίστευτες οι απειλές που εκστομίζουν προς την Κ.Λαγκάρντ αλλά και τους υπεύθυνους του Ταμείου αφού τους "σφάζουν" με το γάντι ενώ τους τονίζουν ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν "ανεπιθύμητα" αποτελέσματα.

Αποκάλυψη συνομιλίας-σοκ από τους New York Times: "Οταν ο Β.Σόιμπλε έδωσε εντολή στην ΕΚΤ να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες"!

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΙΚ: "Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΝΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ CAPITAL CONTROLS"

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν αυτός που πήρε την απόφαση για επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times!
Οπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα σε ένα μεγάλο άρθρο της όπου περιγράφει το παρασκήνιο της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση για το δημοψήφισμα και την ΕΚΤ στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είνι ο αυτουργός πίσω από το capital control, τις κλειστές ελληνικές τράπεζες και τα "60άρια"!

Το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας με φόντο την ελληνική κρίση ανακοίνωσε εσπευσμένη ενεργοποίηση του Ταμείου 100 δισ.δολ. των BRICS - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Mια κρίσιμη εξέλιξη η οποία σημειώθηκε πριν από λίγο και μπορεί να έχει καθοριστική σημασία στην παγκόσμια κρίση έχει προκαλέσει η σύγκρουση Ελλάδας και δανειστών:
 
Το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των BRICS ανακοίνωσε εσπευμένα την ενεργοποίηση Αποθεματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS στην οποία αναμένεται να γίνει μέλος και η Ελλάδα.

Ακτιβιστές διέκοψαν ομιλία της Μέρκελ στο Βερολίνο - «Ναι» απάντησε η Μέρκελ στα ελληνικά (Βίντεο)

Εισέβαλαν στον χώρο της ομιλίας κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Όχι» για να λάβουν την απάντηση «Ναι» από τη Γερμανίδα Καγκελάριο
Μία μικρή ομάδα Ελλήνων εισέβαλαν το πρωί του Σαββάτου σε ένα κτίριο στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας που απηύθυνε η η Άνγκελα Μέρκελ σε μέλη του κόμματός της, των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του «Όχι»,οι ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία για μερικά λεπτά, προτού απομακρυνθούν από την αίθουσα ύστερα από παρέμβαση των ανθρώπων της ασφάλειας.