Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ο άνθρωπος που «αιχμαλώτισε» τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης!

Θυμάμαι, παιδάκι, να μπαίνω στην τάξη του δημοτικού σχολείου και να εκστασιάζομαι βλέποντας στους τοίχους τις προσωπογραφίες των ηρώων του ’21. Βλοσυροί σαν άγιοι ζωγραφισμένοι σε ξωκλήσι. Ποιος τις ζωγράφισε; Σε ποιον οφείλουμε την απεικόνιση των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τον τουρκικό ζυγό;

Πάνε περίπου 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 κι ακόμα η μνήμη της Ιστορίας μάς ακολουθεί. Αμφιλεγόμενη περίοδος για την Ελλάδα, όπως, άλλωστε, τόσες άλλες ιστορικές περίοδοι που σημάδεψαν τον τόπο μας.

Βρέθηκε τάφος με σκελετό αμαζόνας στην Αρμενία;

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα απομεινάρια μίας πολεμίστριας που θυμίζει Αμαζόνα και πέθανε κατά τη διάρκεια μιας μάχης που χρονολογείται την Σιδηρουν Εποχή 2.500 χρόνια πριν, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο σκελετός της γυναίκας βρέθηκε στη νεκρόπολη Bover I, σε ύψωμα της Αρμενίας.

«Πέθανε σε μάχη σε ηλικία 20 ετών», σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Δημοκρατίας της Αρμενίας με επικεφαλής την Anahit Khudaverdyan, δείχνοντας τις ουλές στο οστό του πυελού.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναμέτρηση Τουρκίας-Ισραήλ: «Μετωπική» κατασκοπευτικών νότια της Κύπρου – Τελ Αβίβ: «Η Τουρκία υπονομεύει την ειρήνη στην περιοχή»

Από το pentapostagma

«Φούντωσε» ξαφνικά η κρίση στην Κύπρο, όταν είχαμε σήμερα δύο προκλητικές πτήσεις ενός τουρκικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Boeing E-7T (διακριτικό TURAF29), το οποίο ενίσχυσε στην συνέχεια και δεύτερο τουρκικό κατασκοπευτικό (διακριτικό TURNA57) το οποίο πραγματοποίησε αποστολή περιπολίας νότια της Κύπρου.

Στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα: Η Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών του ΝΑΤΟ - ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας, βρίσκοντας άλλον ένα λόγο προκειμένου να ασκήσει δριμεία κριτική στην Τουρκία, κάτι που έχει κάνει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.
«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης- Τουρκίας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο. Νωρίτερα την Τετάρτη και η Κομισιόν επέκρινε την Τουρκία για το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα και απαίτησε να δοθεί το περιεχόμενό του στη δημοσιότητα.

Με παγωμένα χαμόγελα ολοκληρώθηκε μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν - Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Βαρύ το κλίμα

Με παγωμένα χαμόγελα ολοκληρώθηκε πριν από ελάχιστα λεπτά η πολυσυζητημένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τη συμπλήρωση 70 χρόνων του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο Λονδίνο, που διήρκεσε συνολικά 100 λεπτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν βαρύ καθώς τέθηκε εξαρχής επί τάπητος η πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης περί οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών τους, που επί της ουσίας εγείρει ζητήματα ευθείας αμφισβήτησης μέρους των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι εξ ανατολών γείτονές μας για μια ακόμη φορά ακολούθησαν την τακτική του «ζητάω περισσότερα για να πάρω μετά από διαπραγμάτευση αυτά που επιθυμούσα από την αρχή».