Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μυκηναϊκό τάφο ανέδειξαν οδικά έργα στη Γέρα

Στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση κατά τμήματα 2ης Επαρχιακής οδού Ντιπίου-Παπάδου-Πλωμαρίου», στις 19-10-2015 ήρθε στο φώς ασύλητος λιθόκτιστος, κιβωτιόσχημος τάφος  Μυκηναϊκών χρόνων.
Ο νεκρός ήταν τοποθετημένος σε ύπτια,  συνεσταλμένη στάση και είχε ως κτερίσματα μια υψίποδη κύλικα με βαθύ ημισφαιρικό σώμα, μια προχοΐσκη κατασκευασμένη από γκρίζο πηλό, ένα χάλκινο μαχαίρι και ένα χάλκινο δαχτυλίδι. 

Τα κτερίσματα χρονολογούν τον τάφο στην Υστεροελλαδική ΙΙΙ περίοδο (1400-1100 π.Χ.).

Μακεδονία: ὅ,τι κερδήθηκε μὲ αἷμα, δὲν ξεπουλιέται μὲ τὸ μελάνι μίας υπογραφῆς


Γράφει ὁ Δημήτρης Νατσιός Δασκαλος, Κιλκὶς 

Από το orthodoxia-ellhnismos

«Εἶδα τότε ὅτι ὅ,τι κάμομε θὰ τὸ κάμομε μοναχοὶ καὶ δὲν ἔχομε ἐλπίδα καμμιὰ ἀπὸ τοὺς ξένους». (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)
Νυχτώνοντας ἀκούστηκε ἕνας πυροβολισμὸς καὶ ἡ φωνὴ τοῦ Παύλου: «στὴ μέση μὲ πῆρε παιδιά». Μπῆκε στὸ σπίτι καὶ φώναξε τὸν καπετὰν Πύρζα. Ὁ Νίκος Πύρζας ἔτρξε κοντά του. Ὁ Παῦλος ἔβγαλε ἀπὸ τὸ λαιμὸ του τὸν σταυρὸ ποὺ φοροῦσε πάντοτε καὶ τοῦ λέει: «τὸ σταυρὸ νὰ τὸν δώσεις στὴ γυναίκα μου.

Η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες με 74 χρόνια φυλάκισης, για την οικονομική της κρίση

Με μια κίνηση που θα κάνει το κεφάλι πολλών καπιταλιστών να εκραγεί αν συνέβαινε αλλού, η Ισλανδία μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη στη φυλακή για το ρόλο του στην οικονομική κατάρρευση του 2008.
Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις, του Ισλανδικού Αρείου Πάγου και του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Ρέικιαβικ, πέντε κορυφαίοι τραπεζίτες από την  Landsbankinn και την Kaupping – τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας – κρίθηκαν ένοχοι για την χειραγώγηση της αγοράς, την υπεξαίρεση, καθώς και την παραβίαση των υποχρεώσεων πίστης. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για δύο έως πέντε χρόνια. Η μέγιστη ποινή για οικονομικά εγκλήματα στην Ισλανδία είναι έξι χρόνια, παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριοαυτή τη στιγμή άκουσε επιχειρήματα για να εξετάσει την επέκταση ποινών πέραν της μέγιστης.

Αμερικανός πρώην πιλότος: «Δεν έπεσαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους…ήταν ολογράμματα» (Βίντεο)

Ο βετεράνος πιλότος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας John Lear αποκαλύπτει… τι πραγματικά συνέβη στις επιθέσεις που σημειώθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Όπως εξηγεί, τα αεροσκάφη που όλοι «είδαμε» να πέφτουν επάνω στους Δίδυμους Πύργους απλά…δεν υπήρχαν!

Ο Lear ισχυρίζεται ότι ήταν ολογράμματα αεροσκαφών και ότι στην πραγματικότητα οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας αλλεπάλληλων εκρήξεων που σημειώθηκαν στο εσωτερικό τους.

"Μαχαίρι" και στις σημερινές συντάξεις, διπλασιασμός εισφορών σε ΟΓΑ – ΟΑΕΕ

Tου Δημήτρη Κατσαγάνη 
Από το  capital.gr

Μειώσεις έως 20% των βασικών συντάξεων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, αλλά και των επικουρικών συντάξεων κατά 5%, διπλασιασμό των ασφαλίστρων στον ΟΓΑ και μείωση των ασφαλιστικών κλάσεων στον ΟΑΕΕ επεξεργάζονται, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακά στελέχη στο Υπ. Εργασίας προκειμένου να κλείσει το πακέτο εξοικονόμησης 3,5 δισ. ευρώ στο Συνταξιοδοτικό από φέτος μέχρι και το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Η Eni και η Total στην Κυπριακή ΑΟΖ

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Ό,τι και να έχει ειπωθεί για τις εταιρείες Eni και Total στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να επικαιροποιηθεί με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ. Όντως πρόκειται για μία τεράστια αλλαγή φάσης που εξηγείται ακόμα και από τους χάρτες, τους γεωλογικούς της κυπριακής ΑΟΖ. Με την αλλαγή του μοντέλου για τις γεωτρήσεις έχουν εμφανιστεί νέοι στρατηγικοί στόχοι που προκαλούν έντονο ενδιαφέρον στις πετρελαϊκές εταιρείες που βρίσκονται ήδη εκεί, όπως είναι η Eni και η Total με το υπάρχον γύρο παραχώρησης.

Επανδρωμένη αποστολή στον Άρη(Βίντεο)

Η ΝASA παρουσίασε τα σχέδια του πυραύλου που θα μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, η κατασκευή του πυραύλου θα έχει ολοκληρωθεί το 2018. Ουσιαστικά από το 2018 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του σχεδίου μεταφοράς ανθρώπων στον κοντινότερο στη Γη πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

N.Koτζιάς: "Να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Μας κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ" - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΑ YΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΝΕΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΠΕΞ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το defencenet

Άμεσα η ελληνική κυβέρνηση θα εγείρει θέμα στην ΕΕ για το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ως ένα αναποτελεσματικό μέτρο άσκησης της εξωτερικής απειλής το οποίο κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομικές ζημιές για την χώρα μας αλλά και για όλη την Ευρώπη και την ίδια στιγμή ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία ίδρυσης συμμαχίας των "αρχαίων εθνών-κρατών του πλανήτη".

Στην δήλωση του ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς είπε: "Υπάρχει ανάγκη να ξεφύγει η συζήτηση στην ΕΕ από την αποκλειστικότητα για ζητήματα κυρώσεων, εμπάργκο, μνημονίων κ.ο.κ., που δεν μπορούν να διαμορφώσουν ένα ελκυστικό μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Κύπρος:Μετά τις επικρίσεις από τη δήλωση του ΥΠΕΞ Διευκρινίσεις για το κεφάλαιο 17 δίνει η κυβέρνηση

Λευκωσία: Ο σάλος που προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, την Πέμπτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να δεχθεί άνοιγμα του κεφαλαίου 17 για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και οι επικρίσεις που δέχθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάγκασαν σήμερα την κυβέρνηση να προβεί σε διευκρινίσεις προκειμένου να κατευνάσει αντιδράσεις

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει «προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και για ακριβή παρουσίαση της κατάστασης πραγμάτων

Καταργούνται από φέτος τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ - ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ

Σε αλλαγές από φέτος στα τέλη κυκλοφορίας θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με στόχευση, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Τρύφων Αλεξιάδης, «να τα κάνουμε πιο δίκαια».
Σε νέες του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως πλέον δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται από τα τέλη, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

NY Times: Γιατί αποπέμφθηκε η Σαββαΐδου από την κυβέρνηση Τσίπρα

Στο χρονικό της αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου από το τιμόνι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέρονται με εκτενές δημοσίευμα οι NY Times, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια αποπομπή που έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την Αθήνα: Ακριβώς στο σημείο όπου έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις με τους αξιωματούχους των θεσμών στην Αθήνα για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, αλλά και τη στιγμή που το ελληνικό κράτος προσπαθεί να ανασυντάξει δυνάμεις, ώστε να συλλέξει περισσότερους φόρους. Πόσο μάλλον, όταν η Ελλάδα είναι «διαβόητα διάτρητη σε ό,τι αφορά το σύστημα συλλογής φόρων, αλλά και γνωστή για τα φαινόμενα φοροδιαφυγής», θέματα που οι δανειστές έχουν απαιτήσει να εκλείψουν.

«Βιβλική» καταστροφή από την κακοκαιρία στην Ύδρα - Δείτε βίντεο - Το νησί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο

Ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Η καταιγίδα προκάλεσε υπερχείλιση των χειμάρρων του νησιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι και τον οικισμό της Ύδρας
Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που «χτύπησε» σήμερα το νησί, μετατρέποντας τους δρόμους και τα στενά σε ποτάμια.


Η καταιγίδα προκάλεσε υπερχείλιση των χειμάρρων του νησιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι και τον οικισμό της Ύδρας, αλλά και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια.