Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

"ΦΟΝΙΚΟΣ" ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ... Πλήρες "πολεμικό" σενάριο με βολή S-300 και προστασία από TOR-M1


Η ώρα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 έφτασε και η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη βολή με όρους πλήρους «πολεμικού» σεναρίου στο Πεδίο Βολής της Κρήτης, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Και είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει την προσοχή πολλών δυτικών χωρών και φυσικά της γειτονικής Τουρκίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr έχει προγραμματισθεί να γίνει η εκτόξευση ενός βλήματος, αλλά δεν αποκλείεται και δεύτερη βολή, βάσει του ρωσικού δόγματος χρήσης του όπλου.

ΒΑΡΙΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν.ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ Ρωσία προς Γερμανία: "Μείνετε μακριά από την Ουκρανία γιατί..."


Οι αχανείς πεδιάδες της Ουκρανίας για μία ακόμα φορά γίνονται πεδίο σύγκρουσης των κυρίαρχων της Ανατολικής Ευρώπης (Ρωσίας) και των κυρίαρχων της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανίας) μόνο που αυτή την φορά οι δύο δυνάμεις δεν συγκρούονται με άρματα μάχης, όπως στον Β'ΠΠ ή δεν έχουμε επέλαση της βρετανικής ελαφράς Ταξιαρχίας, όπως στον Κριμαϊκό Πόλεμο ή απόβαση στην Κριμαία και στην Σεβαστούπολη των Δυτικών για να στηρίξουν τους "Λευκούς", αλλά στο πεδίο των ... ΜΚΟ.

Δηλαδή των σύγχρονων "πεμπτοφαλαγγιτών".

ΛΟΓΩ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας - Eπιβολή "μίνι" αμερικανικού εμπάργκο όπλων




Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωρά σε μερικό εμπάργκο στην Τουρκία στρατηγικών υλικών, αλλά και κεφαλαίων για την ανάπτυξη της πολεμικής της βιομηχανίας λόγω της προμήθειας του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος HQ-9, βάζοντας σε νέα δοκιμασία τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις.
Κατ'αρχήν σε μία ωμή παρέμβασή της στην τουρκική εσωτερική πολιτική η γνωστή αμερικανική επενδυτική εταιρία Merrill Lynch αρνείται συνεργασία με την τουρκική αμυντική εταιρία ASELSAN λόγω της απόφασης της Τουρκίας να προμηθευτεί αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα από κινεζική εταιρεία που βρίσκεται στη "μαύρη λίστα¨των ΗΠΑ!

Κάηκε ένα ακόμη σπίτι - Εφιαλτικά στοιχεία για οικογένειες χωρίς ρεύμα

Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν οι φωτιές σε σπίτια που δεν έχουν ρεύμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ένα κερί έμελλε να είναι η αιτία να χαθεί ολόκληρο το νοικοκυριό μιας οικογένειας στην Κάτω Τούμπα από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ.

Πρέβεζα: Έφυγε μόνος και αβοήθητος

Ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα έγιναν στάχτη μέσα 35 λεπτά (18:45 με 19:25). Μια γυναίκα 40 - 50 ετών άναψε ένα κερί για φωτισμό όπως είπε στους Πυροσβέστες με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει το διαμέρισμα της που βρίσκεται σε 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Κάτω Τούμπα.

Σε δέκα ημέρες η κηδεία του Μαντέλα

Η είδηση του θανάτου του Νέλσον Μαντέλα συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακριβώς όσο ισχυρός είναι ο απόηχος του έργου του αλλά και το σοκ της απώλειάς του, τόσο μεγαλειώδης θα είναι και η κηδεία του, που θα γίνει το Σάββατο παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, βασιλέων, ξένων αξιωματούχων και διασήμων που θα έρθουν στη Νότιο Αφρική για να θρηνήσουν τον ήρωα που πολέμησε το απαρτχάιντ.

Η επισημότητα με την οποία θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία λέγεται ότι θα συναγωνιστεί αυτές των Ουίνστον Τσώρτσιλ το 1965 και Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 2005.

ΔΑΚΕ σε βουλευτές της ΝΔ: Ρίξτε την κυβέρνηση-«Καταψηφίστε τον προϋπολογισμό»

«Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια», αναφέρεται στην επιστολή προς τους βουλευτές .
Σε «αντάρτικο» καλεί του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, καθώς σε ανακοίνωσή της καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Στην επιστολή τους με τίτλο: «Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια», αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».

Κυρ. Μητσοτάκης: Έρχονται απολύσεις σε ΝΠΙΔ και ανώνυμες εταιρίες

Aπό περίπου 913.000 υπαλλήλους το 2009, σήμερα υπηρετούν περίπου 692.000, ενώ η μισθολογική δαπάνη από 24 δισ. ευρω έπεσε στα 15,9 δισ. ευρώ, επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Επέκταση της αξιολόγησης με συνεπαγόμενες απολύσεις σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου  και ανώνυμες εταιρίες στους επόμενους τέσσερις μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά την ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.