Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ελληνική ΑΟΖ και Ζεολιθική περίοδος"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Ελληνική ΑΟΖ και Ζεολιθική περίοδος".
Αγορά Καστελλόριζου, Καστελλόριζο. Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013,

Σρι Λάνκα: Νεκροί και αγνοούμενοι αλιείς από καταιγίδα

Τουλάχιστον έξι νεκροί και περισσότεροι από 500 αγνοούμενοι αλιείς λόγω καταιγίδας που ανέτρεψε πλοιάρια στα ανοικτά στη Σρι Λάνκα.
Τουλάχιστον έξι αλιείς πνίγηκαν και περισσότεροι από 500 άλλοι αγνοούνται, έπειτα από την ανατροπή πολλών πλοιαρίων στη διάρκεια καταιγίδας, σήμερα, ανοικτά της νοτίου ακτής της Σρι Λάνκα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Έρευνες διεξάγονται από αέρος, θαλάσσης, ενώ έχουν διασωθεί έως τώρα 20 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Οτσαλάν: Το κίνημα αντίστασης στην Τουρκία είναι γεμάτο νόημα και το χαιρετίζω

Ο Οτσαλάν χαιρέτισε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία
Ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, χαιρέτισε την Παρασκευή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα. Η ενεργεια αυτή του Κούρδου ηγέτη έρχεται παρά τις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις των Κούρδων με τις τουρκικές αρχές.
«Νομίζω ότι το κίνημα αντίστασης είναι γεμάτο νόημα και το χαιρετίζω», είπε ο κ. Οτσαλάν, σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP)

Με 13.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς από τη νέα σχολική χρονιά. Αύξηση ωραρίου και μεταθέσεις

Νέος χάρτης για τους εκπαιδευτικούς. Φεύγουν 13.000 δάσκαλοι-καθηγητές και δεν αντικαθίστανται

Μειωμένοι θα είναι οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια από τη νέα σχολική χρονιά αφού 6.000 συνταξιοδοτούνται και 7.000 αναπληρωτές δεν θα προσληφθούν.
Σύμφωνα με το Έθνος, τα δημόσια σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές.  Από αυτούς οι περίπου 6.000 (3.500 στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια) θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.

Κουφάρια εξωγήινων από το περιστατικό στο Ρόσγουελ το 1947;;



 Το βίντεο είναι από τον Hibernate2012
Δείτε τις φωτογραφίες στο βίντεο και  βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Ειλικρινέστατη ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!!

 
ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ 

Θέμα: Ειλικρινέστατη ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!! 

Είναι τόσο αποκαλυπτική η ομολογία που τα σχόλια περισσεύουν.

*Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!** *

*"Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια"***

Κάτι πολύ άσχημο μας ετοιμάζουν!

Κάτι πολύ άσχημο ετοιμάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, για τους Λαούς όλου του κόσμου.

Τον χορό έσυρε και πάλι ο εκπρόσωπος της οικογένειας εκείνης, η οποία χρηματοδότησε και τους δύο παγκοσμίους πολέμους, και μάλιστα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές: Των Rothchild. Με πρώτο τον Evelyn Robert Adrian de Rothschild, Βρετανό χρηματιστή, ο οποίος πρόσφατα σε διεθνές ΜΜΕ, δήλωσε: «Νομίζω πως όλοι πρέπει να στραφούμε προς αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση ενός παγκόσμιου νομίσματος».

Την ίδια ώρα:

534 τόνοι χρυσού, που αποτελεί ρεκόρ αγορών χρυσού τα τελευταία 50 χρόνια, αγοράστηκαν πέρυσι από τις Κεντρικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία του World Gold Council. Οι συνολικές αγοραπωλησίες έφθασαν στο απίστευτο ποσό των 236,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΗΠΑ: Η αστυνομία θα χρησιμοποιεί ένοπλα Drones κατά των πολιτών (Βίντεο)

Πρώτα ανακοίνωσαν την είδηση ​​ότι 30.000 drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) θα κατασκοπεύουν τους Αμερικάνους πολίτες στο εσωτερικό της χώρας... και μέσα σε λίγες εβδομάδες η ατζέντα έχει ήδη προχωρήσει στο να είναι εξοπλισμένα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με μη θανατηφόρα όπλα. Το CBS αναφέρει ότι το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Μοντγκόμερι στο Τέξας «εξετάζει τη χρήση λαστιχένιων σφαιρών και δακρυγόνων για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της».

Ταραχές στην Τουρκία (οι φωτογραφίες που δεν θέλουν να δείτε)

Από το apocalypsejohn

Τέσσερις νεκροί και εκατοντάδες (τουλάχιστον 400) τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός σε αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τουρκία, κυρίως στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε άλλες πόλεις.
Εν μέσω απαγόρευσης, από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, της μετάδοσης ειδήσεων σχετικών με τα επεισόδια ή της προβολής εικόνων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η τουρκική αστυνομία έπνιξε στο αίμα τις ογκώδεις διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, που ακολούθησαν τη βίαιη απομάκρυνση διαδηλωτών από το Πάρκο Γκεζί, στην περίφημη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Τρεις "Μυστικές" Πόλεις-Κράτη

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ L2Live

Σάλος στις ΗΠΑ για το ηλεκτρονικό φακέλωμα εκατομμυρίων πολιτών

Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ από την NSA και άλλες κυβερνητικές παρουσίες συνεχίζονται, με δημοσιεύματα της Washington Post και του Guardian να κάνουν λόγο για το πρόγραμμα PRISM, επικαλούμενα απόρρητα έγγραφα

Όπως αναφέρεται σχετικά, τόσο η NSA όσο και το FBI έχουν πρόσβαση στους κεντρικούς servers εννέα εταιρειών του χώρου του Ίντερνετ στις ΗΠΑ, κάτι που τους επιτρέπει να παρακολουθούν συνομιλίες μέσω ήχου και βίντεο, φωτογραφίες, e-mails, έγγραφα και αρχεία συνδέσεων, με στόχο την παρακολούθηση ξένων στόχων.

Τα Χειρουργικά Εργαλεία των Αρχαίων Ελλήνων

Τα αρχαία χειρουργικά εργαλεία δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα σημερινά.


Όπως και όλα τα αρχαία οικιακά εργαλεία, όταν λάβουν την πρακτική τελική τους μορφή, δεν χρειάζεται να αλλάξουν.



Τα πρώτα εργαλεία, που έχουμε βρει ήδη από το 1000 π.Χ., δηλαδή το κεφαλοτρύπανο του2ου αιώνος π.Χ., που βρέθηκε στο Δίον, είναι πανομοιότυπο με το σημερινό, απλώς τότε ήταν χειροκίνητο, ενώ σήμερα είναι ηλεκτροκίνητο, αλλιώς το τρυπάνι είναι ακριβώς όμοιο, τα άγκιστρα είναι πανομοιότυπα, οι λαβίδες είναι όμοιες, οι ουροκαθετήρες απλώς άλλαξαν σύσταση και έγιναν από πλαστικό, ενώ στην αρχαία εποχή έπαιρναν την μορφή της ουρήθρας και ήταν από μολύβι ή ορείχαλκο, μάλιστα όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, άλλα κληροδότησαν και μέχρι σήμερα τα αρχαία ονόματά τους.

Οι χρήστες αντεπιτίθενται: Δείτε ποιοί ιστότοποι σας παρακολουθούν!

Πολύς θόρυβος τελευταία γύρω από την παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών και την παρακολούθηση των συνηθειών μας κατά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Αν λοιπόν είσατε χρήστης του Firefox το Collusion, ένα νέο add-on σας επιτρέπει να δείτε ποιοι σας παρακολουθούν καθώς και τις διασυνδέσεις μεταξύ των ιστότοπων που μοιράζονται τα δεδομένα σας.
O στόχος του
Collusion είναι να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στους χρήστες που σερφάρουν στο διαδίκτυο επιτρέποντας ένα εύκολα τρόπο προβολής για.... το ποιοι διαμοιράζουν τα δεδομένα και το πως ακριβώς οι ιστότοποι παρακολουθούν τους χρήστες.

ΑΡΓΗΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ... Ξεκίνησε το γεωτρύπανο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην Κύπρο - Περιπολίες Ισραηλινών



Το γεωτρύπανο «Ensco 5006» της «Noble Energy International Ltd» ξεκίνησε την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην τοποθεσία A-2 στο οικόπεδο 12 ως διαχειρίστρια εταιρεία του τεμαχίου αυτού, στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Στην ανακοίνωση της Noble Energy αναφέρεται πως «υπολογίζεται ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες φτάνοντας σε τελικό βάθος περίπου 5,600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το θαλάσσιο βάθος στην πηγή είναι περίπου 1,700 μέτρα».
Στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν ισραηλινά πλοία του Ναυτικού της χώρας για το ενδεχόμενο να νιώσει την ανάγκη η Τουρκία να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπως έπραξε προχθές με την παρενόχληση των πλοίων που έκαναν σεισμογραφικές έρευνας.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ; Μητέρα δύο παιδιών κρεμάστηκε λόγω οικονομικού αδιεξόδου!


Μια γυναίκα 53 χρονών, μητέρα δύο παιδιών, έδωσε ξαφνικά τραγικό τέλος στη ζωή της σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Άμφισσας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, την άτυχη γυναίκα βρήκε κρεμασμένη στο πατάρι του σπιτιού τους ο σύζυγός της.
Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μια πολύ ευαίσθητη γυναίκα και μια εξαιρετική μητέρα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις πρώτες ενδείξεις, τα οικονομικά αδιέξοδα, την οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση για το απονενοημένο διάβημα...
Ας συγχαρούμε για μία ακόμη φορά τους "σωτήρες" μας, Έλληνες και ξένους, για την οικονομική επιτυχία (Πώς την ονομάζουν; Α ναι: "success story") που διατυμπανίζουν ανερυθρίαστα και για τη "νέα Ελλάδα" που οικοδομούν!

Αλλάζει ο τρόπος εκλογής των δημάρχων

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σύμφωνα με την Καθημερινή όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι σ ένα ψηφοδέλτιο ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει το 42% για εκλογή από τον πρωτό γύρο

Οι βασικοί άξονες των αλλαγών που θα επιφέρει ενδεχόμενος νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές είναι:

Σφακιανάκης: Εμετικό δύο άντρες να κρατιούνται χέρι - χέρι

Καλεσμένος στο Πρωινό μου ήταν ο Νότης Σφακιανάκης το μεσημέρι της Παρασκευής και κατάφερε για ακόμα μια φορά να προκαλέσει εντυπώσεις και ποικίλα σχόλια με τις δηλώσεις του.

«Ναι, είμαι απόλυτος. Μόνο, όμως, αν πιστεύω κάτι. Και για να το πιστεύω, πάει να πει πως έχει πως έχει προκύψει μέσα από έρευνα, από γνώση και είμαι απολύτως βέβαιος ότι είναι έτσι. Μόνο τότε λέω πως πιστεύω κάτι», είπε ο τραγουδιστής μιλώντας στο Γιώργο Λιάγκα σχετικά με τις δηλώσεις του, που συνήθως... προκαλούν!

Nigel Farage: Αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν «πραξικόπημα»

«Η Ελλάδα θυσιάστηκε στο βωμό του αποτυχημένου πειράματος του ευρώ». Με αυτόν τον τίτλο ο Βρετανός πολιτικός και ηγέτης του Ευρωσκεπτικιστικού, ακραίου συντηρητικού και λαϊκιστικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Nigel Farage, αρθρογραφεί στην «Telegraph» για το λάθος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ ετοιμαζόταν πριν από 2 χρόνια να «τζογάρει» δισεκατομμύρια σε ένα ψέμα, με αποτέλεσμα να λεηλατηθεί ένα υπερήφανο έθνος και πολλές γενιές να υποχρεωθούν να υποστούν τις καταστροφικές συνέπειές του.

Κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων με ένα e-mail ή sms!

Συστήματα IRS με κατασχέσεις μέσω email ή SMS, αλλά και με «σπάσιμο» τραπεζικών λογαριασμών μέσα σε 24 ώρες, ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτές και άλλες διατάξεις-σοκ θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη Λογιστική Τυποποίηση και τον Έλεγχο, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Με αυτές καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής κοινοποίησης ειδοποιήσεων για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ενοικίων, επιδοτήσεων και λοιπών εισοδημάτων καθώς και καταθέσεων!

Πάπας Φραγκίσκος: Η Σφαγή των Αρμενίων ήταν η Πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσδιόρισε ότι η σφαγή των Αρμενίων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των ετών 1915 και 1918 ως «την πρώτη γενοκτονία του εικοστού αιώνα», όπως αναφέρουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

Η αναγνώριση του Πάπα ήρθε μετά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν αναδειχθεί επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος ο Α΄, ως καρδινάλιος της Αργεντινής, είχε καθορίσει τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ως Γενοκτονία.

Σκόπια: Κατάρρευση των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες της ανεξαρτησίας του νοτιοσλαβικού κράτους, κατορθώθηκε να εξουδετερωθεί το ισχυρό δίκτυο συνεργατών ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ωστόσο, τα νοτιοσλαβικά ιδρύματα είναι σιωπηλά με το είδος αυτό της σύγκρουσης, η οποία είναι παρούσα

από την πρώτη στιγμή, όταν από τη δεκαετία του ογδόντα η Ελλάδα προέβλεπε ένα ανεξάρτητο νοτιοσλαβικό κράτος.

Συρία: Ο στρατός εξουδετέρωσε τους αντάρτες από την περιοχή Al-Qusayr

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας εκκαθάρισαν τους οικισμούς από τους αντάρτες, που βρίσκονται βόρεια της πόλης Al-Qusayr, δέκα χιλιόμετρα από τη λιβανική μεθόριο, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Ιτάρ Τας.

Στις περιοχές Ντάμπαα και Μπουέιζα αλ Σαρκίγια ο συριακός στρατός εντόπισε υπόγειες σήραγγες και αποθήκες με όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Σε γειτονικά χωριά κατασχέθηκαν εκτοξευτές ρουκετών, στρατιωτικά οχήματα με χειροβομβίδες που εγκαταλείφθηκαν από τον εχθρό.

Τουρκία: Μία εβδομάδα οργισμένων διαδηλώσεων

Τουρκία: Μία εβδομάδα οργισμένων διαδηλώσεων
Έκλεισαν ήδη μία εβδομάδα οι οργισμένες διαδηλώσεις στην Τουρκία, οι οποίες μπορεί να ξεκίνησαν από τη διαμαρτυρία ενάντια στην ανέγερση εμπορικού καταστήματος στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, γρήγορα όμως εξέφρασαν τη γενικευμένη δυσαρέσκεια του τουρκικού λαού στην πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν.
Η επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης να καταστείλει άγρια κάθε κίνηση αντίστασης φάνηκε την προπερασμένη Παρασκευή, όταν η αστυνομία επενέβη στο πάρκο Γκεζί, για να απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής, που είχαν κατασκηνώσει στο χώρο. Στόχος τους ήταν να εμποδίσουν τα συνεργεία του δήμου να ξεριζώσουν τα δέντρα του πάρκου, καθώς τα σχέδια ανάπλασης του Ερντογάν προέβλεπαν την ανέγερση εμπορικού κέντρου στο σημείο σε συνδυασμό με ένα μνημείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ελληνοτουρκικές ζυμώσεις στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ

Ελληνοτουρκικές ζυμώσεις στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ
Ο Αλ. Παπαχελάς, ο Οδ. Κυριακόπουλος και οι έξι Τούρκοι που μετέχουν στην κρυφή σύνοδο
Για μια ακόμα χρονιά, η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία αλλά και οι κυοφορούμενες γεωπολιτικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή απασχολεί τα μέλη της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» και τους δόκιμους προσκεκλημένους της.
Από την Πέμπτη, τα μέλη αυτής της μυστικής αδελφότητας βρίσκονται στη Βρετανία και έως αύριο θα απεργάζονται όσα τους εξυπηρετούν για να προωθήσουν τους σκοπούς τους. Υπό όρους απόλυτης μυστικότητας εξετάζονται τα προβλήματα του κόσμου είναι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η πιθανότητα κοινωνικών εντάσεων αλλά και οι εξελίξεις στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη με σημείο αναφοράς τις διαδηλώσεις στη γειτονική Τουρκία καθώς και το σθένος που επιδεικνύει ο πρόεδρος κ. Μπασάρ Αλ Άσαντ έναντι στις ορδές των μισθοφόρων ισλαμιστών που βαφτίστηκαν ως «αντάρτες» για να βυθίσουν τη Συρία στο χάος του αίματος.

Με νόμους της Δικτατορίας φοροδιαφεύγουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Το σκανδαλώδες καθεστώς φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών με τις δεκάδες ευνοϊκές ρυθμίσεις και απαλλαγές διατηρείται στο ακέραιο για περισσότερα από 40 χρόνια
Τα βάρβαρα μέτρα που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν έχουν αφήσει κανέναν τομέα της εθνικής οικονομίας αλώβητο. Ωστόσο, το εφοπλιστικό κεφάλαιο σαν άλλη «ιερή αγελάδα», εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας ένα σκανδαλώδες καθεστώς φορολογικής ασυλίας που διατηρείται στο ακέραιο για περισσότερα από σαράντα χρόνια.
Την ίδια ώρα δηλαδή που ακόμα και ο πρακτικά άνεργος ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούται να πληρώσει πλήθος εκτάκτων φόρων και επιβαρύνσεων όντας σε εγνωσμένη αδυναμία πληρωμών, οι εφοπλιστές, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα συνεισέφεραν, βλέπουν αμετανόητοι και είρωνες τα οικονομικά τους μεγέθη να καλπάζουν.

Όταν κάποιος «φαινομενικά κακομοίρης» είναι «μηχανή καταστροφής»....ή.... Μια «Μηχανή Καταστροφής» πρέπει να μοιάζει ΠΑΝΤΑ «κακομοίρης»...

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Μέση Ανατολή.
Σε κάποιο Internet Cafe.  Δύο έφηβοι βρίσκονται μπροστά στην οθόνη απορροφημένοι από το «παιγνίδι». Εικονικά μαζί τους είναι κι άλλοι «παίκτες». Κι αυτοί μπροστά στις οθόνες τους σε διάφορα σημεία της υφηλίου.
Εχθρός του ο «κακός Δυτικός». Και οι «αφύλακτες πόλεις» του.

Αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι στην Αρχαία Ελλάδα

Γεύσεις γνωστές στους αρχαίους, το «γαρδούμιο» και η «πλεκτή», δηλαδή η γαρδούμπα και το κοκορέτσι, αναφέρονται ακόμα και στα ομηρικά έπη.

Ο τρόπος παρασκευής δεν διέφερε πολύ. Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα.