Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η Μάχη της Γραβιάς

Μετά την ήττα των Ελλήνων στην Αλαμάνα (23 Απριλίου 1821), άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τους Τούρκους πασάδες Ομέρ Βρυώνη και Κιοσέ Μεχμέτ προς την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανάσιου Διάκου είχε αφήσει χωρίς ικανό αρχηγό τους εξεγερμένους ραγιάδες. Ο φόβος κυρίευσε τα ήδη επαναστατημένα κέντρα (Λιβαδιά, Σάλωνα και Αττική), όπου είχε χυθεί αίμα ντόπιων Τούρκων. Όλοι ανέμεναν να ξεσπάσει η χωρίς οίκτο οργή των δύο πασάδων. Η Επανάσταση κινδύνευε σοβαρά ένα μήνα μετά την εκδήλωσή της και σώθηκε χάρη στις στρατιωτικές ικανότητες του Οδυσσέα Ανδρούτσου και τους κακούς υπολογισμούς του Ομέρ Βρυώνη.

Σοκ: Εντοπίστηκαν 7.000 θαμμένα σώματα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ (Εκόνες)

Mπροστά σε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη βρέθηκαν ερευνητές σε κάμπους αμερικανικού πανεπιστημίου καθώς βρέθηκαν θαμμένα 7.000 σώματα!

Οπως είναι φυσικό, η είδηση αναστάτωσε τόσο την πανεπιστημιακή όσο και την τοπική κοινότητα από τα μακάβρια ευρήματα.
Το κόστος εκταφής και μεταφοράς τους σε νεκροταφείο υπολογίζεται σε 21 εκατομμύρια δολάρια.

Εντυπωσιακό: Παραλία επανεμφανίστηκε μετά από 30 χρόνια εν μία νυκτί!

Μια παραλία στην Ιρλανδία που είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου 30 χρόνια, επέστρεψε και πάλι προς ευχαρίστηση των κατοίκων της περιοχής.

Η άμμος στο Dooagh, στο νησί Achill, εξαφανίστηκε από τις καταιγίδες το 1984, αφήνοντας μόνο βράχια.
Αλλά μετά από μία φρικτή παλίρροια την περίοδο του Πάσχα φέτος, εκατοντάδες τόνοι άμμου κατατέθηκαν και πάλι γύρω από την περιοχή που ήταν κάποτε η παραλία, αναδημιουργώντας την παλιά έκταση των 300 μέτρων χρυσής άμμου.

Ιερώνυμος σε βαυαρό υπουργό Οικονομικών: Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις που έχουμε και από εκεί που ξεκίνησε»

«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τον βαυαρό υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ταυτότητας, Μάρκους Ζέντερ, στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής.
Και το αιτιολόγησε «γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις που έχουμε και από εκεί που ξεκίνησε. Άλλαξε τις θέσεις από εκείνους που είχαν την ιδέα και βοήθησαν να σχηματιστεί αυτός ο φορέας και έχουν μετακινήσει τις βάσεις αλλού. Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες που στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως».

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθούν στον Γκιουλέν… 3.623 φορές ισόβια Ο ιεροκήρυκας ζει στις ΗΠΑ και αρνείται τις κατηγορίες

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθεί στον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν 3.623 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, γράφει σήμερα η αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», Hurriyet Daily News.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παράλληλα οι δημόσιοι κατήγοροι ζήτησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, να του επιβληθεί ακόμη η ποινή των 2.923 ετών φυλάκισης και πρόστιμο που να ισοδυναμεί με 2,2 εκατομμύρια ημέρες κράτησης.

Άιντα: Προ μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης οι συνομιλίες

«Εάν πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά αυτή τη στιγμή, είμαστε στα πρόθυρα μεγάλης προόδου ή κατάρρευσης. Είτε το πρώτο θα γίνει, είτε το δεύτερο», σημείωσε ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα σε συνέντευξή του στην ανταποκρίτρια της Χαλκίν Σεσί στη Νέα Υόρκη, Οζλέμ Σιαχίν Σιακάρ μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ πιστεύει ότι δεν είναι πολλά τα θέματα που παραμένουν άλυτα στις διαπραγματεύσεις, αλλά είναι σημαντικά. Οι δηλώσεις ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν έτσι χωρίς τέλος δεν είναι ειλικρινείς.

Αλβανοί συνέλαβαν Έλληνα στο αεροδρόμιο – Τον κατηγορούν για κατασκοπεία

Οξύνονται οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Τιράνων
Σύμφωνα με είδηση που μεταδίδει η αλβανική τηλεόραση, συνελήφθη στο αεροδρόμιο ένας 52χρονος Έλληνας με την κατηγορία ότι μετέφερε κατασκοπευτικό υλικό στην τσάντα του.
Ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αλβανία ως εργολάβος οικοδομών.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, ενώ τα πλάνα που παίζουν στην αλβανική τηλεόραση όσον αφορά στο “κατασκοπευτικό υλικό” είναι από πρόσφατη σύλληψη Ισραηλινού, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε για κατασκοπεία πριν μια βδομάδα.

Έτοιμοι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων - Αρχίζει άμεσα η πιλοτική εφαρμογή- Τον Αύγουστο πλήρης υλοποίηση

Το σύστημα βρίσκεται ήδη σε πιλοτική εφαρμογή- Δηλώσεις του υποδιοικητή της ΤτΕ-  Στόχος των τραπεζών η αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» 
Ξεκινούν τον Αύγουστο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων.
Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θ. Μητράκος, η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, θα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του Αυγούστου και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ακούγοντας τη μουσική της σιωπής"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ακούγοντας τη μουσική της σιωπής". 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, Αίθουσα "Γιάννη Α. Παπαϊωάννου". 
Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 11:30