Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ «Βασίλισσα Των Βασιλέων»



ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
«Βασίλισσα Των Βασιλέων»

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ  zervonikolakis

·       Η Κλεοπάτρα VII είναι κόρη του Πτολεμαίου XII, του Αυλητή, η τελευταία Φαραώ της Αιγύπτου.

·       Ο πρώτος π.Χ. αιώνας είναι μια περίοδος παρακμής για το θρόνο της Αλεξάνδρειας, όπως και για την ίδια την Αλεξάνδρεια, που ζει πλέον κάτω από τη σκιά και το φόβο των Ρωμαίων.

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν..

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.

«Πολιτική ισότητα των Τ/Κ και δίκαιη μοιρασιά φ/α»

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη χωρίς δισταγμό να προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και τα δικαιώματα των Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία πάντοτε προσφέρει κλάδο ελαίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Φουάτ Οκτάι είπε:  “Συγχαίρω τους πολίτες της Κύπρου για την γιορτή (του μπαϊραμιού). Είμαστε ήδη συνεχώς μαζί τους. Οι καρδιές μας είναι μαζί. Έχουμε στόχους μαζί. Έχουμε ελπίδες μαζί”.

Φονικές πλημμύρες στην Ινδία, τουλάχιστον 184 οι νεκροί - Πάνω από ένα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι – Δείτε εικόνες- βίντεο

Τουλάχιστον 184 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, στις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας, και περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα οι αρχές.

Η πολιτεία Κεράλα είναι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πλέον πληγείσα περιοχή της Ινδίας από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα το διεθνές αεροδρόμιο Κοτσί.

Ο Χρυσοχοΐδης διώχνει την αστυνομία από τα γήπεδα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχαΐδης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη όπου πάρθηκε η απόφαση να απομακρυνθεί η αστυνομία από τα γήπεδα.
Σε συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη το απόγευμα της Δευτέρας, συζητήθηκαν τα θέματα ασφαλείας και βίας στους αθλητικούς χώρους.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην επίσκεψή του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η παρουσία της αστυνομίας σε επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αγώνες της νέας χρονιάς δεν θα πρέπει να υπάρχει κυρίως σε αγώνες ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Απαραίτητες Υπενθυμίσεις για την ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Πολλοί μιλούν τώρα για την ελληνική ΑΟΖ αλλά μάλλον ξεχνούν ότι την ώρα που δεν ήξεραν καν τι ήταν, ο Μίκης Θεοδωράκης και το επιτελείο του, μας είχε καλέσει με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Αντώνη Φώσκολο για να κάνουμε μια ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που είχαμε τότε για τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο αλλά και για τις εκτιμήσεις και τις προοπτικές στην Ελλάδα, έτσι ώστε όλα αυτά τα στοιχεία να ενσωματωθούν σε μια ευρύτερη στρατηγική για να βοηθηθεί η Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο. Μάλιστα πολλά από τα ευρήματά μας παρουσιάστηκαν επίσημα και σε κοινή

Δίκαιο της Θάλασσας και Στρατηγική Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού


Το θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ με μονομερή τρόπο ανήκει καθαρά στο Δίκαιο της Θάλασσας που υπογράψαμε το 1982 και κυρώσαμε ως Ελλάδα το 1995. Ο νόμος περί υδρογονανθράκων 2289/1995 και η τροπολογία του 4001/2011 είναι αυτός καθαρά Εθνικός. Το θέμα της οριοθέτησης ή μάλλον του προβλήματος της επικάλυψης δύο ΑΟΖ, δεν αφορά στο ίδιο το Δίκαιο αλλά μία διμερή συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών. Με άλλα λόγια το Δίκαιο της Θάλασσας δεν περιγράφει τον τρόπο επίλυσης και το αφήνει στα κράτη.