Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»


Η εποχή μας είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή που οι Μεσανατολικοκεντρικές θεω ρίες μεσουρανούν και επιβάλλουν τις επιδράσεις και τις παραμέτρους τους σε πάρα πολλούς τομείς και της φανερής και της αφανούς καθημερινότητας.

Όμως στην άσημη σημερινή Θήβα, ακριβώς στο σημείο που η αρχαία Παράδοση αλλά και όλες οι γραπτές μαρτυρίες τον τοποθετούσαν, έγινε πριν τριάντα περίπου χρόνια από τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη, που ωστόσο μένει άγνωστη και παραγκωνισμένη, αν και μπορεί να αλλάξει όλα τα μέχρι σήμερα ιστορικά -και όχι μόνο- δεδομένα: Βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διόσκουρων, Ζήθου και Αμφίονος, που σύμφωνα με όλες τις πηγές είχαν ταφεί μαζί!

Δεύτερη υπενθύμιση για άσχετους και μη

Του Ν. Λυγερού

Στην αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ στον τομέα των υδρογονανθράκων, η πατρίδα μας δεν έχει να επενδύσει απολύτως τίποτα όσον αφορά στα οικονομικά. Η Ελλάδα έχει απλώς τα θαλάσσια οικόπεδα που είναι πλέον επίσημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατά συνέπεια αναγνωρισμένα από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι αν η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει οικονομικά στην ΑΟΖ, αλλά να επενδύσουν οι πετρελαϊκές εταιρείες, γιατί αυτές θα βάλουν όλα τα έξοδα της εξόρυξης. Δεν έχουμε λοιπόν ν' αναρωτηθούμε αν αξίζει η ΑΟΖ επενδυτικά, διότι είναι εντελώς άσχετο.

Στρατηγικές υπενθυμίσεις για άσχετους και μη

Του Ν. Λυγερού

Τόσο καιρό, κάθε φορά που αναφερόμαστε στα οικονομικά οφέλη της ελληνικής ΑΟΖ, έχουμε άτομα που τα αμφισβητούν λέγοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση τα έσοδα θα έρθουν σε δεκαετίες, μάλιστα μιλούσαν ακόμα και για τα δισέγγονά μας. Όταν ανακαλύφθηκε το κοίτασμα Tamar το 2009 και πέρασε στο στάδιο της εμπορευσιμότητας το 2013, μπορούσαμε πια να αποδείξουμε ότι τα προηγούμενα ήταν φούσκες ασχετοσύνης. Διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν τέσσερεις γενιές σε τέσσερα χρόνια. Αλλιώς θα υπήρχε λύση για το δημογραφικό της Ελλάδας. Τώρα που είναι πεσμένες οι τιμές του πετρελαίου, εμφανίζονται άλλοι άσχετοι σε δύο κατηγορίες.

Η Ελληνική Εκκλησία ως σημείο αναφοράς

Του Ν. Λυγερού

Στην πατρίδα μας η Εκκλησία δεν είναι ένας εξωτερικός παράγοντας που μπορούμε να πετάξουμε με το έτσι θέλω. Εδώ και αιώνες είμαστε Έλληνες και παραμείναμε Έλληνες χάρη στη βοήθεια της Εκκλησίας και δεν έχουμε ανάγκη να αναφερθούμε στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, στον Αθανάσιο Διάκο, στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, στον Παπαφλέσσα, για να αποδείξουμε το αναμφισβήτητο έργο της για τον Ελληνισμό. Έτσι όταν ακούμε άσχετους πολιτικούς να προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται να αρπάξουν τα εκκλησιαστικά αγαθά, σκεφτόμαστε τη λαϊκή ρήση: «πού πας ρε Καραμήτρο;».

Δύο γυναίκες νεκρές - Προσπαθούσαν να ζεσταθούν και κάηκαν!

Το θάνατο βρήκε το μεσημέρι μια ηλικιωμένη γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα στο φλεγόμενο σπίτι της. Η ηλικιωμένη ζούσε μόνη της στην περιοχή Παστερμά, στο χωριό Βασιλικά της κεντρικής Λέσβου...
Το σπίτι της 90χρονης κάηκε πιθανά από ανάφλεξη συσκευής θέρμανσης με υγραέριο.

Στο μεταξύ, πέθανε χθες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου νοσηλευόταν η 75χρονη από το Κεράμι της Λέσβου.
Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά στο σπίτι της, η οποία προήλθε από μαγκάλι, που η ηλικιωμένη γυναίκα χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί.

Κρητική ναυσιπλοΐα από το 130.000 π.Χ! Μία σπουδαία ανακάλυψη στην οποία δεν δόθηκε η αρμόζουσα προσοχή, παρά το γεγονός ότι αυτό το εύρημα κατατάχθηκε στη λίστα με τις δέκα κορυφαίες ανακαλύψεις για το 2010.


Πριν από λίγα χρόνια μια ομάδα Eλληνοαμερικανών αρχαιολόγων έκανε μία εντυπωσιακή ανακάλυψη.
Βρήκαν τα αρχαιότερα στον κόσμο στοιχεία ναυσιπλοΐας στην περιοχή Πλακιάς Ρεθύμνου.


Είναι μία σπουδαία ανακάλυψη στην οποία δεν δόθηκε η αρμόζουσα προσοχή, παρά το γεγονός ότι αυτό το εύρημα κατατάχθηκε στη λίστα με τις δέκα κορυφαίες ανακαλύψεις για το 2010.

AirAsia: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους στον βυθό της θάλασσας

Δύτες εντόπισαν την ουρά του αεροσκάφους – Eλπίδες για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής
Δύτες και ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης την ουρά του αεροσκάφους Airbus A320-200 της πτήσης QZ 8501 της Air Asia που συνετρίβη στις 28 Δεκεμβρίου με 162 επιβαίνοντες στην θάλασσα της Ιάβας.

Τα ισχυρά ρεύματα και το μεγάλο βάθος εξακολουθούν να δημιουργούν μεγάλα εμπόδια στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους αλλά οι ερευνητές κατάφεραν να τραβήξουν μία φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που εντοπίστηκε από ένα πλοίο ερευνών της Ινδονησίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Henry Bambang Soelistyo.

Κυκλάδες: Δείτε τι συμβαίνει όταν χιονίζει στα νησιά- Συμβαίνει σπάνια και γι' αυτό είναι εντυπωσιακό

Στο έλεος του χιονιά η Τήνος που είναι βυθισμένη στο σκοτάδι από το μεσημέρι των Θεοφανείων - Αποκλεισμένα χωριά του νησιού - Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας στην Άνδρο εκτός από τον δρόμο Γαύριο-Μπατσί-Χώρα - Προβλήματα και στη Νάξο 
Βυθισμένη στο σκοτάδι από το μεσημέρι των Θεοφανείων είναι η Τήνος, αφού η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Αρκετά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη η Άνδρος, η Νάξος και η Σύρος.


Ακόμα ένα κύμα χιονιά απόψε- Στην κατάψυξη η χώρα τη νύχτα με πολικές θερμοκρασίες

Αποκλεισμένα ολόκληρα χωριά στα βουνά της Κρήτης και στις Κυκλάδες, όπου το χιόνι φτάνει τα δύο μέτρα - Χιονίζει πάλι στην Αττική - Χωρίς ρεύμα περιοχές των Κυκλάδων - Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο λόγω του ψύχους
Με νέα προβλήματα να δυσκολεύουν τους κατοίκους όλης της χώρας συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, που χαρακτηρίζεται από χιονοπτώσεις αλλά κυρίως, τσουχτερό κρύο. Αν και χιόνι πέφτει πλέον σε λιγότερες περιοχές της Ελλάδας, στην Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, εν τούτοις το πολικό ψύχος με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -18 βαθμούς Κελσίου, προκαλεί ολικό παγετό και... βάζει τη χώρα στην κατάψυξη!

Μακελειό στο Παρίσι: 12 νεκροί από επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo- Σε ύψιστο συναγερμό η περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας(ΦΩΤ0-ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις οι δράστες, φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» - «Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε δημοσιογράφος της εφημερίδας - Η σατιρική εφημερίδα σατίριζε συχνά τον Μωάμεθ
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση ένοπλων Ισλαμιστών στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στην καρδιά του Παρισιού, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 12 νεκρούς και επτά τραυματίες, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.