Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α’

Επιμέλεια: Δημήτρης Χάϊδας 
Από το  skg247

Στην οδό Βασ. Όλγας και Αγίας Τριάδας την 5η Μαρτίου 1913 συνετελέσθη η ανεξιχνίαστη ως τώρα δολοφονία του βασιλέα Γεωργίου Α’.

Το χρονικό της δολοφονίας:

Περί της 17:00 μμ ο βασιλιάς Γεώργιος περπατά με τον υπασπιστή του ταγματάρχη Φραγκούδη στην σημερινή Βασ. Όλγας προκειμένου να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γερμανό ναύαρχο Γκοπφεν επί του ελλιμενισμένου πολεμικού πλοίου “Γκέμπεν”.

«Βόμβα»: «Η NASA κρύβει την ύπαρξη εξωγήινων στον Άρη» - Δείτε φωτογραφία - ντοκουμέντο

Επιστήμονας υποστηρίζει ότι φωτογραφίες της NASA δείχνουν ξεκάθαρα την ύπαρξη απολιθωμάτων ασπόνδυλων οργανισμών στην επιφάνεια του Άρη.

Ο επιστήμονας Barry DiGregorio αποκαλύπτει στην Mirror, ότι η διαστημική υπηρεσία προσπαθεί να κρύψει τα ευρήματα.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι σε μία φωτογραφία από το Curiosity στις αρχές του 2018 φαίνονται στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη απολιθώματα από ασπόνδυλους οργανισμούς που ζούσαν πριν χιλιετίες στον πλανήτη.

Επόμενο Αλλαγή ώρας - Τα σενάρια και ο πόλεμος για κατάργησή της

Σε λίγες ημέρες θα χρειαστεί να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά, καθώς θα ξεκινήσει η θερινή ώρα.

Ωστόσο ίσως να είναι και η τελευταία φορά που θα κάνουμε κάτι τέτοιο, καθώς έχει ξεκινήσει στην ΕΕ συζήτηση για την κατάργηση του μέτρου.

Φέτος, η αλλαγή ώρας 2018 γίνεται στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου. Τότε γυρνάμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Πρέπει δηλαδή το ρολόι μας να δείχνει 04:00.

Σε πλήρη λειτουργία ο Κόμβος του Ρίου στην Πάτρα Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του

Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον ο πολύ σημαντικός Κόμβος του Ρίου στην Πάτρα οκτώ κατευθύνσεων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις άνω διαβάσεις, έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και πολλαπλές ράμπες εισόδου- εξόδου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ολυμπίας Οδού θα εξυπηρετεί κατ΄ ελάχιστο 20.000 οχήματα καθημερινά.

Καιρός: «Πνίγηκε» στη σκόνη η Αθήνα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα (ΦΩΤΟ)

Τραγική η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας – Εκρηκτικό κοκτέιλ με αφρικανική σκόνη και καυσαέριο
Καιρός: Κύμα αφρικανικής σκόνης πλήττει από το πρωί την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές χώρας, έχοντας δημιουργήσει μια ιδιαίτερα βαριά ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη συννεφιά.
Στο κέντρο της Αθήνας η κατάσταση είναι τραγική, με τους επιστήμονες να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου καθώς, η αφρικανική σκόνη εκτοξεύει στα ύψη τις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων και εκτός του ότι προκαλεί ρύπανση, δημιουργεί και προβλήματα υγείας σε πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Με Navtex η Άγκυρα «βαπτίζει» τουρκικό έδαφος το Καστελόριζο - Νέα πρόκληση στο Αιγαίο

Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης σε χερσαίο έδαφος
Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα, η οποία τη Δευτέρα εξέδωσε Navtex για άσκηση διάσωσης σε χερσαίο έδαφος, περιλαμβάνοντας και το Καστελόριζο στην περιοχή των επιχειρήσεων.


Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι έχουν συλληφθεί στα σύνορα στον Έβρο, η Άγκυρα εξακολουθεί να προκαλεί με τις αποφάσεις της και να επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο.

Η Τουρκία απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Αναβλήθηκε η δίκη - Δεν έχει οριστεί νέα δικάσιμος

Κρατούμενοι στην Αδριανούπολη θα παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία - Η δίκη αναβλήθηκε χωρίς να οδηγηθούν στο δικαστήριο -Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης
Κρατούμενοι στην Αδριανούπολη θα παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη τους.