Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ο Αριστοτέλης και ο πολεοδομικός σχεδιασμός της ιδανικής πόλης

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
Από το eranistis
 
Από τη στιγμή που τα καταναλωτικά αγαθά παράγονται από τους εργάτες, τους τεχνίτες και τους γεωργούς, η υλική ευμάρεια της πόλης θεωρείται εξασφαλισμένη. Αυτό που μένει είναι η θέση της πόλης που σαφώς έχει τεράστια σημασία πρώτα απ’ όλα για την υγεία του πληθυσμού: «… επειδή» (η υγεία εννοείται) «έχει απόλυτη προτεραιότητα (γιατί οι πόλεις με προσανατολισμό προς την ανατολή και τους ανατολικούς ανέμους είναι καλύτερες για την υγεία, δεύτερο όσες δεν τις πιάνουν οι βόρειοι άνεμοι, γιατί έχουν πιο ήπιο χειμώνα)». (1330a 38 – 41).

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Με τ’αστέρια στο στόμα, ζούμε ελεύθεροι"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Με τ’αστέρια στο στόμα, ζούμε ελεύθεροι".
Τεχνοχώρος Φάμπρικα  & Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης,
Fabrica Athens Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, Αθήνα.
Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ώρα: 19.30

Κατρούγκαλος: «Τέλος» το ΕΚΑΣ - Θα το δούμε από το 2018

Χαρακτήρισε δίκαιες για όλους τις περικοπές στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, δηλώνοντας «υπερήφανος» για τον νέο νόμο - Επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερα, υποστήριξε και επανέλαβε ότι δεν θα ψαλιδιστούν οι κύριες συντάξεις - Χαρακτήρισε την εθνική σύνταξη πιο αποτελεσματική από το ΕΚΑΣ
Περήφανος για τη νέα διαμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος δήλωσε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος το χαρακτήρισε «δίκαιο» για όλους και δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους. «Έκανα το χρέος μου, πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα - ένα δίκαιο σύστημα- και πράγματι είμαι περήφανος γι' αυτή τη μεταρρύθμιση» τόνισε ο υπουργός.