Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το πείραμα με τις 5 μαϊμούδες(ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ)



Στη δεκαετία του 60 ο Χάρι Χάρλοου έκανε ένα πείραμα για να μελετήσει την συμπεριφορά του όχλου. Έκλεισε 5 μαϊμούδες σε ένα κλουβί, στου οποίου του ταβάνι κρέμονταν μπανάνες. Μια σκάλα κάτω από αυτές, ήταν ο τρόπος που τα ζώα μπορούσαν να τις φτάσουν.
Όταν η πρώτη ανέβηκε τη σκάλα για να πάρει τις μπανάνες ο Χάρλοου έβρεξε με παγωμένο νερό τις υπόλοιπες από κάτω! Το ίδιο έγινε και όταν μια ακόμα μαϊμού πήγε να πάρει το φαγητό. Ο επιστήμονας κατέβρεξε ξανά τα υπόλοιπα ζώα με κρύο νερό. Όταν και η τρίτη μαϊμού πήγε να πάρει το φαγητό, οι άλλες ξέροντας τι τις περιμένει, την έπιασαν και την ξυλοφόρτωσαν. Το ίδιο έγινε και με την επόμενη.

Σάλος με το δημοσίευμα των Financial Times που «βλέπουν» την Ευρώπη να επιστρέφει στο επίπεδο ζωής της δεκαετίας του ‘60

Το άρθρο του Tony Barber στους Financial Times :

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε πρόσφατα μια δραματική πρόβλεψη: Αν δεν γίνουν καθολικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, το βιοτικό επίπεδο στην ευρωζώνη, συγκριτικά με τις ΗΠΑ, το 2023 θα είναι χαμηλότερο από όσο ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1960.
Η παραπάνω πρόβλεψη περιέχεται στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία της ευρωζώνης και της αξίζει να εκτίθεται πλέον μόνιμα στον τοίχο όλων των προεδρικών και πρωθυπουργικών γραφείων της Ευρώπης.

ISIS: Η σκοτεινή εξτρεμιστική οργάνωση της Μ. Ανατολής, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου ισλαμικού κράτους(Βίντεο)


Για τους περισσότερους Σύριους, ο εμφύλιος που σπαράσσει τη χώρα τους αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους οπαδούς-τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του αλ-Σαμ», της επονομαζόμενης «Μεγάλης Συρίας», μίας οργάνωσης γνωστής με την συντομογραφία ISIS (Islamic State of Iraq and al-Sham), η οποία τρίβει τα χέρια της...

Πρόκειται για μία από τις πιο διαβόητες εξτρεμιστικές οργανώσεις τζιχαντιστών της Μέσης Ανατολής, η οποία δημιουργήθηκε το 2006 στο Ιράκ ως μέρος ενός ευρέος ισλαμιστικού μέτωπου, το οποίο περιλαμβάνει και την Αλ Κάιντα.

Μοριακός Γενετιστής: Το Ελληνικό DNA διαφέρει των υπολοίπων !!!(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ MrMihail9

Βίντεο από συντριβή αεροσκάφους στη Χαβάη-ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Η ΜΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο Μ.ΟΜΠΑΜΑ

Ένα νέο δραματικό βίντεο από τη συντριβή του αεροσκάφους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Loretta Fuddy, της διευθύντριας του Τμήματος Υγείας της Χαβάης, της γυναίκας που το 2011 είχε κάνει δεκτή την αίτηση του Λευκού Οίκου για την παραχώρηση όλου του εγγράφου του πιστοποιητικού γέννησης του Αμερικανού προέδρου, είδε σήμερα το «φως» της δημοσιότητας
Το νέο αυτό υλικό, που έχει στην κατοχή του το αμερικανικό, τηλεοπτικό δίκτυο ABC, τραβήχτηκε από έναν επιβάτη του αεροσκάφους, την ώρα που το μικρό αεροπλάνο έπεφτε στην θάλασσα στην Χαβάη τον περασμένο μήνα.

Ο νέος «ροζ» ιός που εμφανίστηκε στο Facebook και πώς να προφυλαχθείτε

Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook τρομοκρατώντας τους χρήστες. Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες του να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, πράγμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.
Το Facebook -με καθυστέρηση δύο ημερών- απέδωσε την ανάρτηση φωτογραφιών σκληρού ροζ περιεχομένου και ακραίας βίας στους λογαριασμούς σε συντονισμένη επίθεση. Η εικόνα που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα των φίλων σας είναι η εξής:

ΣΔΟΕ: 20 δισ. δεν καλύπτονται!

Σε μια αποκάλυψη η οποία κάνει αίσθηση προχώρησε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος. Όπως είπε, από το 2008 έως το 2011 54.000 άτομα έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό 54 δις ευρώ. Από αυτά μέχρι στιγμής τα 20 δις δεν καλύπτονται!


Το ενδιαφέρον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συγκεντρώνει η πορεία των ελέγχων για τα 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό. Όμως, με δεδομένο ότι, πλέον, το ΣΔΟΕ δεν έχει ως κύρια αρμοδιότητα τη σύλληψη της φοροδιαφυγής αλλά το μεγάλο οικονομικό έγκλημα και την απάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί σε ακρόαση ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, καθώς ο έλεγχος των εμβασμάτων θα γίνει από τις ΔΟΥ.

Γιατί τους προκαλεί εκνευρισμό ο Σώρρας ; Γιατί δεν τον κλείνουν φυλακή αφού είναι απατεώνας ; BINTEO


ΑΦΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ;

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο ΣΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ.ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Η Ελλάδα στα σχολικά εγχειρίδια της Τουρκίας

Του  Γιάννη Σιατούφη
Από το eranistis

Οι χώρες στα πολύπαθα Βαλκάνια έχουν βεβαρημένο παρελθόν, με κοινή πορεία επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με πολέμους, αυθαίρετο χωρισμό συνόρων και ύπαρξη μειονοτήτων. Κάθε χώρα προσπάθησε να οικοδομήσει εθνική συνείδηση με όπλο την εθνική ιστοριογραφία, μία εικόνα της οποίας αποτυπώνεται στα σχολικά εγχειρίδια. Ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς παρουσιάζεται η Ελλάδα και οι Έλληνες στα σχολικά βιβλία της γειτονικής Τουρκίας με τα στερεότυπα και τις ιστορικές διαστρεβλώσεις.

Κι εσύ τους πίστεψες… (Εξαιρετικό)

Του Γεώργιου Βασιλορεϊζη
Κοινωνιολόγου

Από το  enallaktikidrasi

A ρε Άνθρωπε…Όλα σου τα ‘μαθαν ανάποδα τελικά…
Σου είπαν ότι τα χαρτονομίσματα γεμίζουν το εσωτερικό κενό, κι εσύ τους πίστεψες…
Σου είπαν ότι η εξουσία και η δόξα είναι σημαντικότερες από την Αγάπη, κι εσύ τους πίστεψες…
Σου είπαν να ζεις με ανταγωνισμό αν θες να επιβιώσεις,όχι με αλληλεγγύη, κι εσύ τους πίστεψες…

Ιταλικές Άλπεις: Το λιώσιμο των πάγων "ξέθαψε" στρατιώτες - μούμιες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

Σε άριστη κατάσταση βρέθηκαν διατηρημένα τα σώματα στρατιωτών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στις Ιταλικές Άλπεις

Την ανατριχιαστική εικόνα των σορών στρατιωτών, που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αποκάλυψε το λιώσιμο των πάγων στις Ιταλικές Άλπεις. Πρόκειται για μία από τις πιο περίεργες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Τις φωτογραφίες των άριστα διατηρημένων μουμιοποιημένων σωμάτων δημοσίευσαν το περιοδικό Time και η βρετανική Telegraph.

Άγρια επίθεση Νάιτζελ Φάρατζ στον Αντώνη Σαμαρά! «Να ονομάσετε το κόμμα σας ΜΗ Δημοκρατία – Δεν κάνεις εσύ κουμάντο, η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή!»(Βίντεο)

- Ειρωνικός ο Νάιτζελ Φάρατζ: Συγχαρητήρια για την προεδρία, φαντάζομαι χιλιάδες στους δρόμους πανηγυρίζουν
- Αντικαταστήστε τον Παπανδρέου με υπάλληλο της Goldman Sachs (σ.σ. Παπαδήμος) - Καταλύσατε τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε
- Ανεργία, Χρυσή Αυγή, τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβεία, μην ανησυχείτε είναι... success story, είπε στον πρωθυπουργό ο Βρετανός ευρωβουλευτής
- «Συγγνώμη που σας το αποκαλύπτω, αλλά σας κάνουν κουμάντο επιχειρήσεις, τράπεζες και γραφειοκράτες των Βρυξελλών»
- «Ευχαριστώ για τα μαθήματα Δημοκρατίας» απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΥΡΓΟ Τέτοια επίθεση την ημέρα που θα περιέγραφε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν την είχε φανταστεί.

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά από πολύωρη διάσκεψη έκρινε κατά πλειοψηφία -2 προς 1- ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης-μαμούθ 5 εκατ. ευρώ, καθώς και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του 2 φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.
Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της άποψης του Ανακριτή για θέματα διαφθοράς κ. Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος είχε προτείνει ο επιχειρηματίας να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας κα Πόπη Παπανδρέου είχε αντίθετα ταχθεί υπέρ της προφυλάκισής του.

«Λουκέτο» σε 21 φορείς του Δημοσίου


«Λουκέτο» σε 21 φορείς του Δημοσίου
Κλειδώνουν με το προωθούμενο νομοσχέδιο και τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, από τα οποία θα προκύψει ο αριθμός των υπαλλήλων προς απόλυση προκειμένου να καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος των 4.000 απομακρύνσεων.
Αυτές μάλιστα, ήταν να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2013 και δόθηκε από την τρόικα μικρή παράταση. Πρόκειται για μικρά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), όπως το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας που είχε προαναγγελθεί η κατάργησή του, τα οποία αναμένεται να συνεισφέρουν στις απολύσεις με περίπου 200 υπαλλήλους.
Μεγάλο μέρος του μνημονιακού στόχου θα καλύψουν οι 2.500 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την ΕΡΤ αρχικώς υπολογιζόταν αριθμός 2.000 απολύσεων, αλλά τελικώς αφού δεν προχώρησε καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον νέο φορέα εντός του 2013, θα διαπραγματευθούν με την τρόικα να συνυπολογιστούν 2.500.

Απαγωγή Μ. Καραμολέγκου: Όλα όσα διαδραματίστηκαν

Απαγωγή Μ. Καραμολέγκου: Όλα όσα διαδραματίστηκαν
-Τον απήγαγαν το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα -Εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Α.Τ. Κερατέας -Τι είπε ο επιχειρηματίας στον συνεργάτη του όταν  τον έβαλαν οι απαγωγείς να του τηλεφωνήσει

Τέλος καλό όλα καλά με την απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, αφού ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς και είναι καλα στην υγεία του.
Ένας ακόμα από τους απαγωγείς του επιχειρηματία, συνελήφθη το απόγευμα στο Μαρκόπουλο ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου, που κατάφερε να διαφύγει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμολέγκος παρουσιάστηκε στις 4.30 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, μαζί με τον έναν από τους απαγωγείς, τον οποίο έπεισε να παραδοθεί, με το αιτιολογικό ότι η Αστυνομία ήταν βέβαιο ότι τους είχε εντοπίσει μέσω του κινητού τηλεφώνου και η σύλληψή τους ήταν θέμα χρόνου.

Ωθούν την Wall Steet επιχειρηματικές εξελίξεις και αποτελέσματα

Με νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον δείκτη S&P 500, το αμερικανικό χρηματιστήριο δίνει συνέχεια στα χθεσινά ισχυρά του κέρδη. Στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία προσφέρουν τα αποτελέσματα της Bank of America αλλά και τα θετικά νέα για τη συμφωνία της Apple στην Κίνα.

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, με τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Στις ζημιές επέστρεψε την Τετάρτη το ΧΑΚ


Λευκωσία: Στις ζημιές επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει αμελητέες απώλειες σε ποσοστό 0,16%, κλείνοντας στις 107,75 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε σε ποσοστό 0,64%, κλείνοντας στις 53,70 σε μια συνεδρία με όγκο συναλλαγών μόλις €102.013.

Η σημερινή συνεδρία χαρακτηρίστηκε από διακυμάνσεις σε στενή έκταση διαπραγμάτευσης, που κυμάνθηκε από το 106 (χαμηλό της ημέρας) μέχρι τις 108 (ψηλότερη τιμή).

Τρεις από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και δύο πτωτικά. Ανοδικά κινήθηκαν οι επενδυτικές εταιρείες με κέρδη 1,97% και ακολούθησαν η Εναλλακτική Αγορά με 0,87% και η Παράλληλη Αγορά με 0,33%. Ζημιές παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία με 2,77% και η Παράλληλη Αγορά με 1,22%.

Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο των τραπεζών στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αναζωπυρώθηκε την Τετάρτη το αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και την διήμερη «διόρθωση» που προηγήθηκε.

Έντονα ανοδικά αντέδρασαν οι μετοχές των τραπεζών, με τον κλαδικό δείκτη να ολοκληρώνει στο υψηλό ημέρας, με μία μόλις μετοχή στη σύνθεσή του να σημειώνει μικρές απώλειες.

Στον FTSE Large Cap η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε σε θετικό έδαφος, με τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη να εντοπίζονται στους τίτλους των MIG, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΕΤΕ και ΟΠΑΠ.