Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ωθούν την Wall Steet επιχειρηματικές εξελίξεις και αποτελέσματα

Με νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον δείκτη S&P 500, το αμερικανικό χρηματιστήριο δίνει συνέχεια στα χθεσινά ισχυρά του κέρδη. Στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία προσφέρουν τα αποτελέσματα της Bank of America αλλά και τα θετικά νέα για τη συμφωνία της Apple στην Κίνα.

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, με τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 116 μονάδες (0,71%) και βρίσκεται στις 16.491 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 24 μονάδων (0,55%) φτάνοντας τις 4.207 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 11 μονάδων (0,56%) και βρίσκεται στις 1.850 μονάδες, περνώντας μάλιστα σε θετικό έδαφος από τις αρχές του έτους.

Την Τρίτη οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στα υψηλά ημέρας, στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και ενώ τα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών Wells Fargo και JP Morgan Chase δεν επεφύλαξαν άσχημες εκπλήξεις για τους επενδυτές. Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 116 μονάδες τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων. Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο του 2014, ωστόσο ήταν ο τεχνολογικός Nasdaq που ξεχώρισε σήμερα με άλμα 1,7%.

Στα σημερινά μάκρο, βελτιώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο η δραστηριότητα των μεταποιητικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Νέας Υόρκης, όπως έδειξε η έρευνα της Federal Reserve Bank of New York που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών σκαρφάλωσε στις 12,51 μονάδες τον Ιανουάριο από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 2,22 μονάδων του Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, αύξηση εμφάνισαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικάνικο υπουργείο Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε το Δεκέμβριο κατά 0,4% σε σχέση με το Νοέμβριο, λόγω της αύξησης στο ενεργειακό κόστος.

Ωστόσο, στο σύνολο του 2013 ο δείκτης ήταν ενισχυμένος κατά 1,2%, καταγράφοντας τη μικρότερη ημερολογιακή αύξηση από το 2008.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχώρισαν τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Bank of America που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 3,44 δισ. δολ. από 732 εκατ. δολ. το δ΄ τρίμηνο του 2012, όταν είχε επιβαρυνθεί από έκτακτα στοιχεία λόγω του διακανονισμού των 11,6 δισ. δολ. με τον κολοσσό της στεγαστικής πίστης Fannie Mae.

Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 15% και ανήλθαν σε 21,49 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα ύψους 21,24 δισ. δολ.

Μικρή βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων περιμένει η General Motors Co. για το 2014 καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της .

Ειδικότερα, η GM ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη προ φόρων να εμφανίσουν "συγκρατημένη βελτίωση", ενώ τα περιθώρια αναμένεται να παραμένουν κοντά στα επίπεδα του 2013.

Άνοδο 2,09% καταγράφει η μετοχή της Apple, καθώς ο πρόεδρος της China Mobile αποκάλυψε ότι η συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό δεν θα περιοριστεί στις συσκευές κινητών, αλλά θα περιλαμβάνει ευρεία συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο Xi Guohua είπε επίσης πως η εταιρεία έχει ήδη λάβει εκατομμύρια παραγγελίες για iPhone από τους πελάτες της. Οι πωλήσεις των iPhone μέσω της China Mobile, κορυφαίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο βάσει συνδρομητών, ξεκινούν την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ  capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου