Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ – ο «Λυκούργος» της ΕΟΚΑ


Της ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ

Ο Θεός και η Πατρίδα με καλούν , πατέρα. - Ζητώ την ευχή σου
Μάρκος Δράκος

18 Ιανουαρίου 1957, 60 χρόνια πέρασαν απο εκείνη τη μέρα ... όπου γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ στην ενδοξότερη σελίδα της Ελληνικής μας Ιστορίας. Εκεί που η ελληνική περηφάνια , αψηφούσε κάθε κίνδυνο, εκεί που η παλικαριά αψηφούσε κάθε είδους φόβου και μετατρεπόταν σε αποφασιστικότητα και αγώνα, αναδεικνύοντας μέχρι και σήμερα πρότυπα ηρώων για τις παρούσες αλλά και τις μέλλουσες γενεές.

Ο Μάρκος Δράκος αποτελεί αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή μορφή στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.
Δεν λύγισε ούτε για ένα λεπτό απο φυλακίσεις και βασανιστήρια!
Ο «Λυκούργος» όπως τον φώναζαν διακρινόταν για την ανδρεία και την πίστη του στο Θεό. Γνώριζε πολύ καλά πως η ελευθέρια ήθελε αρετήν αλλά και τόλμην.

Στον Δράκο υπήρχαν και περίσσευαν και τα δύο.

Βελιγράδι: Το τρένο γεμάτο εικόνες Αγίων που λίγο έλειψε να προκαλέσει πόλεμο (ΦΩΤΟ)

Ενα τρένο γεμάτο εθνικιστικά συνθήματα μπλοκαρίστηκε στα σύνορα του Κοσόβου, φέρνοντας τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου, το σαββατοκύριακο που πέρασε.

Το Βελιγράδι γέμισε το τρένο με συνθήματα, σε 21 διαφορετικές γλώσσες, που έγραφαν «Το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία», έβαψε το τρένο στα χρώματα της Σερβίας και γέμισε το εσωτερικό του με γιγαντιαίες εικόνες Αγίων. Αυτό αποτελεί «καθαρή πρόκληση», σύμφωνα με την Πρίστινα.

Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 1998-1999, ο οποίος κατέληξε στην ανεξαρτησία της πρώην σερβικής επαρχίας με αλβανικό πλειοψηφικά πληθυσμό, το Κόσοβο, ένα τρένο θα ένωνε για πρώτη φορά το Βελιγράδι με την μεγαλούπολη στα βόρεια του Κοσόβου, την Μιτρόβιτσα, όπου διαμένει μια σημαντική μειονότητα Σέρβων. Το τρένο έφυγε από τον σταθμό του Βελιγραδίου το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Ενταση και προπηλακισμοί σε πλειστηριασμούς -«Εξω κοράκια!» ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

Για ακόμη μία Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης εκτυλίχθηκαν σκηνικά βίας, στο πλαίσιο των πλειστηριασμών.
Εκλεισαν συμβολαιογράφους στο κυλικείο στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Στο Ειρηνοδικείου Αθηνών, στο πλαίσιο 14 πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί, περίπου 30 μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», της «Λαϊκής Ενότητας», του ΕΠΑΜ, αλλά και πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Απίστευτο: Επιμένουν να κάνουν τα Θρησκευτικά προαιρετικό μάθημα

ΝΕΟΙ «ΤΡΙΓΜΟΙ» ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Να περάσει την κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η Εκκλησία, για την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, επιχειρεί πάλι η κυβέρνηση.
Η κίνηση του υπουργείου Παιδείας, λίγο μάλιστα αφότου έχει «καταλαγιάσει» η κρίση με την Εκκλησία, προφανώς κλονίζει την προσπάθεια συναίνεσης, την οποία είχε υποσχεθεί ο Κώστας Γαβρόγλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση των τεχνοκρατών στο Μον Πελεράν - Έγινε συζήτηση σε σχέση με πιθανά ερωτήματα για το θέμα της ασφάλειας

Λευκωσία: Ολοκληρώθηκε στο Μον Πελεράν η απογευματινή συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών κατά την οποία έγινε συζήτηση σε σχέση με πιθανά ερωτήματα για το θέμα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επόμενη συνάντηση των τεχνοκρατών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί ώρα Κύπρου.

Η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών άρχισε σήμερα στο ελβετικό θέρετρο, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη, και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας.

“Η Κύπρος είναι πατρίδα τουρκική”! Παραλήρημα από τον σύμβουλο του Ερντογάν!

Ο Γιγίτ Μπουλούτ,σύμβουλος του Ερντογάν  στο Κυπριακό μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT HABER, βάζει τέλος στις ελπίδες όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με τη Τουρκία για το Κυπριακό.”Η Κύπρος είναι πατρίδα τουρκική”,δηλώνει.
Ασκώντας κριτική στον Ακιντζί που δήλωσε ότι  «ας ενταχθούμε πρώτα εμείς στην Ευρώπη και στην συνέχεια θα βοηθήσουμε την Ανατολία που μας παρείχε στο παρελθόν πολύτιμη υποστήριξη», ο Μπουλούτ είπε:

Συγκλονίζει η ιστορία με τα τρία αγγελούδια που τα εγκατέλειψαν στην Πάτρα-Μεγάλο ενδιαφέρον από οικογένειες -Άκαρπες οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη ιστορία εγκατάλειψης των τριών μικρών κοριτσιών, από την στιγμή, που δημοσιοποιήθηκε, συγκίνησε κι ευαισθητοποίησε την τοπική κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να φιλοξενήσουν αυτά τα αγγελούδια στα σπίτια τους.
«Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν τηλεφωνήματα, όμως δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει. Το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο, που είναι δύσκολο να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία. Μάλλον μέσω ιδρύματος θα γίνει κάποια υιοθεσία και όχι απευθείας», δήλωσε μεταξύ άλλων "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7" η διοικήτρια του Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.