Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το τρένο της μεγάλης φυγής

Το τρένο της μεγάλης φυγής
Το newsbomb, έγκαιρα και σε ανύποπτο χρόνο, είχε αποκαλύψει τις προθέσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στον κίνδυνο να μην εκλεγούν στην επόμενη βουλή.
Το Σάββατο ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε και επισήμως κάτι που όλοι γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε την ανάγκη φιλοτιμία επικαλούμενος την ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής ζωής. Στην πραγματικότητα γνώριζε τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων αλλά και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί εις βάρος του στο υπόλοιπο Αττικής. Έμπειρος γαρ, ο κ. Πάγκαλος διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να τον διαδεχθεί στο ψηφοδέλτιο και η σύζυγος του κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, αφού θα εισέπραττε αυτή, πιθανώς στο πολλαπλάσιο, την ψήφο αποδοκιμασίας. Άλλωστε η συντριπτική ήττα που είχε υποστεί, ως υποψήφια δήμαρχος, η κ. Χριστοφάκη το 2010 στο Δήμο Σαρωνικού δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας.

Παρέλαση: Η υπέρτατη έκφραση ενότητας του Ελληνικού λαού! Ποιους φοβίζει αυτή η υπέρτατη, πανάρχαια έκφραση των Ελλήνων να επιδεικνύουν την πίστη τους στην Πατρίδα;

Παρέλαση: Η υπέρτατη έκφραση ενότητας του Ελληνικού λαού!
Μα όσους θέλουν τον λαό έρμαιο παραμάγαζων, ψευδοταξικών αντιθέσεων, χαρακωμάτων διχόνοιας ώστε να κατακερματίσουν το γνήσιο της παλλαϊκής δράσης με το κίβδηλο του κοινωνικού αυτοματισμού...

Αυτοί λοιπόν που συκοφαντούν κατά συρροήν αυτόν τον ιστορικό Ελληνικό θεσμό εκτός των γραφικών περιπτώσεων, είναι οι μόνιμοι αρνητές της Ελευθερίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι οι ίδιοι που αποκαλούσαν το έπος του 1940 ως "Ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Μεταξά" και τους Γερμανούς σφαγείς των SS "Ταξικά αδέλφια". Είναι οι ίδιοι που καλλιέργησαν το διχασμό στις γραμμές του Σαγγαρίου όπου τα χιλιάδες χρυσά Γερμανικά μάρκα ερχόντουσαν να κλονίσουν τη θαυματουργή πίστη στην Ελευθερία.

Την επαναλειτουργία της Χάλκης ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα Ξανανοίγει η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης

Την επαναλειτουργία της Χάλκης ανακοίνωσε ο Ερντογάν
Την απόφαση της Τουρκίας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μετέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου για θέματα πυρηνικής ασφάλειας που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, στη Σεούλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας του ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι συνεχάρη τον κ. Ερντογάν «για τις προσπάθειες που ο ίδιος έχει κάνει στο εσωτερικό της Τουρκίας για να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες», προσθέτοντας ότι χάρηκε που άκουσε για την απόφασή του να ξανανοίξει η Σχολή της Χάλκης.

Οι Γερμανοί κερδίζουν παρά πολλά από την Ελλάδα!

 
Οι Γερμανοί κερδίζουν παρά πολλά από την Ελλάδα!
Του Τάσου Ζάχου από το  newsbomb

Τέλος στα παραμύθια για Γερμανούς φορολογούμενους που πλήττονται από την βοήθεια στην Ελλάδα , βάζει το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.
Οι Γερμανοί ηγούνται εδώ και οι δύο χρόνια της εκστρατεία συκοφάντησης της Ελλάδας και παράλληλα βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό των Ελλήνων για εφαρμογή νέων μέτρων λιτότητας.

Παρά τις ανοιχτές πλέον επικρίσεις και από άλλα μέλη της Ευρωζώνης για την πολιτική της Γερμανίας στην Ελλάδα, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας, εξακολουθούν να «επικαλούνται» την χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας (;) και να βυθίζουν με την συνεργασία πρόθυμων ελληνικών κυβερνήσεων την χώρα στην ύφεση.

Λένε "φαβέλα" την Αθήνα!!!

"Σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν είναι το κέντρο της πόλης τόσο εγκατελειμμένο όσο αυτό της Αθήνας. Πουθενά αλλού δεν είναι τόσο έκδηλη η κοινωνική παρακμή" γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε ένα τρισέλιδο δημοσίευμα για την πόλη της Αθήνας.
"Αθήνα: Μια πάλαι ποτέ υπερήφανη πόλη, τώρα είναι συνώνυμο της πολιτικής παρακμής και της κακοδιαχείρισης. Εδώ, στο κέντρο της πόλης, το θέμα δεν είναι η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, αλλά η κοινωνική χρεωκοπία της χώρας." γράφει η Γερμανίδα δημοσιογράφος Julia Heyer και συνεχίζει περιγράφοντας φρικιαστικές εικόνες από το κέντρο της πόλης.

     "Ναρκωτικά και πορνεία"
"Όποιος περπατήσει την Πανεπιστημίου, θα δει ανθρώπους -κυρίως νέους- να "τρυπιούνται" στο χέρι, στο λαιμό ή στο πέος τους, και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Στην Πατησίων, στα 50 μέτρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών, "κάνουν πιάτσα" -όλο και μικρότερες σε ηλικία- εκδιδόμενες κοπέλες." γράφει η δημοσιογράφος και αναφέρει ότι η συγκεκριμένη περιοχή κάποτε ήταν από τις πιο ακριβές των Αθηνών, και πως εκεί διέμενε η Μαρία Κάλλας.
"Πριν από μόλις μερικά χρόνια στην πλατεία Ομονοίας, γέμιζαν οι τουρίστες τις καφετέριες απολαμβάνοντας φραπέ. Σήμερα στην πλατεία κατασκηνώνει πλήθος αστέγων, ενώ αστυνομικοί κάνουν συνεχώς περιπολίες" αναφέρει στο δημοσίευμα.

Δημιουργία 30 κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε όλη τη χώρα

Τη σύσταση 30 κλειστών κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στις δέκα περιφέρειες της χώρας, εκτός από τις περιφέρειες των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά από σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, που είχε συγκαλέσει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Τα κέντρα φιλοξενίας θα είναι χωρητικότητας 1.000 μεταναστών το καθένα, ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν ήδη εκταμιευτεί 250 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έως το 2013 για τον λόγο αυτό. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους περιφερειάρχες να υποδείξουν εντός 15 ημερών τους κατάλληλους χώρους, που θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Ανακοίνωσε Φώφη και έφερε πίσω τον «στρατηγό»

Τρέχει να προλάβει τον χρόνο ο Ευ. Βενιζέλος. Την Τρίτη συγκαλεί το πολιτικό συμβούλιο. Κυκλοφόρησαν οι πρώτες αφίσες.

Τα καθήκοντά της ως νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε κι επισήμως στη 1 το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά αφού πρώτα υπέβαλε την παραίτησή της από την κυβέρνηση και τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Την παρουσίασε στον Α’ όροφο της Ιπποκράτους και σε πράσινο φόντο υπό το σύνθημα «Αυτοδύναμη Ελλάδα» ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος, εκφράζοντας τη χαρά του με την οποία την υποδέχεται στο κόμμα.

Ρίχνει του τόνους η Τρόικα ενόψει εκλογών

«Δεν υπάρχει κλιμάκιο της τρόικας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα», δήλωσε εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Υπάρχουν πάντα επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας σε πολλά θέματα, από τα φορολογικά ως τις ιδιωτικοποιήσεις, από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ως την εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, ανέφερε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Κάρλος Μαρτίν Ρουίζ-ντε Γκορντεγουέλα.

Master Classes του Νίκου Λυγερού στη Ρόδο 28-29/3/2012

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "AOZ και Ιπποσύνη"


Τυχόν εποικισμός θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών της Τουρκίας Κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ το άνοιγμα των Βαρωσίων

Λευκωσία: Σε προκαταρκτικό διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία, ύστερα από πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο, ότι οι κατοχικές αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου.

Η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, είπε ότι εντός της ημέρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανώτερο σύμβουλο της UNFICYP από τον οποίο θα ζητήσει την πλήρη διερεύνηση του θέματος.

Η κ. Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι από μια πρώτη έρευνα των Υπηρεσιών της Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή του status quo στην περιοχή, ούτε και γίνονται έργα.

Πτωτικά αρχίζει την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Με ζημιές αρχίζει την εβδομάδα το Χρηματιστήριο, λόγω των πιέσεων στους τραπεζικούς τίτλους.

Στις 13:07 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 262,63 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,87%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 94,16 μονάδες, παρουσιάζοντας ελαφρώς μικρότερες ζημίες σε ποσοστό 2,65%. Ο ημερήσιος τζίρος περιορίζεται στις 271.666 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, πτωτικά κινούνται οι Τράπεζες με απώλειες 3,06% και η Κύρια Αγορά με 2,00%, ενώ ανοδικά κινούνται τα Ξενοδοχεία με 1,79%, η Εναλλακτική Αγορά με 0,12% και οι Επενδυτικές με 0,05%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς δεν παρουσιάζει μεταβολή.

Απώλειες... χωρίς τζίρο στο Χ.Α.

Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., στις συναλλαγές της Δευτέρας, "δέσμιος" των σημαντικών πιέσεων που δέχονται οι τράπεζες, μία "ανάσα" πριν την οριστικοποίηση των όρων για την ανακεφαλαιοποίηση. Περιορισμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον, απώλειες έως και άνω του 7% στις τράπεζες.

Οι λεπτομέρειες της κεφαλαιακής ενίσχυσης και οι όροι με τους οποίους οι τράπεζες θα οδηγηθούν στη νέα εποχή… του ΤΧΣ, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο αναφορικά με την τάση της επόμενης ημέρας.

Παράλληλα εκκρεμεί η οριστικοποίηση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των τραπεζικών αποτελεσμάτων του 2011, όπου θα καταγράφονται οι απώλειες από την συμμετοχή στο PSI. Αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι όλα είναι ρευστά και πιθανά, ενώ οι όποιες εκτιμήσεις για το αύριο των τραπεζών μόνο παρακινδυνευμένες μπορούν να είναι.