Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τυχόν εποικισμός θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών της Τουρκίας Κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ το άνοιγμα των Βαρωσίων

Λευκωσία: Σε προκαταρκτικό διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία, ύστερα από πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο, ότι οι κατοχικές αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου.

Η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, είπε ότι εντός της ημέρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανώτερο σύμβουλο της UNFICYP από τον οποίο θα ζητήσει την πλήρη διερεύνηση του θέματος.

Η κ. Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι από μια πρώτη έρευνα των Υπηρεσιών της Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή του status quo στην περιοχή, ούτε και γίνονται έργα.


Τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που ευσταθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί, θα πρόκειται για κατάφορη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, 550 και 789, τα οποία προνοούν μεταβίβαση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων.

Η κ. Μαρκουλή προειδοποίησε ότι τυχόν εποικισμός της Αμμοχώστου, θα σταματήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου