Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Σαν σήμερα, το 1922, ξεκίνησε το ολοκαύτωμα του χωριού Μπέη Αλάν, στον Πόντο - Ένα άγνωστο κεφάλαιο της Γενοκτονίας

Το ελληνικό χωριό Μπέη Αλάν ή Μπέιαλαν (10 χλμ βόρεια του Τσάμπασι και 35 χλμ ΝΑ των Κοτυώρων) είχε περίπου 100 σπίτια και περισσότερους από 500 κατοίκους. Υπαγόταν εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Κολωνίας και Νικόπολης και διοικητικά στην επαρχία Κερασούντας, αλλά ως επίνειό του είχε τα Κοτύωρα. Το χειμώνα οι κάτοικοί του το κατέβαιναν στην αγορά των Κοτυώρων, ενώ το καλοκαίρι προτιμούσαν το Τσάμπασι.

Τα ξημερώματα 15 προς 16 Φεβρουαρίου 1922 το χωριό κυκλώθηκε ξαφνικά από τους τσέτες του Τοπάλ Οσμάν, που συγκέντρωσαν σε ένα σπίτι τα γυναικόπαιδα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Το φόρουμ που έδειξε την «άνοιξη» της ομογένειας - Το συνέδριο της «Κ», του Delphi Forum και του HALC πίσω από τις κάμερες

 ΦΩΤΟ:O επικεφαλής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Εντι Ζεμενίδης (αριστερά) υποδέχεται τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ σε ένα από τα πάνελ του συνεδρίου.

Μια ιδιαίτερη ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό τους για καιρό. Οι πιθανότητες επιτυχίας έμοιαζαν περιορισμένες, όμως έπρεπε να το προσπαθήσουν. Νοέμβριος του 2021, μέσα στην πανδημία, στο εστιατόριο «Κοκκάρι» στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Αντζελο Τσακόπουλος, η κόρη του Ελένη Κουναλάκη, οι Αντυ και Μάικ Μανάτος, ο father Αλεξ και οι επιχειρηματίες Ντένις Μιελ και Τζορτζ Μάρκους καλούν την τότε πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι για φαγητό. Στενοί φίλοι για πάνω από 30 χρόνια, της ζητούν τη μεγάλη χάρη. «Να γράψει Ιστορία για την Ελλάδα». Εξι μήνες μετά, ο Ελληνας πρωθυπουργός απευθύνεται στο Κογκρέσο σε κοινή συνεδρίαση των δύο νομοθετικών σωμάτων.

Το «ενδοτικό μέτωπο» και ο Χριστοδουλίδης

Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο   

Έλεγα κι εγώ, πού βασίζονται όλοι αυτοί οι υπερβατικοί πολιτικοί μας φωστήρες, που πριν και μετά τις εκλογές χρέωσαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο «απορριπτικό μέτωπο». Τι διαφορετικό είπε από τους υπόλοιπους του άλλου μετώπου εκτός από το ότι θα επιδιώξει να ενεργοποιήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις όποιες διαδικασίες διαπραγμάτευσης;

Να, που έκανε χτες την πρώτη του δήλωση ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, αυτός που επέβαλε η Άγκυρα ως «υπουργό εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος, και έδωσε μια κάποια απάντηση. Ήταν ατυχής, είπε, η δήλωση του εκλελεγμένου Προέδρου ότι το μεγαλύτερο όνειρό του είναι ο

Γεωπολιτική και συναίσθημα

Δρ. Μάρκος Τρούλης, Αρθρογράφος
Διεθνολόγος

Είναι δόκιμος ο όρος της «διπλωματίας των σεισμών»; Παρατηρείται οιουδήποτε περιεχομένου ταυτοσημία μεταξύ της Γεωπολιτικής και του συναισθήματος;

Ο τίτλος του παρόντος κειμένου θα μπορούσε να είναι και «Επιστροφή στα αυτονόητα» ή «Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως», καθώς η υπενθύμιση της σκληρής πραγματικότητας σε περιόδους άκρατης αισιοδοξίας αποτελεί ανάγκη και υποχρέωση. Είναι δόκιμος ο όρος της «διπλωματίας των σεισμών»; Παρατηρείται οιουδήποτε περιεχομένου ταυτοσημία μεταξύ της Γεωπολιτικής και του συναισθήματος; Προφανώς όχι, αν λάβουμε υπόψιν την ιδιοσυστασία της Γεωπολιτικής ως πεδίο αντικειμενικής περιγραφής, όπως έχει αποτυπωθεί από τον Ομότιμο Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Ιωάννη Μάζη.

Δένδιας: «Θα βοηθήσουμε τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, αλλά οι αναθεωρητισμοί δεν είναι παραδεκτοί»

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών να βοηθήσει τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, εξέπεμψε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις με τον Γεωργιανό ομόλογό του μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη στην προσπάθεια της να βοηθήσει τον λαό και την κοινωνία της Τουρκίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η γειτονική χώρα μετά τους τεράστιους καταστροφικούς σεισμούς» σημείωσε.

Ομιλία ΥΦΕΘΑ για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Χωρίς σχεδιασμό για θεσμικές αλλαγές σε επίπεδο κρατικών μηχανισμών και με βάση κυρίως την δυναμική εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της ΕΕ, παρουσίασε ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς την κυβερνητική αντίληψη για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος που απηύθυνε στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού με θέμα «Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, παρόν και μέλλον», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου.

Παρά το ότι ο ΥΦΕΘΑ αναφέρθηκε σε «ολιστικό σχεδιασμό» για την ενίσχυση της Ελληνικής

Σεισμός στην Τουρκία: Απίστευτα ευρήματα σε δείγματα από κτίρια που κατέρρευσαν στο Ντιγιαρμπακίρ χωρίς τσιμέντο

 

Διονύσης Αντωνέλλος

«Βρήκαμε 2-3 συμπαγείς κωλώνες με το ζόρι», σημείωσε ο Σεντάτ Σαβάς, λέκτορας του πανεπιστημίου. 

Σεισμός στην Τουρκία: Απίστευτα ευρήματα έρχονται στο φως σε δείγματα από κτίρια που κατέρρευσαν στο Ντιγιαρμπακίρ τα οποία είχαν ουσιαστικά χτιστεί χωρίς τσιμέντο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη στο Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, ελήφθησαν δείγματα από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

Μαύρη τρύπα το Ιόνιο για την έρευνα και διάσωση: Η «αιμορραγία» των Super Puma (και όχι μόνο) και οι λύσεις που δεν έρχονται

 

ΦΩΤΟ:Τα ελικόπτερα έρευνας διάσωσης Super Puma βρίσκονται διαρκώς στο Αν. Αιγαίο κι αν το επιτρέπει ο αριθμός των διατιθέμενων κι ένα στην Ελευσίνα. Πηγή εικόνων: Πολεμική Αεροπορία 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ,Hellas Journal

Κανείς στο αεροπορικό Επιτελείο και το ΓΕΕΘΑ δεν θα ήθελε το αεροπορικό δυστύχημα με το F-4 Phantom, που στοίχισε τη ζωή σε δυο νεότατους αεροπόρους, να είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής αεροπορικής άσκησης, πάνω από τα νερά του Ιονίου και μάλιστα να υπήρχε αναφορά εγκατάλειψης του αεροσκάφους.

Σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν ελπίδες για τον εντοπισμό και περισυλλογή των αγνοούμενων, αρκεί να υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ η Νότια Κορέα με το Ίδρυμα KAIST όταν τους παραβιάζουν με drones & UAV!

Συστήματα στοχευμένου ηλεκτρομαγνητικού παλμού για την κατάρριψη drones από τη Νότια Κορέα. Οι ομοιότητες με την ελληνική περίπτωση και η διαφορά της άμεσης αντίδρασης των Νοτιοκορεατών στην παραβίαση του εναέριου χώρου τους… Το Ινστιτούτο Προηγμένης Τεχνολογίας και Επιστημών (KAIST – Korea Advanced Institute of Science & Technology), ανακοίνωσε πρόσφατα τη τελειοποίηση τεχνικής εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών παλμών (EMP – Electromagnetic Pulse) περιορισμένου εύρους για τη στοχευμένη κατάρριψη drones, ακόμη και εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Ελληνικός Στρατός: Παρουσίαση της Realiscape με αντικείμενο την αναβάθμιση των υφιστάμενων εξομοιωτών βολής των Leopard-1A5

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) παρουσίαση από εκπροσώπους της ελβετικής εταιρείας Realiscape, σχετικά με την αναβάθμιση των υφιστάμενων εξομοιωτών βολής των αρμάτων μάχης Leopard-1A5 και λοιπών θεμάτων εξομοίωσης της εκπαίδευσης. H Realiscape (δείτε ΕΔΩ) έχει παρουσία και στην Ελλάδα (Πάτρα) και εξειδικεύεται στα εκπαιδευτικά συστήματα εξομοίωσης.

Οι λύσεις που προσφέρει η εταιρία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, είναι η πλατφόρμα Holotrac

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η παρέμβαση στη Σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ και οι συναντήσεις

 Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, από 14 έως 15 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης άτυπης συνεδρίασης, στην οποίο συμμετείχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. κ. Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) και ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας κ. Ολεξίι Ρέζνικωφ (Oleksii Reznikov), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε την κομβική σημασία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για την ασφάλεια του εφοδιασμού της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Διπλωματία σεισμών: Παράθυρο ευκαιρίας στα Ελληνοτουρκικά

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Σημαντικό «παράθυρο ευκαιρίας» ανοίγεται στα Ελληνοτουρκικά, μετά τα τραγικά γεγονότα των φονικών σεισμών στη γειτονική μας χώρα. 

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Ελι Κοέν, στην Αγκυρα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι μέσα από την αλληλεγγύη της χώρας μας από την πρώτη στιγμή των δραματικών εξελίξεων έχουμε «αλλαγή σελίδας

Διεθνές Συνέδριο για την Μεσόγειο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Εκπρόσωποι από 25 χώρες που έχουν έμμεση ή άμεση εμπλοκή στις εξελίξεις στην Μεσόγειο για πρώτη φορά σε ένα Διεθνές Συνέδριο, που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Περιφερειακή Ένταξη στη Μεσόγειο εντός του τρέχοντος πλαισίου των προκλήσεων και των απειλών ασφαλείας» θα αποτελέσει το αντικείμενο Διεθνούς Συνεδρίου, που σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στο Τατόι.

Παπαθανάσης: 270 εκατ. € για επιχειρήσεις της Δυτ. Μακεδονίας-Τα έργα που έρχονται δεν είναι σε μουσαμά(Βίντεο)

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση με τη συντονιστική επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβαση, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στους δημάρχους και στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων ανέφερε, μεταξύ άλλων, την ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας Υδρογόνου, προϋπολογισμού 18.000.000 ευρώ, αλλά και τη στήριξη νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία με 270 εκατομμύρια ευρώ

Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει βελτίωση χωρίς αξιολόγηση

«Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο», σχολίασε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την αντίδραση των εκπαιδευτικών στην ατομική αξιολόγηση.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η Υπουργός ανέφερε ότι «χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση» και έκανε λόγο για «ιδεοληψίες» από μεριάς συνδικαλιστικών ηγεσιών και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση. Η κοινωνία το γνωρίζει & υποστηρίζει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αντίθεση με την κοινωνία. Επιμένουν σε ιδεοληψίες. Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας», αναφέρεται αναλυτικά στην ανάρτηση.

Υπ. Μετανάστευσης σε Νew York Times: «Καμία κακοδιαχείριση από τις Αρχές για τις επαναπροωθήσεις»

«Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το εθνικό και διεθνές δίκαιο», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπεύθυνος Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex ζήτησε τη διακοπή των επιχειρήσεων του οργανισμού στην Ελλάδα «εξαιτίας διαδοχικών παραβιάσεων από Έλληνες συνοριοφύλακες, συμπεριλαμβανομένων βίαιων επαναπροωθήσεων αιτούντων άσυλο στην Τουρκία».

Στην απάντησή του, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα

Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία να αναγνωρίσει ταυτόχρονα τα αιτήματα Σουηδίας Φινλανδίας για το ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Τουρκία να αναγνωρίσει ταυτόχρονα τα αιτήματα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σε συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε σήμερα μετά από συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

«Τους έχω παροτρύνει εδώ και πολλούς μήνες να επικυρώσουν και τις δύο ταυτόχρονα», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ωστόσο ότι στο τέλος της ημέρας είναι απόφαση της Τουρκίας αν θα επικυρώσει και τις δύο χώρες ταυτόχρονα ή όχι.

"Αυτή είναι μια τουρκική απόφαση", πρόσθεσε. 

Παραιτείται η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον

Την παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Σκωτίας θα ανακοινώσει η ηγέτιδα του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), Νίκολα Στέρτζον, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η κ. Στέρτζον θα ανακοινώσει την παραίτησή της εντός της ημέρας.

Η επικεφαλής του κεντροαριστερού - εθνικιστικού SNP βρίσκεται στην ηγεσία της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας (που έχει ευρείες αρμοδιότητες εσωτερικής πολιτικής, όχι όμως εξωτερικής πολιτικής και άμυνας) από τον Νοέμβριο του 2014, ούσα η μακροβιότερη πρωθυπουργός της χώρας.

Λήξη συναγερμού στις ΗΠΑ: Δεν σχετίζονται με την Κίνα τα τρία νέα μπαλόνια - Αντίμετρα ετοιμάζει το Πεκίνο

Αντίμετρα ετοιμάζει το Πεκίνο μετά τις καταρρίψεις ιπτάμενων μπαλονιών από τον αμερικανικό στρατό.

Μετά τον συναγερμό για τα μυστηριώδη ιπτάμενα μπαλόνια στις ΗΠΑ, την κινητοποίηση του στρατού και τις καταρρίψεις με την ενεργοποίηση μαχητικών F-22 και πυραύλων που κοστίζουν σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια ο ένας, Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο δίνουν μια τελική εκδοχή για το τι συνέβη.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τρία ιπτάμενα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τον αμερικανικό στρατό να πετούν στον ενάριο χώρο των ΗΠΑ το σαββατοκύριακο συνδέονται με φημολογούμενη κινεζική κατασκοπεία.

Παγκόσμιος Σύνοδος Κορυφής των Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι- τι είπε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και οι χώρες του Αραβικού Κόλπου αποτελούν τον κεντρικό άξονα της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας της

περιοχής και της επίτευξης οικονομικής ολοκλήρωσης, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του Κουβέιτ Αλ Τζαρίντα.

«Προτεραιότητα οι χερσαίες μεταφορές»

 Ο Ερντογάν είπε, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, χθες, κατά τη δεύτερη ημέρα της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής των Κυβερνήσεων που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι:

«Εισβολή» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου - Φυγαδεύτηκε η Μέτσολα(Βίντεο)

Μια ομάδα Κούρδων που διαμαρτύρονται για το θέμα του ηγέτη τους Αμπντουλαχ Οτζαλάν -σήμερα είναι η επέτειος της σύλληψης του από τις τουρκικές Αρχές - με κάποιον τρόπο και παρακάμπτοντας τα μέτρα ασφαλείας, μπήκαν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβουργο.

Αμέσως η αίθουσα έκλεισε και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας.

Οι Kούρδοι φώναζαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια από τον εξώστη.

Ποιό ΕΛΙΑΜΕΠ?? Το μόνο ΤHINK TANK που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι το LEO2A6 HEL!!!

 

Mία απάντηση στον Καθηγητή Ιωακειμίδη

Ο Σάββας Καλεντερίδης στο Πρωτοσέλιδο

 
Ο Σάββας Καλεντερίδης στο Πρωτοσέλιδο

Δ. Σταθακόπουλος: Θα καταφέρει να διαχειριστεί το κόστος της καταστροφής ο Ερντογάν;

 

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ του Παντείου, Οθωμανολόγος - Νομικός μιλάει στο NaftemporikiTV

Η ζημιά από τους σεισμούς στην Τουρκία θα ξεπεράσει τα 140 δις δολάρια - Το δίλλημα του Ερντογάν

 

Η ζημιά από τους σεισμούς στην Τουρκία θα ξεπεράσει τα 140 δις δολάρια - Το δίλλημα του Ερντογάν

Δ. Καραϊτίδης : Πόσο θα επηρεαστούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις απο τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

 

Ο Πρέσβης Επί Τιμή, Δημήτρης Καραϊτίδης μιλάει στο NaftemporikiTV

Κωνσταντίνος Φίλης, Έχει καταρρεύσει το αφήγημα Ερντογάν. Η επόμενη μέρα στην Τουρκία

 

Το αφήγημα που καλλιεργούσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την υπερδύναμη Τουρκία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά τον σεισμό και η επόμενη μέρα θα είναι πλέον πολύ δύσκολη τόσο για τον ίδιο όσο και για τον δοκιμαζόμενο Τουρκικό λαό.

Σάββας Καλεντερίδης: Σκάνδαλο δισ. ευρώ στην Ε.Ε. με τα εμβόλια (14-2-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Σκάνδαλο δισ. ευρώ στην Ε.Ε. με τα εμβόλια

Π. Τσάκωνας και Φρ. Φράγκος μιλούν για τα ελληνοτουρκικά | 15/2/2023 | ΕΡΤ

 
Π. Τσάκωνας και Φρ. Φράγκος μιλούν για τα ελληνοτουρκικά | 15/2/2023 | ΕΡΤ

Τα γερμανικά ΜΜΕ «κατακεραυνώνουν» τον Ερντογάν για την οικοδομική «αμνηστία» στους εργολάβους

 


1. Πως ήταν η φημισμένη αγορά της Αντιόχειας πριν τον σεισμό και πως είναι τώρα
2. Τα γερμανικά ΜΜΕ «κατακεραυνώνουν» τον Ερντογάν για την οικοδομική «αμνηστία» στους εργολάβους
3. Συγνώμη για την κατάρριψη των μπαλονιών ζήτησαν οι ΗΠΑ – Σε αντίμετρα θα προχωρήσει η Κίνα

Μήνυμα Μπέρμποκ στην Τουρκία για άμεση ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ |Ώρα Ελλάδος 15/02/2023

1. Σεισμός Τουρκία: 70χρονη ανασύρθηκε ζωντανή μετά από δέκα μέρες στα συντρίμμια 
2. Γ. Καμπάς και Κ. Τσουκαλά για τα ελληνοτουρκικά στη σκιά των σεισμών
3. Μήνυμα Μπέρμποκ στην Τουρκία για άμεση ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
4. Ειδικούς εθελοντές για την ανάσυρση πτωμάτων από τα ερείπια στέλνει η Γερμανία
5. Τουρκία σεισμοί : Ακυρώθηκε η άσκηση «Γαλάζια πατρίδα»

Τουρκία: Φουντώνουν τα σενάρια για αναβολή των εκλογών μετά τον σεισμό – Επιτίθεται η αντιπολίτευση | Σήμερα | 15/02/2023

1. Ερντογάν: Οι σεισμοί ήταν σαν να μας χτύπησαν εκατοντάδες ατομικές βόμβες
2. Τουρκία: Φουντώνουν τα σενάρια για αναβολή των εκλογών μετά τον σεισμό – Επιτίθεται η αντιπολίτευση
3. Νέα βίντεο ντοκουμέντα από τη στιγμή του φονικού σεισμού στην Τουρκία
4. Το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη
5. Ραγδαίες οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά τον φονικό σεισμό – Υφαντής και Λάβδας σχολιάζουν
6. Ο Τσαβούσογλου μιλάει για μια «νέα σελίδα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις