Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Οι άταφοι ήρωες του Αλβανικού Μετώπου Από το σύνολο των νεκρών στις επιχειρήσεις εναντίον των Ιταλών, οι 7.796, έμειναν στην Αλβανία

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ακολούθου εν αποστρατεία, ο οποίος υπηρέτησε στην Αλβανία και, όπως καταθέτει, επί μακρόν ασχολήθηκε με το ζήτημα των άταφων νεκρών του μετώπου του 1940, καταγράφοντας μαρτυρίες επιζώντων, αλλά και κατοίκων των περιοχών όπου γράφτηκε το Έπος.
«Όταν τα σύνορα με την Αλβανία άνοιξαν, αρχίσαμε τις έρευνες στα πεδία των μαχών. Ψάχναμε τη γη με τα χέρια. Βρίσκαμε λιωμένα άρβυλα, κουμπιά από χλαίνες, ξιφολόγχες, κράνη, υδροδοχεία, οστά...» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το διττό σχέδιο των Τιράνων


Διπλό μεγαλοϊδεατικό σχεδιασμό θέτει σε εφαρμογή το καθεστώς του Έντι Ράμα. Αφ' ενός προχωρεί με γοργά βήματα στην ενοποίηση κυβερνητικών και άλλων δομών με το Κοσσυφοπέδιο και αφ' ετέρου με μιαν ιδιαίτερη πολιτική για την αλβανική διασπορά προσπαθεί να υποβαθμίσει -μέχρις εξαλείψεως- τις ιδιαιτερότητες των Βορειοηπειρωτών. Το στρατηγικό σχέδιο του Ράμα, πρέπει να μας προβληματίζει ήδη, ως προς το επόμενο βήμα του. Είναι προφανές ότι η «Μεγάλη Αλβανία» την οποία οραματίζεται δεν σταματά εκεί. Οι βλέψεις των Τιράνων εκτείνονται προς τις περιοχές των Σκοπίων που κατοικούνται από Αλβανούς, αλλά και προς την Τσαμουριά. Όμως ένα βήμα κάθε φορά.
Του Ευθύμιου Πέτρου
Το στρατηγικό σχέδιο για την αλβανική διασπορά εκμεταλλεύεται κάθε αβελτηρία της ελληνικής πλευράς προκειμένου να υποβαθμίσει την μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Μεντβιέντεφ: Σημαντικός εταίρος της Ρωσίας η Κύπρος

Η Κύπρος είναι σημαντικός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νμίτρι Μεντβιέντεφ, προσφωνώντας το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την έναρξη της συνάντησης τους στη Μόσχα.

Μιλώντας μέσω μεταφραστή, ο κ. Μεντβιέντεφ είπε πως θα υπογραφούν σημαντικά διμερή έγγραφα μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη, που αποτελεί, όπως ανέφερε, μια καλή ευκαιρία για να "συγχρονίσουμε τα ρολόγια μας, να ανταλλάξουμε απόψεις".

Εκβιάζει ο διάδοχος του Σόιμπλε: Θέλετε κούρεμα χρέους; Φεύγετε από το ευρώ

ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΑ… ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ «ΤΣΑΡΟΣ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Με μια άκρως προκλητική συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα (23/10/2017) ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, ο Κρίστιαν Λίντνερ, στέλνει αυστηρότατο μήνυμα στην Αθήνα, απαντώντας στο εάν ο ίδιος θα συναινέσει στην πρόταση του ΔΝΤ για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Κατέφθασε ο «Δαίδαλος» και στην Πάτρα – Μπουρίνι σαρώνει την πόλη - Άρχισαν τα προβλήματα(Βίντεο - Φωτο)

Μετά τον υδροστρόβιλο στην Κεφαλονιά και το χαλάζι στην Πάργα, το χαμηλό βαρομετρικό έφτασε και στην αχαϊκή πρωτεύουσα - Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
Ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα στην Πάτρα μετά την άφιξη του «Δαίδαλου», του πρώτου ισχυρού βαρομετρικού του φθινοπώρου, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Πέμπτη.



Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από το  μεσημέρι ισχυρές αστραπές σκίζουν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ ξεκίνησε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους.