Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλη Ελλάδα: Δημιουργείται η «Γέφυρα Ελλάδας-Ιταλίας», με κοινές δράσεις Κορίνθου-Συρακουσών


Το Newsbomb.gr με τα οδοιπορικά του στη Μεγάλη Ελλάδα, ανέδειξε τον «εν υπνώσει» Ελληνισμό ολόκληρης της περιοχής, ο οποίος πια έχει αρχίσει να ενεργοποιείται... Ήδη, μάλιστα, ξεκινούν σημαντικές πολιτιστικές δράσεις για την ένωση της Μεγάλης Ελλάδας με τη «μητέρα πατρίδα», όπως μας αποκαλούν, με πρώτη αυτή των ανταλλαγών μεταξύ της Κορίνθου και των Συρακουσών.

Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκε η σχολική ποδιά


Σήμερα κλείνουν ακριβώς 41 χρόνια από την 6η Φεβρουαρίου 1982, όταν καταργήθηκε η σχολική ποδιά.

Οι νέοι άνδρες και οι νεαρές γυναίκες κατοικούν σε διαφορετικούς κόσμους


Από τη Σύνταξη του Άρδην με πληροφορίες από τους Financial Times

Στο παρελθόν σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης κάθε γενιά έδειχνε να κινείται ως ένα σύνολο τόσο στις πολιτικές όσο και στις ιδεολογικές επιλογές της. Τα μέλη της μοιράζονται τις ίδιες διαμορφωτικές εμπειρίες, φτάνουν στα μεγάλα ορόσημα της ζωής την ίδια στιγμή και συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα


H Πολιτεία πρέπει να φροντίσει με την άμεση απονομή της δικαιοσύνης να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης

Λέανδρος Τ. Ρακιντζής, Αρθρογράφος

Αρεοπαγίτης ε.τ.

Η παγίδα της μαζικής εισαγωγής εργατικών χεριών


Η πεποίθηση ότι τα οικονομικά προβλήματα λύνονται με την μαζική εισαγωγή φτηνής εργασίας είναι ένδειξη καθήλωσης σε παρασιτικές λογικές και νοοτροπίες.

Δρ. Γιώργος Ρακκάς, Αρθρογράφος

Δρ. κοινωνιολογίας - Πολιτικός αναλυτής

Σταθακόπουλος: Δεν υπάρχει καμία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τ/κ


Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ειδικά στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου – νομικός – τουρκολόγος, μιλώντας στην εκπομπή του Ertnews «Συνδέσεις» (Κ. Παπαχλιμίντζος, Χ. Βίδου).

Η Λευκωσία ζήτησε εξηγήσεις για τις αναφορές Σιντίκ

Ανδρέας Πιμπίσιης

Εξηγήσεις από τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Ιρφάν Σιντίκ ζήτησε η Λευκωσία με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις περί της αναγκαιότητας να γίνουν χειρονομίες προς τους Τουρκοκύπριους για να πειστούν να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών. Ο Βρετανός διπλωμάτης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για διευκρινίσεις.

Φρεγάτες: Tα Made in Greece τμήματα της FDI ΦΟΡΜΙΩΝ ταξίδεψαν για Λοριάν


Τμήματα (blocks) της τρίτης ελληνικής φρεγάτας FDI «Φορμίων» που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας. Naval GroupΓεωργία Γαραντζιώτη

Τα 5 απο τα συνολικά 9 τμήματα (blocks) της φρεγάτας FDI «Φορμίων» που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας ταξίδεψαν απο τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας με προορισμό το ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, για να συνεχιστεί η συναρμολόγηση της τρίτης ελληνικής φρεγάτας και με εγχώρια συμμετοχή.

AW-139 για την Πολεμική Αεροπορία: Στην τελική ευθεία η διαδικασία απόκτησης των «best seller» ελικοπτέρων SAR


*Του Κώστα Σαρικά

Στα χέρια των αρμόδιων για τα εξοπλιστικά Στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων βρίσκεται πλέον ο φάκελος των Search and Rescue (SAR) AW-139, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων να εγκρίνει την πρόταση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου για αγορά 14 ελικοπτέρων.

Τα drones MQ-Reaper είναι πιο ακριβά από τα Rafale και τα F-35;

Αγορά 31ος μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9B Sky Guardian με τον οπλισμό τους για 4 δισ. δολάρια.

Διονύσης Αντωνέλλος

Η σημασία της παραχώρησης πλεοναζόντων ελικοστροβίλων T56

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στην επιστολή Μπλίνκεν που παραδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου, μεταξύ των άλλων θεμάτων πλεονάζοντος υλικού που προτίθενται να παραχωρήσουν δωρεάν οι ΗΠΑ, αναφερόταν και η περίπτωση 10 κινητήρων για αεροσκάφη P-3. Για το συγκεκριμένο αίτημα, είναι ήδη ενήμερο το Κονγκρέσο από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες, θα παραδοθούν αφού πρώτα έχουν υποβληθεί σε εργοστασιακή επισκευή.

Πολεμικό Ναυτικό: Σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής των περιπολικών Island

Χρήστος Κόφφας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευής των περιπολικών σκαφών της κλάσης ISLAND, τα οποία αποκτήθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό. Συνολικά παρελήφθησαν τέσσερα σκάφη της κλάσης ISLAND, έναντι τιμήματος 43 εκατομμυρίων ευρώ. 

Belh@rra «Φορμίων» από ελληνικά χέρια, σχεδίαση και ψυχή: Το ναυπηγείο της Σαλαμίνας δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


Τα κατασκευασμένα στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας blocks κατά τη μεταφόρτωσή τους. Πηγή Naval Group

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL, Αθήνα

Τα blocks που βρίσκονται στον προβλήτα των Ναυπηγείων Σαλαμίνας, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φορτωθούν σε εμπορικά πλοία και θα ταξιδέψουν για το Λοριάν της Γαλλίας.

H FDI Belharra «ΦΟΡΜΙΩΝ» παίρνει… σάρκα σε ελληνικά ναυπηγεία – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Αποκαλυπτήρια των τμημάτων της 3ης φρεγάτας FDI Belharra – ΦΟΡΜΙΩΝ του Πολεμικού Ναυτικού στα ναυπηγεία Σαλαμίνας. Από εκεί φορτώθηκαν για να ταξιδέψουν την Γαλλία, όπου θα ενσωματωθούν στο κύτος του υπό κατασκευή πλοίου.

του Χρήστου Μαζανίτη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ defence-point.gr : Οι έξι από τις εφτά ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ προτεραιότητες… του Νίκου Δένδια


Κατάλογο επτά εξοπλιστικών προγραμμάτων που χαρακτηρίστηκαν ως υψηλής προτεραιότητας κατάρτισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο των εξαγγελιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Δένδια για επανεξέταση από μηδενική βάση της προτεραιότητας που είχε αποδοθεί σε έκαστο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Αγοράζουν Ελλάδα σαν τρελοί...


Του Κώστα Στούπα 

Οι τελευταίες δυο εβδομάδες του Ιανουαρίου τηρούν αρκετές προϋποθέσεις να μείνουν στην οικονομική ιστορία της χώρας. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις λόγοι γι’ αυτό.

ΑΔΜΗΕ-MYTILINEOS-ΑΤΕΡΜΩΝ: Η Πελοποννήσος στο σύστημα υπερυψηλής τάσης


Την υπογραφή της σύμβασης της κατασκευής της νέας Εναέριας Γραμμής Μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (400 kV) που θα συνδέσει το νέο ΚΥΤ Κορίνθου με το ΚΥΤ Κουμουνδούρου στην Αττική ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ. 

Πρωτοφανείς ύβρεις από κουκουλοφόρους – Φώναξαν συνθήματα για τον νεκρό αστυνομικό στου Ρέντη: “Πού είναι ο Λυγγερίδης; Κάτω από το χώμα” (video)


Εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της πόλης με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Μητσοτάκης σε απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ: Στηρίζω την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άντζελα Χολγκίν Κουέγιαρ.

«Φοβίζουν» την Αγκυρα τα ελληνικά F-35…


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Στα γνωστά, αναθεωρητικά μονοπάτια αναφορικά με τις χρονίζουσες μονομερείς διεκδικήσεις της Αγκυρας σε βάρος της Ελλάδας επανήλθε χθες με εκτενή συνέντευξή του σε γνωστό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Χακάν Φιντάν.

Αξίζει να διαβαστεί… Για να ξέρουμε πως ακριβώς σκέφτεται, με τα δικά του λόγια, ο πρώην αρχικατάσκοπος της Τουρκίας για την Ελλάδα, τα F-16, τα F-35, τους S-400… (video)


Ο υπουργός Εξωτερικω΄ν της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν στη συνέντευξη του στο κανάλι A Haber. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube, κανάλι OPEN

Σε ανάρτηση με τίτλο «Υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan στο AHaber, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, κοινοποίησε το βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό.

Επανεμφάνιση του πυραύλου Tayfun στα τουρκικά ΜΜΕ: «Αν τον εκτοξεύσουμε από τη Σμύρνη θα πλήξουμε την Αθήνα»


Με αφορμή τις υπογραφές για τη μαζική παραγωγή του Tayfun επανήλθε στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η συζήτηση για το βεληνεκές του πυραύλου

Στη Λιβύη την Τετάρτη ο Χακάν Φιντάν


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Οι σχέσεις της Άγκυρας με τον Χαφτάρ έχουν σημειώσει πρόοδο, τονίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Γιατί οι ΗΠΑ έδωσαν ταυτόχρονα F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην Τουρκία


Του Paul Iddon

Σε μια κίνηση με σημαντικό αντίκτυπο για το μέλλον της αεροπορικής ισχύος στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε ταυτόχρονα την πώληση των πέμπτης γενιάς μαχητικών F-35 Lightning II στην Ελλάδα και των αναβαθμισμένων F-16 Viper στην Τουρκία.

Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου, τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να συζητήσει με τούρκους αξιωματούχους τη δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής του στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι Βρυξέλλες υπενθύμισαν στον Ερντογάν ότι υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν


Φεβρουάριος 5, 2024. Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα έχει κατά νου ότι το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κανένα αξιόπιστο βήμα για μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία.

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Κλήθηκαν οι πρέσβεις Λετονίας, Λιθουανίας και Εσθονίας


Η Μόσχα κάλεσε τους πρέσβεις της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας στο υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διπλωματία.

Όμηρος της Χαμάς: Δυο μήνες μετά την απελεύθερωσή της, η 9χρονη Έμιλι, αρνείται να πει τις λέξεις 'Γάζα' ή 'αίμα'


Δυο και πλέον μήνες αφότου αφέθηκε ελεύθερη από τη Γάζα, η Έμιλι Χαντ δεν μιλά πλέον τρομοκρατημένη με ψιθύρους. Αλλά η μικρή Ισραηλινοϊρλανδή, από τους νεότερους σε ηλικία ομήρους της Χαμάς, συνεχίζει να αρνείται να χρησιμοποιήσει τις λέξεις που δηλώνουν αυτούς που την κρατούσαν αιχμάλωτη ή τον παλαιστινιακό θύλακα όπου βρισκόταν.

IDF: Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Χαν Γιούνις – Δεκάδες οι νεκροί και οι συλληφθέντες


Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (Israel Defence Forces – IDF) σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους ενόπλους και συνέλαβαν δεκάδες άλλους σε επιχειρήσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο IDF, προσδιορίζοντας τη Χαν Γιούνις ως το επίκεντρο των συγκρούσεων.

Στόχος των Χούθι έγινε ελληνόκτητο φορτηγό στη Ερυθρά Θάλασσα


Τη στιγμή της επίθεσης το Star Nasia, με σημαία Νήσων Μάρσαλ, βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Αντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

Το πέμπτο ταξίδι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή: Το προσωπικό στοίχημα και οι παγίδες


O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν κατά την άφιξή του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 5 Φεβρουαρίου, 2024AP Photo/Mark Schiefelbein, Pool

Γιάννης Χαραμίδης

Πέντε επισκέψεις μέσα σε πέντε μήνες στη Μέση Ανατολή, σίγουρα δεν είναι μία συνηθισμένη κατάσταση τόσο για την Αμερικανική όσο και για την παγκόσμια διπλωματία.