Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: «Κλείνει» το Αιγαίο και ανοίγει πυρ - Συναγερμός στην Αθήνα

Άσκηση με πραγματικά πυρά θα πραγματοποιήσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ως απάντηση στην αεροπορική και ναυτική άσκηση «Ηνίοχος», που πραγματοποιεί η Ελλάδα στο Αιγαίο.
Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Βατάν», η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία θα «απαντήσει» με άσκηση με πραγματικά πυρά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Αιγαίο. Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα που εκτείνεται μεταξύ Σκύρου - Ψαρών - Εύβοιας.

Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: «Να μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, ζήτησε «μοιρασιά» της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας.
«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιραστεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς..

Το ΕΣΡ βάζει «λουκέτο» στο Mega - Τέλος εποχής

To ΕΣΡ απέρριψε το επιχείρημα ότι το Mega είναι θεματικό κανάλι - Έντονες οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο άκουσμα της απόφασης 
Τον τερματισμό της λειτουργίας του Mega Channel αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στη σημερινή του συνεδρίαση.


«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης.

Ξέσπασε η μάνα του λοχία στον Κουβέλη: «Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;» - Συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών στην Ορεστιάδα(Βίντεο)

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δεν απάντησε, είχε πει ωστόσο νωρίτερα: «Αντιλαμβάνομαι ότι πονάτε, όλοι πονάμε»
«Αν ήταν δικό σας παιδί κύριε υπουργέ τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε; Δεν μπορώ».


Το ερώτημα αυτό απηύθυνε σήμερα η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη στη συνάντηση που είχαν στη λέσχη αξιωματικών της Ορεστιάδας χωρίς, ωστόσο, να πάρει κάποια απάντηση στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Ομιλία Ν.Λυγερού:" Το Νερό ως Πηγή Ζωής ". Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας(Βίντεο)

Ομιλία του Ν. Λυγερού με θέμα: 
" Το Νερό ως Πηγή Ζωής ". Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας. 
Ηράκλειο, αίθουσα Ανδρόγεω. 
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας 102fm 
με τη Λ. Κεσίδου, 11/03/2018.

Ανθρώπινη πολυκυκλικότητα νερού

Του Ν. Λυγερού

Όταν συνειδητοποιούμε ακόμα και στο πρακτικό επίπεδο την έννοια της πολυκυκλικότητας του νερού και ξεφύγουμε από το κοινό πλαίσιο του κύκλου του νερού, τότε βλέπουμε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια απλή επανάληψη δεδομένων και γεγονότων, διότι υπάρχει πάντα μια τροποποίηση που αλλάζει τα πάντα επειδή η διαφορά κάνει τη διαφορά ακόμα κι αν στην αρχή είναι απειροελάχιστη και οι περισσότεροι δεν την εντοπίζουν όχι μόνο λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων αλλά και απουσίας ενισχυμένου φιλοσοφικού υποβάθρου που επιτρέπει μια ερμηνεία που οδηγεί σε μια έξυπνη και στρατηγική διαχείριση του σπάνιου και του πολύτιμου επειδή ξέρουμε ότι είναι πηγή ζωής και θεμελιακό στοιχείο για το μέλλον της Ανθρωπότητας.