Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ…




Μετά τα προβλήματα στις αναρτήσεις μας στο FACEBOOK ήρθε και το μπλοκάρισμα...για δυό μέρες...γιατί είναι οι αναρτήσεις μας συχνές!!!!
‘Ίσως την επόμενη φορά που δεν θα τους αρέσουν μας κόψουν ΕΝΤΕΛΩΣ
ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ…ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ…..

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η «Εγκληματικότητα» έχει «ξεφύγει». «Ποιός» άραγε μπλοκάρει την αντιμετώπισή της;

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Ξάνθη. Μια γυναίκα μόνη επιστρέφει σπίτι της μετά από διασκέδαση στις 4.30 το πρωί.
Βιάστηκε, κάηκε, δολοφονήθηκε.
Ήταν το πρώτο «ωμό γεγονός»;
Όχι.
Πρέπει να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα ώστε να σταματήσει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος απ’ αυτήν ο Ελληνικός Λαός;

Η παράγραφος 25 της πρότασης ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Η παράγραφος 25 της πρότασης ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το χάρτη ενεργειακής πορείας 2050 έχει την εξής διατύπωση στην αρχική πρόταση:
«τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ἐνωσης μέσα από εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να μειωθεί η εξάρτηση από τις εισαγωγές. Υπογραμμίζει, ως εκ τούτου, την αναδυόμενη σημασία της έρευνας για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και στην Αρκτική. Πιστεύει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για χάραξη πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της θαλάσσιας γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχετικών τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη Σύμβαση UNCLOS, την οποία έχουν προσυπογράψει όλα τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθαυτή.»

Σκόπια: Ο Νίμιτς θα προτείνει « Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Αθήνα και τα Σκόπια, πιθανότατα θα θέσει την παλαιότερη ιδέα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και αυτή είναι η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Αυτό- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα- αναφέρεται στην ελληνική ηλεκτρονική πύλη «Capital», όπου τονίζεται ότι ο Νίμιτς προτείνει την παλιά ιδέα για να ‘αναβιώσει’ την διαδικασία της συζήτησης, βασιζόμενος κατά κάποιο βαθμό σε ότι έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων του με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών.

Αλβανία, Σκόπια και Σερβία προτεραιότητα της Ιρλανδικής προεδρίας της ΕΕ

Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την προσέλκυση της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Σερβίας αποτελεί μέρος των προτεραιοτήτων της ιρλανδικής προεδρίας της ΕΕ, η οποία ξεκίνησε, επίσημα, χθες και θα διαρκέσει έξι μήνες.

Μεταξύ των επίσημων προτεραιοτήτων της Ιρλανδίας, στη λειτουργία της ΕΕ, μέχρι το 2013 είναι η οικονομική ανάκαμψη σε συνδυασμό την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Μεγάλη Αλβανία» ένα σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Ορθόδοξου Κόσμου;

Ο Αλεξάντρ Λάτσα, γεωπολιτικός αναλυτής για την Ευρασία, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε, σήμερα, υποστηρίζει ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να βλαφτούν τα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας και του Ορθόδοξου Κόσμου γενικότερα.



Ο Λάτσα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκαν μία στιγμή αδυναμίας της Ρωσίας, για να επιτεθούν στη Σερβία και ότι τώρα, οι δύο αυτές χώρες, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του αρχαίου γυμνασίου της Ολυμπίας

Τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη των ανασκαφικών εργασιών για την ανάδειξη του αρχαίου γυμνασίου της Ολυμπίας, εξέτασε χθες κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας– Θρησκευμάτων – Πολιτισμού και Αθλητισμού, με επικεφαλής της Γενική Γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 


Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έχει κάνει πριν μερικούς μήνες ο αναπληρωτής ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, η κα Μενδώνη σε δηλώσεις της χθες στην Αρχαία Ολυμπία εξήγησε τις λεπτομέρειες του θέματος, που οδηγεί στην ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με το νέο μουσείο και το ιερό της Δήμητρας Χαμύνης κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ, κλείνοντας έτσι μια εκκρεμότητα του συνολικού σχεδιασμού που έγινε για την περιοχή με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. 

H ύστατη μάχη του Ούγκο Τσάβες

Σύγχυση προκαλεί η ειδησεογραφία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα μετά την οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού από την οποία προσεβλήθη μετά την τελευταία εγχείρηση στην Αβάνα της Κούβας.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Ούγκο Τσάβες βρίσκεται σε κώμα, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως έχει τεθεί σε καταστολή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μετά και την τέταρτη εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη για να του αφαιρεθεί καρκινικός όγκος.

Σεισμός 7,7 R στην Αλάσκα - Τσουνάμι στον Ειρηνικό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 100 χλμ νοτιοδυτικά του Πορτ Αλεξάντερ στην Αλάσκα, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.
Τσουνάμι προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 100 χλμ νοτιοδυτικά του Πορτ Αλεξάντερ στην Αλάσκα, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές προσθέτοντας ότι το τσουνάμι είναι περιορισμένο στις ακτές της Αλάσκας αλλά μπορεί να είναι καταστροφικό.

Το νέο κρυφό μνημόνιο της τρόϊκας - Διαβάστε τι αποφάσισαν για τη χώρα μας σε μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες

- Λουκέτα σε οργανισμούς και υπουργεία θέλουν οι δανειστές μας
- Απαιτούν νέο ΑΣΕΠ και ριζικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό
- Το σχέδιο αποφασίστηκε σε μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες
 - Διαβάστε ποιοί συμμετείχαν

Σε σύσκεψη που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετείχαν στελέχη της τρόικας με τον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ εγινε για πρώτη φορά σαφές πως το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών αποτελεί πλέον μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και θα συνδεθεί στο μέλλον ακόμα πιο δεσμευτικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Θεοφανείων, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία στα βόρεια θα φτάσει ακόμα και στους -4 βαθμούς Κελσίου.
Στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με τσουχτερό κρύο.

Ο Α. Τζιτζικώστας νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι 50 σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν και νικητής αναδείχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αποτελούσε και την επιλογή του Αντώνη Σαμάρα.

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Θεοχάρη Αποστολίδη, αναμετρήθηκαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Διονύσης Ψωμιάδης. Ο κ. Τζιτζικώστας έλαβε 37 ψήφους και ο Διονύσης Ψωμιάδης 13.

ΥΠΟΙΚ: Δεν μειώνεται ο φόρος πετρελαίου

Την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν, ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στην κυβερνητική συνοχή. Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι ζητούν τη μείωσή του με το υπουργείο Οικονομικών να απαντά ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς η πορεία των εσόδων είναι μέχρι στιγμής ικανοποιητική. Το θέμα προβληματίζει και τον πρωθυπουργό, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί προς το παρών κάποια απόφαση.

Νέα τροπή στην υπόθεση Λαγκάρντ

Ο Παπακωνσταντίνου περνάει στην αντεπίθεση μέσω διαρροών «καρφώνοντας» Βενιζέλο και Διώτη. Έντονη αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και συνεχίζει να βάζει στο «κάδρο» τον Βενιζέλο. Την ίδια ώρα οι συγγενείς του αντιμετωπίζουν τέσσερα κακουργήματα.

«Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ
» φέρεται να δήλωσε σε στενό κύκλο συνομιλητών του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Η κρίση «χτύπησε» και το Ρίον – Αντίρριον

Η κρίση «χτύπησε» και το Ρίο – Αντίρριο
Μειωμένη η κίνηση στη γέφυρα και στα ferry boats – Ραγδαία πτώση και στη μεταφορά εμπορευμάτων .
"Όταν το 2004 φτιάχτηκε η γέφυρα, κανείς δεν ερχόταν με τα ferry boats, όλοι μας έβριζαν" μας λέει ο άνθρωπος που κόβει καθημερινά δεκάδες εισιτήρια στα καραβάκια που περνούν το Ρίον-Αντίρριον.
Λίγα χρόνια αργότερα και ενώ η κρίση ξεκινά να πλήττει τη χώρα μας όλο και περισσότεροι επιλέγουν την πιο φθηνή λύση και σταματούν να περνούν από την πολυσυζητημένη γέφυρα του Αντιρρίου. Σήμερα η τιμή για τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι 13,20 ευρώ ενώ πριν περίπου ένα χρονό ήταν στα 10 ευρώ, τιμή αρκετά αυξημένη όπως λένε οι οδηγοί.

ΔΗΜΑΡ: Οι δημόσιοι χώροι δεν μπορεί να αποτελούν εστίες ανομίας

ΔΗΜΑΡ: Οι δημόσιοι χώροι δεν μπορεί να αποτελούν εστίες ανομίας
«Καμπανάκι» για τα «φαινόμενα βίας και ανομίας» που «αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις» κρούει η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή και τη χθεσινή φραστική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων.
Ο κ. Καμίνης δέχθηκε, όπως κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, φραστική επίθεση από ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονταν για την επιχείρηση στη «Βίλα Αμαλίας», την ώρα που βρισκόταν στην «Τεχνόπολη» με την οικογένειά του.
«Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και δεν μπορεί να αποτελούν εστίες ανομίας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά,

25.000 ραβασάκια σε καταθέτες του εξωτερικού

 25.000 ραβασάκια σε καταθέτες του εξωτερικού
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία αποστολή σημειωμάτων σε καταθέτες του εξωτερικού από τη λίστα των 54.000 πολιτών με χρήματα σε ξένες τράπεζες, που έχει προκύψει από στοιχεία της ΤτΕ.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Παραπολιτικά», μετά τον πρώτο έλεγχο και τη διασταύρωση των στοιχείων των καταθετών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, άρχισαν να αποστέλλονται μαζικά επιστολές στου υπόλογους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις πηγές προέλευσης των εισοδημάτων τους.
Το συνολικό ποσό των επίμαχων καταθέσεων ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ  και το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η φορολόγησή τους θα φέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία του κράτους.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση στον Κ. Μητσοτάκη

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρθηκε στο δωμάτιό του και η κατάστασή του κρίνεται ικανοποιητική. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο σε 5 με 7 ημέρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπέστη κάταγμα στο ισχίο την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν στα Χανιά και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Βρούτσης: Οριστικό τέλος στη φοροδιαφυγή των συνταξιούχων!!!

Οριστικό τέλος στη φοροδιαφυγή των συνταξιούχων και στα φαινόμενα πλαστών και παράνομων συντάξεων θα μπει με τη λειτουργία της ψηφιακής και ηλεκτρονικής βάσης. Η εξοικονόμηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιουλίου οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνονται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Παπαδημούλης: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να βρει πότε βγήκαν τα ονόματα από τη λίστα

Το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί με τα μέσα και την τεχνογνωσία που διαθέτει να διαπιστώσει με ακρίβεια ποτέ αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σημείωσε ακόμη πως, απ' όσα ο ίδιος γνωρίζει, η υπηρεσία της ΕΛΑΣ δεν εχει κληθεί να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Ψάχνουν ποιοί έκαψαν τα σπίτια του Μπόμπολα στα Σφακιά

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων, καθώς και το σπίτι του αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πρόκειται για καθαρά εμπρηστική επίθεση, κατά την οποία οι δράστες άφησαν τα ίχνη τους, καθώς στους τοίχους των σπιτιών του εκδότη έγραψαν τη λέξη "Γερμανοπροδότη", ενώ στις πόρτες υπάρχουν σημάδια από πυροβολισμούς.

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ με Mega, Μπόμπολα και Πρετεντέρη

«Πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Mega φαίνεται ότι ξεκίνησε, αφενός για τα όσα είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη συχνότητα του σταθμού, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει και μια σειρά ερωτημάτων για το πώς το Mega εξασφάλισε ένα δάνειο της τάξεως των 98 εκατ. ευρώ, δεδομένης και της στενότητας που επικρατεί στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, επιτέθηκε στο Mega, λέγοντας ότι του αρνήθηκαν να αναγνώσουν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν αποκλείει ο Αρβανιτόπουλος καταργήσεις Σχολών του Πανεπιστημίου

Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα για καταργήσεις και μεταφορές Τμημάτων των Πανεπιστημίων όλης της χώρας, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Ερώτησή του είχε αναφερθεί ειδικά στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πατρών και ζητούσε να μην υλοποιηθούν οι διαφαινόμενες προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη μεταφορά Σχολών του εν λόγω Πανεπιστημίου σε Πανεπιστήμια άλλων πόλεων της Ελλάδας.

Σε υψηλό πέντε ετών ο S&P 500

Dow13.435,2143,85 0,33%  



  Nasdaq3.101,661,09 0,04%  

H Wall Street χθες
Κέρδη κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Δεκεμβρίου του 2007, έπειτα από τα στοιχεία για την ανεργία και τον κλάδο των υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 155.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε στο 7,8% καθώς το μέγεθος του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκε ανοδικά κατά 0,1%. Στα επιμέρους στοιχεία, ο ιδιωτικός τομέας κατέγραψε αύξηση στις καταστάσεις μισθοδοσίας 168 χιλ. ενώ ο δημόσιος πτώση 13 χιλ.

Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας κατά 160.000 και ποσοστό ανεργίας 7,7%. Το υπουργείο παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά την αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας του Νοεμβρίου στο +161 χιλ. από +146 χιλ.

Περαιτέρω βελτίωση κατέγραψε το Δεκέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management καθώς ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 56,1 μονάδες από 54,7 μονάδες το Νοέμβριο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 54 μονάδες.