Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

«Ζωές ξεχωριστές»: Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης με τις μαρτυρίες Ελληνοαρμενίων για τη Γενοκτονία - Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

ΦΩΤΟ:Ορφανά στο ξυλουργικό εργαστήριο του ορφανοτροφείο της Near East Relief. Καθιστός, δεύτερος από τα δεξιά, ο Μιχράν Γιαγτζιάν. Λουτράκι, 18 Μαρτίου 1923.

Το περιοδικό Αρμενικά στην Αθήνα και ο Σύλλογος «Χουσαμαντιάν» από το Βερολίνο καλούν, σήμερα, στις 19:00, στα εγκαίνια της έκθεσης Ζωές ξεχωριστές που προβάλλει το χρονικό της ζωής και τον αγώνα για επιβίωση χιλιάδων Αρμενίων που βρέθηκαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και συγκρότησαν τη νέα προσφυγική ελληνοαρμενική κοινότητα.

Εκδήλωση Ηλιούπολη: “Από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη συνθήκη της Λωζάνης” (9-3-23)

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στις 19.00 εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του
Γιώργου Καραμπελιά 1909-1922 Επανάσταση & Αντεπανάσταση στην Ελλάδα με θέμα:

Από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη συνθήκη της Λωζάνης

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας

Μελέτης Μελετόπουλος, Συγγραφέας – Δρ. Κοινωνιολογίας

Νίκος Ντάσιος, Δρ. Κοινωνιολογίας

Άγγελος Συρίγος, Υφ. Παιδείας & Θρησκευμάτων & Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου

Θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζιδάκης & ο Πασχάλης Καραθανασόπουλος, Άρδην

Το βιβλίο του ΙΗΑ για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Στο τέλος Ιανουαρίου 2023 κυκλοφόρησε το συλλογικό έργο του International Hellenic Association (IHA) με (κυρίως) διαλέξεις σημαντικών προσωπικοτήτων που έγιναν κατά την διάρκεια του 2022 στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ Forum, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το συλλογικό έργο επιμελήθηκε το μέλος του ΙΗΑ, καθηγητής Δημήτριος Θ. Καραμήτσος και εκδόθηκε από το περιοδικό ΕΝΔΟΧΩΡΑ.

Το βιβλίο, το οποίο ήδη αποστέλλεται με την φροντίδα του ΙΗΑ σε δεκάδες μεγάλες βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι αφιερωμένο στην ιερή μνήμη των θυμάτων των ετών 1919-1922 στη Μικρά Ασία και περιλαμβάνει συντομο πρόλογο του Προέδρου του ΙΗΑ Capt. Ευάγγελου Ρήγου, εισαγωγή του επιμελητή της έκδοσης Καθ. Δημήτριου Θ. Καραμήτσου, κείμενα σημαντικών προσωπικοτήτων σχετικά με τα συγκλονιστικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922 καθώς και δύο παλαιότερα άρθρα του αείμνηστου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή (1940-2011), ο οποίος ήταν άριστος γνώστης της τουρκικής πολιτικής και είχε πλουσιότατο συγγραφικό έργο, σχετικό με την Τουρκία.

Τουρκικές ανορθογραφίες στην εποχή του Ουκρανικού: Μια κοινωνική συνάντηση χαμηλών προσδοκιών

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η αυριανή πρώτη συνάντηση του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και πολιτικό από τη στιγμή που στην ατζέντα θα είναι το Κυπριακό. Πρόκειται για μια συνάντηση χαμηλών προσδοκιών καθώς το χάσμα απόψεων είναι μεγάλο και φαντάζει αγεφύρωτο. Για να υπάρξει πρόοδος, να προκύψει αποτέλεσμα, είτε η κατοχική Τουρκία θα εγκαταλείψει τις παράλογες και παράνομες αξιώσεις της, είτε ο Πρόεδρος θα

ΥΠΕΘΑ: Η πορεία των προγραμμάτων ανάπτυξης UAV τύπου «Αρχύτας», «LOTUS» και «HYBRID»

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα: «Προβληματισμοί σχετικά με την υλοποίηση του πολύ προβεβλημμένου προγράμματος ανάπτυξης UAV Αρχύτας», επισημαίνοντας αρκετές διαστάσεις και στοιχεία του ΥΠΕΘΑ γύρω από τα αναπτυξιακά προγράμματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το «LOTUS»

Σε επίπεδο Έρευνας και Ανάπτυξης, το ΥΠΕΘΑ υποστηρίζει ενεργά και συγχρηματοδοτεί,

Als ® Class 65 Littoral Attack Craft & γιατί δεν κατασκευάζουμε το Εθνικό Πολεμικό μας πλοίο;


 Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

H πυραυλάκατος της ALS NSD του Γιάννη Τζαγκαράκη Als ® Class 65 Littoral Attack Craft. Το πλοίο που μπορεί επάξια να αντικαταστήσει της Γαλλικές πυραυλακάτους «La Combattante III, IIIB & της 148 του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μικρά πολεμικά πλοία με την πάροδο των ετών άλλαξαν, μεγάλωσαν στης διαστάσεις για να πάρουν μεγαλύτερου μεγέθους ραντάρ, μεγαλύτερο αριθμό πυραύλων SSM και VLS για να εκτοξεύουν αντιεροπορικούς πυραύλους.

Τα F-16 Block 30 έπιασαν δουλειά ως «δάσκαλοι» των νέων αεροπόρων ενώ επανεξετάζεται η πιθανή αναβάθμιση τους

 

ΦΩΤΟ:Η σκέψη έγινε πράξη και τα F-16 Block 30 γίνονται δάσκαλοι για τους νέους αεροπόρους που προορίζονται να πετούν στο μέλλον με τον συγκεκριμένο τύπο. Τι γίνεται όμως με το μέλλον των “γερόλυκων” της ραχοκοκαλιάς του αεροπορικού στόλου; Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία 

Του Γιώργου Σιδέρη//HELLAS JOURNAL

Το Σμήνος Μετεκπαίδευσης στην 330 Μοίρα «Κεραυνός» ξεκίνησε να σηκώνει ένα μέρος από το βάρος της γενικής προσαρμογής του νέου ιπτάμενου που προορίζεται για τον τύπου του μαχητικού F-16.

F-16 Block 30: Τι θα σήμαινε για την ΠΑ η εξασφάλιση των αναβαθμισμένων πρωτοτύπων…

Η είδηση για την συμπερίληψη της αναβάθμισης των F-16 Block 30 στα προγράμματα SSI (Security of Suppy and Information) στο πλαίσιο της προμήθειας του αεροσκάφους πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Προκάλεσε όμως και σύγχυση σε πολλούς, επιβάλλοντας ένα νέο άρθρο στο οποίο θα επιχειρηθεί να τεθούν όλα στη σωστή τους βάση. Η αναφορά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας τίτλος που περιγράφει μια πρόταση – πρόθεση. Το ακριβές περιεχόμενο θα διευκρινιστεί στη διαπραγμάτευση την οποία θα διεξάγει η κατά νόμον υπεύθυνη για το θέμα Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) με την Lockheed Martin, η οποία θα αναλάβει για λογαριασμό της αμερικανικής Αεροπορίας που είναι ο συμβαλλόμενος της ελληνικής πλευράς, αφού η σύμβαση θα είναι διακρατική (FMS), να εκτελέσει τη σύμβαση που θα υπογραφεί.

«IDEX 2023»: Τα περιφερόμενα πυρομαχικά στο επίκεντρο, επιχειρησιακή ευελιξία και ισχύς πυρός σε προσιτό κόστος (Φώτο)

Γράφει ο Ιωάννης Νικήτας, Αποστολή στα ΗΑΕ.

Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «IDEX 2023» αρκετές ήταν οι εταιρίες που παρουσίασαν περιφερόμενα πυρομαχικά, ένα οπλικό σύστημα που κερδίζει συνεχώς έδαφος στη διεθνή αγορά.  Τα περιφερόμενα πυρομαχικά προσδίδουν επιχειρησιακή ευελιξία και φονική ισχύ πυρός σε συνδυασμό με σχετικά χαμηλό κόστος κτήσης. Έχουμε διατυπώσει στο παρελθόν και επαναλαμβάνουμε ότι, κατά την άποψη μας, στο ελληνοτουρκικό πεδίο αντιπαράθεσης, τα περιφερόμενα πυρομαχικά είναι ιδανικά, τόσο για το θέατρο επιχειρήσεων της Θράκης όσο και αυτό του Αιγαίου και φυσικά της Κύπρου.

Ο Άντονι Μπλίνκεν αποχαιρετά την Αθήνα - Τα οφέλη, οι υποσχέσεις και η «τρίπλα» στα ελληνοτουρκικά

 Αλεξία Τασούλη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η φράση που περιλαμβάνεται στο κοινό ανακοινωθέν ότι ΗΠΑ και Ελλάδα επανέλαβαν τη σταθερή αποφασιστικότητά τους να υποστηρίξουν αμοιβαία την περιφερειακή ασφάλεια με τη διαφύλαξη των αρχών της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, συνοψίζει το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών από την Αθήνα.

Έβρεχε… καυτό μολύβι στη Θράκη, όταν ο Μπλίνκεν έβλεπε τον Δένδια(Βίντεο)

 Έλληνες και Αμερικανοί – στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούσαν εντυπωσιακή άσκηση στην Θράκη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση Δένδια – Μπλίνκεν.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τη στιγμή που ο Νίκος Δένδιας υποδεχόταν τον Άντονι Μπλίνκεν στο υπουργείο Εξωτερικών για την πραγματοποίηση του 4ου Στρατηγικού Διαλόγου, στην Θράκη οι κάννες των όπλων και τα πυροβόλα των αρμάτων μάχης έσταζαν καυτό μολύβι.

Τρεις ηττημένοι καμπαλέρος…

 Άννα Παναγιωταρέα 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε ό,τι λέει ο Τσίπρας. Αυτός είναι ο απαράβατος κανόνας από δω ως τις εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός να γίνουν. 

Είπε ότι δεν πρόκειται «να κάνει κυβέρνηση ηττημένων»; Τον πιστέψατε; Εδώ έκανε κυβέρνηση, αριστερός αυτός και επαναστάτης με νταούλια και βιολιά, με την άκρα Δεξιά, την οποία βάφτισε «Κέντρο», και πώς δεν θα κάνει με τον Ανδρουλάκη και τον ΓιάΝη; Αν του δώσουμε την ευκαιρία, δηλαδή, αν δεν πάρει ο Μητσοτάκης στις πρώτες κάλπες τουλάχιστον 35%, ώστε να κλείσει η πόρτα της «τραγικής σύμπραξης», τότε όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι.

Ο Ζαραλίκος κάνει "σάτιρα" προτρέποντας τον Άδωνι Γεωργιάδη να κόψει το λαιμό του(Βίντεο)

Με ένα χυδαίο βίντεο ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προτρέπει τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να κόψει το λαιμό του στο ΟΑΚΑ... για να γεμίσει κόσμο στην επόμενη κοπή πίτας του, όπως ο ίδιος λέει. 

Αναλυτικότερα, στο "σατυρικό" βίντεο που ανέβασε στο Youtube ο Ζαραλίκος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στον πολύ κόσμο που είχε η κοπή πίτας του Άδωνι Γεωργιάδη και σχολίασε:

Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις το 2022 ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα 6 δις ευρώ

Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι άμεσες ξένες επενδύσεις ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ, σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι επενδύσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα αυτή την περίοδο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και όλα τα ρεκόρ!» αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Χθες είχα την Τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στην κοπή της βασιλόπιτας του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Αυτά τα 4 χρόνια είχαμε με τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Μπακατσέλο και την ομάδα του μία εξαιρετική συνεργασία.

Απίστευτο! Το ΠΑΜΕ έκανε ντου και μετά κατήγγειλε “επίθεση” των… ΜΑΤ (Βίντεο)

Ένα βίντεο, που το ίδιο το ΠΑΜΕ ανάρτησε, χαρακτηρίζεται ως «επίθεση» των ΜΑΤ σε εργαζόμενους στον κλάδο επισιτισμού – τουρισμού, παρότι δείχνει το ντου που έγινε για να μπουν στο υπουργείο  Εργασίας χτυπώντας με καδρόνια και πετώντας διάφορα στην είσοδό που τελικά κατάφεραν να κλείσουν οι αστυνομικοί…

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό και αξίζει να δει κανείς τι ακριβώς χαρακτηρίζεται ως επίθεση των ΜΑΤ.

Διάλογος με όρους, όχι για S-300 – Τα μηνύματα Μητσοτάκη, Δένδια στον Μπλίνκεν

Βασίλης Νέδος 

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησαν στον Άντονι Μπλίνκεν ότι δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν με την Αγκυρα θέματα κυριαρχίας 

Η πρόθεση της Αθήνας για την καλλιέργεια εδάφους που μπορεί να οδηγήσει σε ειλικρινή διάλογο πάνω στη βάση όλων όσα μπορεί να συζητήσει η Ελλάδα και όχι πάνω στη μαξιμαλιστική ατζέντα και τις διεκδικήσεις της Aγκυρας ήταν η βασική διπλωματική αποσκευή την οποία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, μετέφερε στην Ουάσιγκτον, μετά τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Ρωσία: Η Δούμα ψήφισε υπέρ της αναστολής της ρωσικής συμμετοχής στη συνθήκη New Start

Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν σήμερα τις ΗΠΑ και τη Δύση για την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην συνθήκη New Start.

Η ρωσική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, ψήφισε σήμερα να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στη συνθήκη New Start για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων που έχει συναφθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί αφού ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Τρίτη, πως η Ρωσία θα αναστείλει τη συμμετοχή της στην εν λόγω συνθήκη, την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνιζε πως θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της ρωσικής εισβολής.

Reuters: Σε εκλογές τον Ιούνιο προσανατολίζεται ο Ερντογάν - Πιθανή ημερομηνία η 18η

Η κυβέρνηση Ερντογάν προσανατολίζεται στη διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών τον Ιούνιο, καθώς οι σκέψεις περί αναβολής τους λόγω του καταστροφικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου αρχίζουν να απομακρύνονται, ανέφεραν σήμερα τρεις αξιωματούχοι στο Reuters.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επιδιώκει να επεκτείνει τη διακυβέρνησή του σε μια τρίτη δεκαετία, είχε αναγγείλει την  διεξαγωγή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών για τον Μάιο.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι εκλογές αυτές θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία, μετά από δύο δεκαετίες στην ηγεσία της χώρας.

Στο φως το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή - Politico: «Σοβαρές ενδείξεις ενοχής»

 ΦΩΤΟ:Σύμφωνα με το Politico, «η έρευνα δείχνει ότι οι εντολές δόθηκαν από τον Παντσέρι στον σύζυγο της Εύας Καϊλή» Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Tο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που ανακάλυψαν οι βελγικές Αρχές, στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar gate, μπορεί να είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», σημειώνει δημοσίευμα του Politico, αναφέροντας πως έχει στην κατοχή του το ένταλμα σύλληψης για την Εύα Καϊλή.

Στό ένταλμα σύμφωνα πάντα με το Politico διατυπώνονται «σοβαρές ενδείξεις ενοχής» για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αλέξανδρος Δρίβας: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα - Μεγάλο "κοστούμι" για τη χώρα

 

Αλέξανδρος Δρίβας: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα - Μεγάλο "κοστούμι" για τη χώρα

Αφεντούλης Λαγγίδης, Παγίδα μια πολιτική διαπραγμάτευση με την Τουρκία;

 

Λόγω της έντασης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις "συνηθισμένες επισκέψεις" αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σημειώνει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κύριος Αφεντούλης Λαγγίδης. Λίγο πολύ επιβεβαιώθηκαν αυτά που ξέρουμε για τις σχέσεις των ΗΠΑ με Ελλάδα και Τουρκία αλλά το βασικό δεν είναι αυτό

Ζαχαρίας Μίχας: Πρόταση από Lockheed Μartin για αναβάθμιση των F-16 Block 30 "πακέτο" με τα F-35 !

 

Ζαχαρίας Μίχας: Πρόταση από Lockheed Μartin για αναβάθμιση των F-16 Block 30 "πακέτο" με τα F-35 !

Αλκ. Στεφανής: «Ο σεισμός μάς έδειξε πόσο ισχυρός είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας» | 22/2/2023 | ΕΡΤ

 

Ο πρώην υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής στις «Συνδέσεις»

Γ. Βαληνάκης: «Δε βλέπω σύντομα τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»

 

Ο Γιάννης Βαληνάκης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών μιλάει στο NaftemporikiTV

Σάββας Καλεντερίδης: Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία; (21-2-2023)

 
Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, vlogάρει στις 21 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του ΣΚΑΪ 100,3

 
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του ΣΚΑΪ 100,3

Ικανοποίηση στην Άγκυρα από τις ίσες αποστάσεις Μπλίνκεν | Ώρα Ελλάδος 22/02/2023 | OPEN TV

 

1. Η δήλωση του Άντονι Μπλίνκεν στο OPEN
2. Ικανοποίηση στην Άγκυρα από τις ίσες αποστάσεις Μπλίνκεν
3. Τ. Χατζηβασιλείου και Π. Παστουσέας για Μπλίνκεν και Τουρκία

Άγγελος Συρίγος στο MEGA: «Η πολιτική της Τουρκίας στρατηγικά δεν αλλάζει – Θα είναι εν υπνώσει το επόμενο χρονικό διάστημα»

 

Ο υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, για τα ελληντουρκικά, αλλά και για τις εκλόγες.

Η Τουρκία μιλάει για διάλογο σε όλα με μαξιμαλιστικές θέσεις | Σήμερα | 22/02/2023

 

1. Η Τουρκία υποχωρεί για να πάρει τα F-16 - Ο Μπλίνκεν πέτυχε τον στόχο του
2. Η Τουρκία μιλάει για διάλογο σε όλα με μαξιμαλιστικές θέσεις
3. Haberturk: Ο Μπλίνκεν μίλησε για νέες ευκαιρίες από την προσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας
4. Αντιπολίτευση προς Ερντογάν: "Τσαντίρ γιοκ"
5. Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μπλίνκεν σε Ελλάδα και Τουρκία