Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

«Ζωές ξεχωριστές»: Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης με τις μαρτυρίες Ελληνοαρμενίων για τη Γενοκτονία - Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

ΦΩΤΟ:Ορφανά στο ξυλουργικό εργαστήριο του ορφανοτροφείο της Near East Relief. Καθιστός, δεύτερος από τα δεξιά, ο Μιχράν Γιαγτζιάν. Λουτράκι, 18 Μαρτίου 1923.

Το περιοδικό Αρμενικά στην Αθήνα και ο Σύλλογος «Χουσαμαντιάν» από το Βερολίνο καλούν, σήμερα, στις 19:00, στα εγκαίνια της έκθεσης Ζωές ξεχωριστές που προβάλλει το χρονικό της ζωής και τον αγώνα για επιβίωση χιλιάδων Αρμενίων που βρέθηκαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και συγκρότησαν τη νέα προσφυγική ελληνοαρμενική κοινότητα.

Σκοπός της έκθεσης, που θα φιλοξενείται από σήμερα έως και τις 14 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66), είναι να τιμήσει όλους τους επώνυμους και ανώνυμους Αρμένιους αγωνιστές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βίωσαν τη ναζιστική βιαιότητα και υπέστησαν τις συνέπειές της.

Για πρώτη φορά, δημοσιεύεται υλικό από την αρμενόγλωσση εφημερίδα Νορ Γκιάνκ (Νέα Ζωή) που εκδιδόταν στην Αθήνα το 1946, με τα ονόματα και τα βιογραφικά Αρμενίων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατοχής από της κατοχικές δυνάμεις.

 ΠΗΓΗ pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου