Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Το αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης θα υποδεχτεί και πάλι κοινό μετά από 21 αιώνες!



Τις πύλες του για το κοινό θα ανοίξει για πρώτη φορά μετά από 21 αιώνες το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης.Το μεγάλο αυτό γεγονός τοποθετείται για το Σάββατο 9 ή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Το κοινό θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Το χάσμα της Κασσώπης» του Frédéric Lenormand από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Π.Ε Πρέβεζας, το Σωματείο “Διάζωμα” και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Ικαρία: To ανυπότακτο νησί που επαναστάτησε μόνο του κατά των Τούρκων


Σαν σήμερα, στις 17 Ιουλίου 1912 εκδηλώθηκε, προς γενική, κυριολεκτικά οικουμενική έκπληξη για το τόλμημα, η αυτόνομη επανάσταση της Ικαρίας κατά των Τούρκων.

Το νησί της Ικαρίας ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1521. Αφού η Ιταλία είχε κατακτήσει τα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του Ιταλοτουρκικού Πολέμου τον Απρίλιο του 1912, η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού του νησιού φοβόταν ότι θα ενσωματωθούν και αυτοί στην ιταλική αποικιακή αυτοκρατορία.

Πόντος και Κρήτη συναντώνται στον Κοπανό Ημαθίας - Διοργανώνει η Ένδοξη Εύξεινος Λέσχη Κοπανού


Η Ένδοξη Εύξεινος Λέσχη Κοπανού διοργανώνει διήμερο καλοκαιρινών εκδηλώσεων, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 21:00, στο Γυμνάσιο Κοπανού Ημαθίας.

Θεόφιλος Πουταχίδης, Μάνος Λιανουδάκης, Γιώργος Ιωαννίδης, Γαβρίλος Σιδηρόπουλος και τα επιτελεία τους θα ξεσηκώσουν τον Κοπανό τα τραγούδια τους.

Συμμετοχή της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην 103η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

 


                                                       ΠΑΝΕΠΙΣΤHΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


                                                                      Δελτίο Τύπου


Συμμετοχή της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην 103η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Η 103η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων διεξήχθη από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2023 στην Καστοριά, με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Προεδρεύοντα τον Πρύτανη Καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη και με τη συμβολή των υπολοίπων μελών του Προεδρείου, στο οποίο συμμετείχαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής και ο Πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

Ο νέος στρατηγικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ - Ο νέος στρατηγικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ

via Associated Press
Δρ. Χρήστος Ζιώγας, Αρθρογράφος
Διδάσκων Διεθνείς Σχέσεις στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Παν/μιου Αιγαίου και εντεταλμένος Λέκτορας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους –ενώ η λέξη Vilnius προέρχεται από το λιθουανικό vilnis που σημαίνει κύμα, η Σύνοδος δεν εξελίχθηκε σε τρικυμιώδη– της Λιθουανίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες της μεταψυχροπολεμικής περιόδου. Είναι γεγονός ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ατλαντική Συμμαχία επανακαθορίζει το στρατηγικό της προσανατολισμό. Μία πρώτη και γενική αποτίμηση, κατόπιν τεσσάρων Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ που ακολούθησαν την ρωσική εισβολή, αναδεικνύει την σταδιακή και κατά προτεραιότητα ευθυγράμμιση της Ατλαντικής Συμμαχίας με τις βασικές στρατηγικές επιλογές πρωτίστως των Ηνωμένων Πολιτείων και ακολούθως του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όταν ο Κίσινγκερ ζητούσε από την Αθήνα να κάνει τα «στραβά μάτια» στην εισβολή


του Νίκου Μελέτη 

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς η Ουάσιγκτον υπό την καθοδήγηση του τότε ΥΠΕΞ Χ. Κίσινγκερ όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποτρέψει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο μετά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εναντίον του Μακαρίου, αλλά αντιθέτως ζητούσε από την Αθήνα οι ελληνικές δυνάμεις να μην αντισταθούν στην τουρκική εισβολή, φέρνει στο φως η μελέτη Άκρως Απόρρητων εγγράφων της CIA αλλά και των τηλεγραφημάτων από το Αρχείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ελλάδα-Κύπρος να αντιμετωπίσουν τον Ερντογάν ως έναν αδίστακτο Αττίλα κατά του Ελληνισμού του Σάββα Ιακωβίδη*


Η Αθήνα και η Λευκωσία αποφεύγουν να αντιληφθούν την ωμή πραγματικότητα: Απέναντί τους δεν έχουν έναν πολιτισμένο αντίπαλο και συνομιλητή αλλ’ έναν αδίστακτο Αττίλα, που απαιτεί να καταπιεί το μισό Αιγαίο, να τουρκέψει και τη Δυτική Θράκη και να ελέγξει όλη την Κύπρο.

Ολοκληρώθηκε η γεώτρηση στο «Αφροδίτη» – «Φαίνεται ότι τα νέα μας είναι θετικά»


Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η επιβεβαιωτική γεώτρηση Α3 στο κοίτασμα Αφροδίτη, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, σημειώνοντας ότι φαίνεται ότι θα υπάρξουν θετικά νέα.

Neptune Strike: Ολοκλήρωση άσκησης, ελληνικά F-16 μαζί με F-35 (pics)


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 η Διακλαδική Συμμαχική Δράση με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE 23-2», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας, του Ιονίου Πελάγους και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, καθώς και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces – SOF) του ΝΑΤΟ, υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο του Στρατηγείου της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO).

Βαρύ drone ATLAS 8/H μεταφοράς φορτίου της ελληνικής ALTUS LSA


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να αναδεικνύει καθημερινώς τον ρόλο και την επίδραση των drone χαμηλού κόστους, προσφέροντας σοβαρά ερεθίσματα, μπορούμε να σταθούμε σε ένα ακόμη προϊόν στην συγκεκριμένη κατηγορία που παρουσίασε ελληνική εταιρεία στην διάρκεια της εκθέσεως αμυντικού υλικού DEFEA 2023.

Ραντάρ Sea Fire: «Σαρώνει» το… Αιγαίο και το βυθό της θάλασσας – Μπορεί να παρακολουθήσει ταυτόχρονα έως και 800 στόχους


Εντυπωσιασμένα και ικανοποιημένα είναι τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία βρίσκονται στη Γαλλία και παρακολουθούν εδώ και μήνες τις εργασίες ναυπήγησης των καινούργιων φρεγατών FDI για λογαριασμό του Ελληνικού Στόλου.

Φρεγάτες: Γιατί η Τουρκία αποθεώνει τις Freedom που δεν θέλουν οι Έλληνες ναύαρχοι – Τυχαίο;


Περίεργο πάντως που οι Τούρκοι βγάζουν... διαστημικά τα πλοία που αποσύρει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και ενδιαφέρουν την... Ελλάδα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Μας ενδιαφέρουν τα LCS που αποσύρουν οι ΗΠΑ, αλλά δεν θα πάρουμε… γουρούνι στο σακί: Απάντηση στην ερώτηση της Hellas Journal από το Πολεμικό Ναυτικό


Aν οι συνομιλίες προχωρήσουν, για την παραχώρηση στην χώρα μας των συγκεκριμένων πλοίων, η ίδια ανώτατη πηγή τονίζει ότι δεν πρόκειται να πάρουμε πλοία με βλάβη. Πρώτα αυτά θα επιδιορθωθούν. Πηγή: Facebook USS Sioux City- LCS11

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ – HELLAS JOURNAL 

«Ότι κι αν προταθεί, δεν πρόκειται να το πάρουμε ελαφρά τη καρδία. Το γουρούνι στο σακί έχει τελειώσει. Δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα μεταχειρισμένο, αν πρώτα δεν δοκιμαστεί, είτε εν όρμο, είτε ακόμη και εν πλω κι όχι για μια ώρα αλλά για πολλές».

Ελληνικά μαχητικά στην Ινδία


Ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι στρατιωτικοί δεσμοί Ελλάδας – Ινδίας με την αποστολή μαχητικών στη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα του κόσμου, λίγους μήνες μετά τον ερχομό των SU-30 στην άσκηση Ηνίοχος 23. Ελλάδα και Ινδία βρίσκονται σε τροχιά εμβάθυνσης της στρατιωτικής τους συνεργασίας την τελευταία διετία.

Tου Χρήστου Μαζανίτη

Παύλος Μαρινάκης για ελληνοτουρκικά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πάγιες θέσεις που ισχύουν από το 1975


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια θέση που ισχύει από το 1975. Η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία που θέλουμε να διευθετηθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, δηλαδή με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών». 

Σκέρτσος για Τουρκία: Καμία παραχώρηση στις εθνικές κόκκινες γραμμές (video)

«Ένας από τους βασικούς στόχους, να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας και ηρεμία με την Τουρκία. Η Ελλάδα εξοπλίστηκε περισσότερο, έχουμε πιο δυνατή φωνή στο εξωτερικό, μέσα από τη διεθνοποίηση των ελληνοτουρκικών καταφέραμε να εδραιώσουμε την ελληνική θέση ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Χάγη γιοκ


Γιώργος Καραμπελιάς

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους της Φιλανδίας, στις 13 Ιουλίου 2023, στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ, και οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, στις 14 Ιουλίου, πως η Ελλάδα θα ήταν διατεθειμένη να προβεί σε υποχωρήσεις προκειμένου να υποχρεώσει την Τουρκία να προχωρήσει σε προσφυγή στη Χάγη, με αποκλειστικό θέμα τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, άνοιξε και πάλι – μάλλον εκ του μη όντος –, μια μεγάλη συζήτηση για τη δυνατότητα μιας λύσης των διαφορών μας με την Τουρκία, τουλάχιστον σε αυτό το βασικό πεδίο.

Το τέλος των «διερευνητικών» συνομιλιών; Αυτή είναι η νέα φόρμουλα στον ελληνοτουρκικό διάλογο


Αλεξία Τασούλη

Εξελίξεις ακόμη και μέσα στον Αύγουστο αναμένονται στα ελληνοτουρκικά καθώς η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσουν εντατικές διαβουλεύσεις με την τουρκική πλευρά στο πώς θα είναι το πλαίσιο του διαλόγου από εδώ και στο εξής.

Ανάλυση - Ελληνοτουρκικά: Μύθοι και αλήθειες για Χάγη

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία εισέρχονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ακόμα πιο… λεπτεπίλεπτη χρονική περίοδο. Παρόλο που τα θέματα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ζωνών είναι νομικά, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε και να τα ακτινογραφούμε μόνο από μια τέτοια οπτική γωνία.

Επίσκεψη Μ. Κεφαλογιάννη σε Χειμάρρα και φυλακές Τιράνων για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη


Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν εδώ και 2 ημέρες περιοχές της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ


Ιούλιος 17, 2023. Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολεμικά αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων βομβάρδισαν την περιοχή Μπράντοστ  επί δύο συνεχόμενες ημέρες. 

Φυσικά και δεν ήταν πραξικόπημα: Ήταν το τελικό σάλτο μορτάλε του Ερντογάν στην Τουρκία – Ο ρόλος των Ακάρ και Φιντάν – Νέα στοιχεία από το Nordic Monitor


File Photo: Στιγμιότυπο από τις ταραχές κατά τη διάρκεια του «πραξικοπήματος» στην Τουρκία το 2016. EPA/TOLGA BOZOGLU

Μια ακόμη αποκάλυψη που επιβεβαίωσε περαιτέρω ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτέλεσε μια ψευδή απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 προκύπτει καθώς ένα κρίσιμο στοιχείο που παρουσιάστηκε κατά τις δίκες που ακολούθησαν έχει πλέον αποκαλυφθεί ως πλαστό. Προφανώς τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο ενός υπόπτου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Όπως καταγράφει στο Nordic Monitor ο Abdullah Bozkurt από τη Στοκχόλμη

Ζελένσκι: Το Κίεβο είναι έτοιμο να συνεχίσει τις εξαγωγές σιτηρών χωρίς τη Ρωσία


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συνεχίσει τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας παρά την ανακοίνωση της Μόσχας για το "ντε φάκτο" τέλος της συμφωνίας που επέτρεπε τις εξαγωγές.

Πεσκόφ: Οι συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας δεν ισχύουν πλέον


Μπορ

Οι συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά τη Δευτέρα -το μέρος της συμφωνίας που αφορά τη Ρωσία δεν έχει εκπληρωθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο δεν θα διακόψει τις σχέσεις με τη Δύση


«Στις πιο έντονες στιγμές, χρειαζόμαστε διαύλους για διάλογο»

Su-25: Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό στο Κρασνοντάρ – Καρέ καρέ η στιγμή που πέφτει στη θάλασσα [vids]


Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 συνετρίβη πριν λίγο, στις ρωσικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, στην πόλη Γέισκ της περιφέρειας του Κράσνονταρ, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Λευκορωσία: Καταρρίφθηκε ουκρανικό drone κοντά στον Δνείπερο

Πρόκειται για αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Διοικητικές διαδικασίες κίνησε η συνοριοφυλακή.

Τι κρύβεται πίσω από το νέο ουκρανικό χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας


Investigative Committee of Russia via AP

Γιάννης Χαραμίδης

Το νέο χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας μπορεί να μην είχε την έκταση του προηγούμενου, τον Οκτώβριο του 2022, αλλά είναι ξεκάθαρο πως είναι ένα βήμα του Κιέβου προς τους στόχους που τα στρατιωτικά του επιτελεία έχουν θέσει πριν την έναρξη της oυκρανικής αντεπίθεσης.

Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM


Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM

Μ.Μελετόπουλος: Μόνο η υφαλοκρηπίδα στη διαπραγμάτευση, οτιδήποτε άλλο είναι αδιανόητο

Το ότι επιβεβαιώθηκε η διάθεση για επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, δεν σημαίνει ότι ξεκινά διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τόνισε στο star, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Μελέτης Μελετόπουλος. 

Αποκαλυπτικός χάρτης με την κυριαρχία Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο ενόψει συνομιλιών


Αποκαλυπτικός χάρτης με την κυριαρχία Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο ενόψει συνομιλιών

Προεκλογικά μας είπαν για υποχωρήσεις; (16-7-2023)


Θέματα Εκπομπής 16ης Ιουλίου 2023

Μόσχα: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για τα σιτηρά


Μόσχα: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για τα σιτηρά

Έντι Ζεμενίδης: Δεν θα κάνει πίσω ο Μενέντεζ από το βέτο | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων | OPEN TV


1. Μαρινάκης: Επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
2. Ο τουρκικός Τύπος για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη Χάγη
3. Έντι Ζεμενίδης: Δεν θα κάνει πίσω ο Μενέντεζ από το βέτο

Σ. Καλεντερίδης για τις «αμοιβαίες υποχωρήσεις» και τη Χάγη


Σ. Καλεντερίδης για τις «αμοιβαίες υποχωρήσεις» και τη Χάγη

Ελληνοτουρκικά: Νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών ή... τα ίδια Παντελάκη μου | ACTION 24


Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πάντειου Πανεπιστήμιου, Κωνσταντίνος Υφαντής στο ACTION Τώρα. 

Κώτσηρας: Σημαντικός ο διάλογος με την Τουρκία – Να ψηφίζουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους | Αταίριαστοι | 17/07/2023


1. Πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές στην Τουρκία μετά τις εκλογές
2. Κώτσηρας: Σημαντικός ο διάλογος με την Τουρκία – Να ψηφίζουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους
3. Δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Νέες απολογίες κατηγορούμενων

Ελληνοτουρκικά: Πώς ερμηνεύεται η δήλωση Μητσοτάκη για αμοιβαίες υποχωρήσεις για να πάμε στη Χάγη;


Ελληνοτουρκικά: Πώς ερμηνεύεται η δήλωση Μητσοτάκη για αμοιβαίες υποχωρήσεις για να πάμε στη Χάγη;

Δημήτρης Καιρίδης: Κάποιοι θέλουν τη διάλυση της Frontex - Θέλουν την Ευρώπη μπάχαλο | Ώρα Ελλάδος 17/07/2023 | OPEN TV


1. Καταργούνται τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
2. Δημήτρης Καιρίδης: Κάποιοι θέλουν τη διάλυση της Frontex - Θέλουν την Ευρώπη μπάχαλο

Τουρκικά ΜΜΕ: Σε 3-4 μήνες θα ξέρουμε τι θα γίνει με τα F-16 - Ο Μενέντεζ κρίνει το μέλλον τους | Σήμερα | 17/07/2023


1. Δύο νεκροί και σοβαρές ζημιές στην γέφυρα της Κριμαίας από εκρήξεις
2. Τουρκικά ΜΜΕ: Σε 3-4 μήνες θα ξέρουμε τι θα γίνει με τα F-16 - Ο Μενέντεζ κρίνει το μέλλον τους
3. Μεγάλο ενδιαφέρον στην Τουρκία για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
4. Τούρκοι αναλυτές:Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές πολιτικές & είναι αυτή που πρέπει να κάνει υποχωρήσεις
5. Αβραμόπουλος και Αλιγιζάκη για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν

Πούτιν: Έχουμε «επαρκές απόθεμα» βομβών διασποράς - θα τις χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί


1. Ιταλία: Προειδοποίηση για νέο ρεκόρ θερμοκρασίας - έως 45 βαθμούς τις επόμενες ημέρες
2. Ισραήλ: Νέες μεγάλες διαδηλώσεις
3. Πούτιν: Έχουμε «επαρκές απόθεμα» βομβών διασποράς - θα τις χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί
4. Ρωσία: Λήγει η συμφωνία για τα σιτηρά