Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ

O ΘΗΣΕΑΣ

O Θησέας κατέχει περίοπτη θέση στους Ήρωες των Ιώνων, καθώς πραγματοποίησε πολλούς άθλους, πήρε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία, πολέμησε με τον Ηρακλή εναντίον των Αμαζόνων, αλλά και ένωσε τις πόλεις της Αττικής σε μία, δίνοντας τους το όνομα «αι Αθήναι», προς τιμήν της Θεάς Αθηνάς. (Η οποία είχε κερδίσει τον Ποσειδώνα στον αγώνα για την πόλη στα χρόνια του Κέκροπα).
Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, και μητέρα του η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζήνας. Παρόλο που είχε παντρευτεί ήδη δύο φορές ο Αιγέας δεν μπορούσε να αποκτήσει διάδοχο, για αυτό τον λόγο ζήτησε χρησμό από το Μαντείο των Δελφών.

Η Αρσάμεια παρά τον Νυμφαίο | Nymphaios Arsameia


Η αρχαία πόλη Αρσάμεια παρά τον Νυμφαίο (για να ξεχωρίζει από την Αρσάμεια παρά τον Ευφράτη) ήταν πόλη του βασιλείου της Κομμαγηνής, η οποία ήταν χτισμένη κοντά στο Νυμφαίο ποταμό (σήμερα Kahta çayı), παραπόταμο του ποταμού Ευφράτη.

Ιδρύθηκε κατά την Ύστερη Ελληνιστική περίοδο από τον Αρμένιο Αρσάμη, παππού του Πέρση βασιλέαΔαρείου. Βρίσκεται στην περιοχή Eski Kahta της Τουρκίας, 50 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Adiyaman.

Η περιοχή ήταν κατοικημένη μέχρι και τους Μεσαιωνικούς χρόνους...

Η Κομμαγηνή ήταν ανεξάρτητο κρατίδιο από το 164 π.Χ. εώς το 72 μ.Χ. οπότε και υποδουλώθηκε στους Ρωμαίους.

Valkyrie - Το νέο «superhero robot» της NASA (Βίντεο)

Οι Βαλκυρίες της σκανδιναβικής μυθολογίας ήταν θεότητες οι οποίες μάζευαν τους νεκρούς πολεμιστές από το πεδίο της μάχης και τους μετέφεραν στη Βαλχάλα, τον παράδεισο των πολεμιστών – ωστόσο, η Valkyrie που αναπτύσσει η NASA στο Johnson Space Center έχει σαφώς πιο ειρηνικό χαρακτήρα, καθώς προορίζεται για το Robotics Challenge της DARPA, με σκοπό τη δημιουργία ρομπότ – διασωστών.

Η «Βαλκυρία» (R5) της NASA έχει ύψος περίπου 1,9 μέτρα, βάρος 125 κιλά και σιλουέτα που θυμίζει γυναίκα (αν και η επίσημη θέση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας είναι ότι το ρομπότ είναι ουδέτερο ως προς το θέμα του φύλου).

Στόχος ἡ κατάργησις τοῦ γάμου καὶ τελικῶς ἡ ἀποσύνθεσις τῆς κοινωνίας.


Στόχος ἡ κατάργησις τοῦ γάμου καὶ τελικῶς ἡ ἀποσύνθεσις τῆς κοινωνίας.Ἀκόμα μία δηλώση ἀποκάλυψη…ἀπὸ ἀκόμα μία ὁμοφυλόφιλη ἀκτιβίστρια (συμπτωματικὰ σιωνίστρια) … ποὺ ἀναφέρει ὅτι ὁ πραγματικὸς στόχος τῆς δράσης τους εἶναι ἡ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.
Τὰ ἴδια ἔκαναν οἱ σιωνιστὲς μπολσεβίκοι στὴν Ῥωσσία, τὸ ἴδιο ὑποστήριξε κι ὁ «πατέρας» τοῦ Γάμου τῶν Gay (ἄνθρωπος τοῦ Soros) …ὁ ὁποῖος πλέον προσπαθεῖ νὰ περάσῃ νόμος ποὺ νὰ ἐπιτρέπῃ καὶ τὸν γάμο 3 (τριῶν!!!) ἢ  καὶ περισσοτέρων ἀνθρώπων μαζί.
Γάμος σημαίνει λιγότερη ἐγκληματικότητα, περισσότερα παιδιά.
Καὶ δεν βολεύει καθόλου αὐτὸ τοὺς Σιωνιστές, γιὰ ὅλους ἐμᾶς ποὺ δεν εἴμαστε τῆς ἐκλεκτῆς ῥάτσας.
Στὸ Ἰσραὴλ τὴν ἴδια στιγμή ποὺ μιλᾶμε… δὲν ἐπιτρέπεται κἄν ὁ ἁπλὸς πολιτικὸς γάμος.
Τὸ κράτος ἀναγνωρίζει ΜΟΝΟΝ τοὺς θρησκευτικοὺς γάμους καὶ καταλαβαίνετε τὶ σημαίνει αὐτὸ γιὰ ὅσους ΜΗ καθαρόαιμους ἐρωτευτοῦν καθαρόαιμες…
«Σίγμα»

Αρκετά παράξενα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν το κύμα κακοκαιρίας σαρώσει την Ελλάδα...

Τα γνωστά νέφη που όλοι μας έχουμε παρατηρήσει λίγο πριν από ακραία καιρικά φαινόμενα "¨επισκεφτούν" τη χώρα μας, έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η φορολογική δήλωση ενός Βρετανού! ΑΞΙΖΕΙ να την διαβάσετε..!

Ένας Βρετανός πολίτης έστειλε τη φορολογική του δήλωση
και στο ερώτημα:
“Πόσα άτομα σας επιβαρύνουν;’

συμπλήρωσε την παρακάτω απάντηση:
- 2,1 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες,
- 4,4 εκατομμύρια άνεργοι,
- 900.000 εγκληματίες σε 85 φυλακές,
- 650 ηλίθιοι στο κοινοβούλιο,
- Όλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Εφορία την επέστρεψε λέγοντας ότι η απάντησή του ήταν απαράδεκτη.
Ο πολίτης στη συνέχεια επανήλθε με το ερώτημα:

Διαδηλωτές αγκαλιά με τα ΜΑΤ στην Ιταλία(Βίντεο)

Ιταλία διαδηλώσεις Της Ντίνας Μπατζιά
Από το enet.gr
 
'Εγινε κι αυτό στην Ιταλία: διαδηλωτές αγκαλιάστηκαν με άνδρες των δυνάμεων καταστολής, οι οποίοι όχι μόνο έβγαλαν τα κράνη τους για να χαιρετήσουν όσους διαμαρτύρονταν, αλλά εξέδωσαν και ανακοίνωση με την οποία τάχθηκαν ευθέως με την πλευρά των διαδηλωτών. Όλα αυτά στο Τορίνο, σε μια Ιταλία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και τις διαμαρτυρίες πολιτών για τα φορολογικά βάρη. Ένα πλήθος ετερόκλητο, στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες του enet.gr- συμμετέχουν και ακροδεξιές οργανώσεις.

"ΧΑΜΟΣ"Επανάσταση στην Ιταλία! ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΦΟΒΑΤΕ Η Ε.Ε;;;

Αγαπητό Ολύμπια,

Αναρωτιέμαι γιατί κανείς, μα κανείς δεν μιλάει για ότι συμβαίνει από χτες στην Ιταλία όπου όλα τα κινήματα ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του κυημάτων των ” Forconi « και μπλόκαραν όλες τις
πόλεις της χώρας για να αντιδράσουν για τον προϋπολογισμό. Γίνεται χαμός και η αντίσταση θα είναι διαρκείας, χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν , έχουν καταλάβει σιδηροδρομικούς σταθμούς, πολυεθνικές, ο εθνικός οργανισμός είσπραξης Equitalia, μέχρι που η αστυνομία έβγαλε τα κράνη… και ενώθηκε με τους διαδηλωτές.

Συνέβη στο Μάντσεστερ:Φοιτητής αποκάλεσε «καραγκιόζη» τον Παπανδρέου(Βίντεο)

Ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία σε πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ - Η «έκρηξη» του φοιτητή προκλήθηκε όταν αναφέρθηκε στα CDS.
Άλλο ένα επεισόδιο αποδοκιμασίας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Το θέμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού ήταν «Η κρίση στην ευρωζώνη και ο ρόλος των προοδευτικών πολιτικών για την επίλυσή της».

«Ψυχρός πόλεμος» Τσίπρα-Ρεν-Εριστικοί διάλογοι στην ημίωρη συνάντηση

«Θέλετε την Ελλάδα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου;» ρώτησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο επίτροπος της Κομισιόν - «Καλό κουράγιο, κ. Ρεν» αν αποφασίσετε να προχωρήσετε με τους πλειστηριασμούς είπε ο Αλ.Τσίπρας και προειδοποίησε ότι τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η κοινωνία, «όχι η κυβέρνηση Σαμαρά».«Ψυχροπολεμικό» κλίμα επικράτησε στη συνάντηση του κοινοτικού Επιτρόπου, αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνου(Βίντεο)

Γόνος μίας εκ των μεγαλύτερων εφοπλιστικών οικογενειών της Ελλάδος - Σύζυγος της Μαρίνας Λιβανού - Τουλάχιστον πέντε ένοπλοι με καλάσνικοφ επιχείρησαν να τον κλείσουν με δύο αυτοκίνητα, ενώ επέστρεφε σπίτι του - Κατάφερε να τα διεμβολίσει και να ξεφύγει - Διέφυγαν οι δράστες, βάζοντας φωτιά στα δύο κλεμμένα οχήματα.

Χάρη στην ψυχραιμία του σώθηκε από την ενέδρα που του είχαν στήσει οι οργανωμένοι επίδοξοι απαγωγείς του ο Ανδρέας-Ιωάννης «Κίκος» Μαρτίνος, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και ξάδερφος της βουλευτού της ΝΔ, Γεωργίας Μαρτίνου.

Ιστορική απόφαση-Το ρωσικό Σύνταγμα μεταφράζεται στα Ελληνικά

 Ιστορική απόφαση-Το ρωσικό Σύνταγμα μεταφράζεται στα Ελληνικά
Σε μία ασυνήθιστη κίνηση η Ρωσική Ομοσπονδία προχώρησε στην μετάφραση του ρωσικού Συντάγματος στην ελληνική γλώσσα και αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινήσεων που δείχνουν ότι η Ρωσία επενδύει στην Ελλάδα πέρα από την απλή διακρατική σχέση μεταξύ των δύο χωρών στην ανάπτυξη στενών σχέσεων με τους Έλληνες πολίτες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση του ρωσικού Συντάγματος, το βασικό νομοθετικό κείμενο της Ρωσίας μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα, ανέφεραν οι διοργανωτές του 1ου Ελληνορωσικού Νομικού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα.

Σε αλλαγή ή διάλυση του ευρώ καλεί ο Πισσαρίδης

Λονδίνο: Την ανάγκη είτε το ευρώ να διαλυθεί είτε οι μεγάλες χώρες-μέλη να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ό,τι είναι αναγκαίο, ώστε το ενιαίο νόμισμα να γίνει πιο φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση, θα επισημάνει σε αποψινή ομιλία στο London School of Economics ο Νομπελίστας οικονομολόγος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Η προαναγγελία της παρθενικής διάλεξής του ως κατόχου της «Βασιλικής Έδρας Οικονομικών» του LSE, της πρώτης βασιλικής έδρας του λονδρέζικου πανεπιστημίου, αναφέρει ότι ο κ. Πισσαρίδης «πίστευε κάποτε με πάθος στα οφέλη της νομισματικής ένωσης». Ωστόσο, τώρα, όπως σημειώνεται, «πιστεύει ότι είτε το ευρώ πρέπει να διαλυθεί ή η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής να αντιστραφεί δραματικά, ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αποφευχθεί η δημιουργία μιας χαμένης γενιάς μορφωμένων νέων».

Ελέω Fed οι αμερικανικές μετοχές

 Dow15.762,26-81,27 -0,51%  



  Nasdaq4.003,81-56,68 -1,40%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Διατηρούνται οι απώλειες στο αμερικανικό ταμπλό, με τους επενδυτές να στρέφουν ξανά την προσοχή τους στην προοπτική η Fed να βγάλει νωρίτερα του αναμενόμενου το πόδι της από το γκάζι της νομισματικής πολιτικής μετά και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

Τις ανησυχίες για ταχύτερη του αναμενόμενου απόσυρση των έκτακτων μέτρων της Fed διόγκωσε και η συμφωνία για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, πυροδοτώντας απώλειες στο χρυσό και τα υπόλοιπα μέταλλα.

Τα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας κρίνονται σημαντικά καθώς πυροδοτούν ή αντίστοιχα καταστέλλουν τη φημολογία για το αν η Federal Reserve θα ξεκινήσει να περιορίζει τις αγορές ομολόγων που υλοποιεί για τη στήριξη της οικονομίας. Τα πρόσφατα ενθαρρυντικά στοιχεία σε συνδυασμό με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες πως το tapering μπορεί να έρθει νωρίτερα του αναμενόμενου για ένα πρόγραμμα που έχει προσφέρει ώθηση στις μετοχές.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 89,80 μονάδες (-0,57%) και βρίσκεται στις 15.753,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,20 μονάδων (0,03%) φτάνοντας τις 4.005,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 4,40 μονάδων (-0,25%) και βρίσκεται στις 1.777,80 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο σήμερα στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Αρνητικό πρόσημο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις που επικράτησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 1,57%, κλείνοντας στις 106,02 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε για τις μετοχές στις 123.992 ευρώ και για τα χρεόγραφα στα 255.314 ευρώ.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με ζημιές 1,12%, υποχωρώντας στις 51,42 μονάδες.

Νέες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών κινήθηκε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, για να ολοκληρώσει τελικά με απώλειες.

Πρόκειται για το έκτο πτωτικό κλείσιμο του ΓΔ εντός του Δεκεμβρίου, επί συνόλου 9 συνεδριάσεων, με την συνολική απόδοση του Δείκτη σε αυτό το διάστημα να διαμορφώνεται σε -0,73%.

Στο ίδιο διάστημα ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί συνολικά κατά 7,39%, ενώ για τον FTSE Large Cap οι απώλειες διαμορφώνονται σε 1,78%.