Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Οι 7 γρίφοι του τύμβου Καστά

Σφίγγα αποδείχθηκε προς το παρόν η Σφίγγα της Αμφίπολης. Τα χείλη του κεφαλιού που βρέθηκε προχθές κάτω από το κατώφλι του τρίτου θαλάμου παρέμειναν σφραγισμένα και οι ανασκαφείς δεν μπορούν προς το παρόν να καταλάβουν πώς βρέθηκε εκεί.

Προς το παρόν, όμως, τα μεγάλα ερωτηματικά φαίνεται να συγκεντρώνονται στο δάπεδο του θαλάμου και στην αιτία της καθίζησής του. Αυτή την καθίζηση θα διερευνήσουν κατά προτεραιότητα, ώστε να διαπιστώσουν αν κρύβεται κάτι κάτω από το δάπεδο και τι. Θεωρητικά, όπως συχνά συμβαίνει στις ανασκαφές, μπορεί να υπάρχει εκεί κάτι μεγάλο, ή τίποτα. Γενικώς, όσο η ανασκαφική ομάδα θα προχωρά θα λύνονται κάποιοι γρίφοι, μιας και τα ευρήματα θα δίνουν απαντήσεις, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να δημιουργούνται νέοι.

Αποκαλύφθηκαν τα μυστηριώδη γλυπτά στο Νησί του Πάσχα

Πριν από τρεις αιώνες, ο πλοίαρχος Jacob Roggeveen έχοντας πορεία προς τις ακτές της Αυστραλίας, ανακάλυψε το μικρό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ήταν το πλησιέστερο κατοικημένο νησί μετά από ένα ταξίδι περίπου δύο χιλιάδων μιλίων μέσα στον ωκεανό και το πλοίο του αγκυροβόλησε για να αναπληρώσει τα αποθέματά του.

Η προσοχή του πλοιάρχου έπεσε στα μεγάλα ανθρώπινα κεφάλια που ήταν σκαλισμένα από πέτρα και ήταν τοποθετημένα στα υψώματα του νησιού.

Μεγάλος θησαυρός των Βίκινγκς ανακαλύφθηκε στη Σκωτία

Λονδίνο: Πολλά κειμήλια της εποχή των Βίκινγκς βρέθηκαν στη νοτιοδυτική Σκωτία και η αξία τους εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.

Η ανακάλυψη, σύμφωνα με το BBC, έγινε από τον Derek McLennan, συνταξιούχο επιχειρηματία από το Ayrshire, ο οποίος με έναν δυνατό ανιχνευτή μετάλλων, πήγε στην αναζήτηση αρχαίων θησαυρών στην περιοχή του Dumfriesshire.

Η έρευνα του- που βασίσθηκε σε πληροφορίες που ακούγονταν στην περιοχή- ήταν επιτυχής. Ανακάλυψε περισσότερα από 100 αρχαία κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων βραχιολιών, καρφίτσες και ασημένιο σταυρό.

Ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος παρέδωσε τα ευρήματα στις αρχαιολογικές αρχές. Ωστόσο, το γεγονός έγινε γνωστό την περασμένη Κυριακή, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των ευρημάτων και η αξία τους.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο Δημοτικό Ραδιόφωνο
 Ξάνθης, 23/10/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο TVKOSMOS 
με τον Λ. Λοίζο 
στις 22/10/2014.

ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ DRONE ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ; Ένοχη σιωπή από την Τουρκία για την πτώση του αεροσκάφους δίπλα από την τουρκική φρεγάτα

Ένοχη σιωπή τηρεί η Τουρκία στο ζήτημα της πτώσης (;) του δικινητήριου αεροσκάφος Diamond DA42 σε απόσταση μερικών μιλίων από την τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493) που βρίσκονταν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».
Τη στιγμή που τέθηκαν σε συναγερμό και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δικινητήριου αεροσκάφους τα κέντρα έρευνας και διάσωσης τριών χωρών, της Κύπρου απ’ όπου απογειώθηκε το Diamond DA42 με τους δύο επιβαίνοντες, του Λιβάνου όπου είχε προορισμό και του Ισραήλ, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η Τουρκία δεν ασχολήθηκε καν με το περιστατικό.

Γερμανία: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου στην ΑΟΖ -Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Μετά τις ΗΠΑ, και η Γερμανία τάσσεται υπέρ του δικαιώματος που έχει η Κύπρος για έρευνα και εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της, ενώ παράλληλα κάνει αυστηρές συστάσεις στην Τουρκία.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αναγνωρίζουμε τα κυπριακά δικαιώματα να ερευνά και να εκμεταλλεύεται (σ.σ.: η Κύπρος) τους φυσικούς της πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Σε όλη την Ελλάδα βρέχει, η Χίος καίγεται!(Βίντεο)

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοδυτική Χίο
Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα επικρατεί κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στη βορειοδυτική Χίο οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.



Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κάτοικοι και πυροσβέστες στη Βορειοδυτική Χίο προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεγκτο από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Νιγηρία: Νέα απαγωγή «δεκάδων κοριτσιών» από τη Μπόκο Χαράμ

Νέα επίθεση από τους ενόπλους της οργάνωσης σε τρία χωριά καταγγέλουν ντόπιοι - Ασαφής παραμένει ο ακριβής αριθμός των απαχθέντων και των αιχμαλώτων από τους αντάρτες
Λίγο μετά την ανακοίνωση πως οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και ανακωχή της Νιγηρίας με τη Μπόκο Χαράμ συνεχίζονται σε αισιόδοξο κλίμα για συμφωνία, φαίνεται πως οι αντάρτες εξαπέλυσαν νέα επιδρομή σε τρία χωριά της χώρας.

Συρία: Έκαναν χρήση χημικών οι τζιχαντιστές κατά αμάχων στο Κομπάνι;

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του BBC οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους κάνουν χρήση χημικών κατά πολιτών και Πεσμεργκά - Επιβεβαιώνεται η έρευνα τουMiddle-East Review of International Affairs για τη χρήση αερίου μουστάρδας
Προ εβδομάδων το περιοδικό Middle-East Review of International Affairs που ειδικεύεται σε θέματα της Μέσης Ανατολής, είχε δημοσιεύσει έρευνα από την οποία προέκυπτε πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση αερίου για να απωθήσουν τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά.

Αναστασιάδης:Σε ειδικό Ωτορινολαρυγγολογικό νοσοκομείο ο ΠτΔ

Βρυξέλλες: Καλά στην υγεία του είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο, εισήχθη σήμερα το απόγευμα σε ειδικό ωτορινολαρυγγολογικό Νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου του χορηγήθηκε εξειδικευμένη αγωγή.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι ο “Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη σήμερα αργά το απόγευμα σε Ειδικό ωτορινολαρυγγολογικό Νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου του χορηγήθηκε εξειδικευμένη αγωγή”.