Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Νιγηρία: Νέα απαγωγή «δεκάδων κοριτσιών» από τη Μπόκο Χαράμ

Νέα επίθεση από τους ενόπλους της οργάνωσης σε τρία χωριά καταγγέλουν ντόπιοι - Ασαφής παραμένει ο ακριβής αριθμός των απαχθέντων και των αιχμαλώτων από τους αντάρτες
Λίγο μετά την ανακοίνωση πως οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και ανακωχή της Νιγηρίας με τη Μπόκο Χαράμ συνεχίζονται σε αισιόδοξο κλίμα για συμφωνία, φαίνεται πως οι αντάρτες εξαπέλυσαν νέα επιδρομή σε τρία χωριά της χώρας.




Οι άντρες της Μπόκο Χαράμ, της ένοπλης εξτρεμιστικής οργάνωσης που κατηγορείται μεταξύ άλλων και για την απαγωγή 200 και πλέον κοριτσιών, κατέστρεψαν σπίτια και κατέκαψαν ό,τι μπορούσαν, ενώ πήραν αιχμάλωτα «δεκάδες κορίτσια» λένε οι μαρτυρίες όσων κατόρθωσαν να ξεφύγουν. Όσοι από τους άντρες δεν σφαγιάστηκαν επί τόπου, είχαν την «επιλογή» να καταταγούν στην οργάνωση - όσοι αρνήθηκαν εκτελέστηκαν.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των κοριτσιών, αλλά πηγές του Reuters αναφέρουν πως είναι 25. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Daily Mail κάνουν λόγο για εκατοντάδες αιχμαλώτους. Ένας άντρας ανέφερε πως ήταν τόσοι πολλοί όσοι κρατήθηκαν στη φυλακή, που δεν έφτασαν τα κελιά και χρησιμοποιήθηκαν και σπίτια για το σκοπό αυτό.

Τα τρία χωριά βρίσκονται στα νοτιοανατολικά, στα σύνορα της Νιγηρίας με το Βόρνο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου