Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Έλληνες πιλότοι σε Τουρκία: Μολών Λαβέ – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Τουρκία έστειλε η Πολεμική μας Αεροπορία κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.
Είναι οι καλύτεροι χειριστές στον κόσμο και το αποδεικνύουν καθημερινά. Αν δεν ήταν αυτοί, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα πάνω από το Αιγαίο, οι Τούρκοι θα βόλταραν ανενόχλητοι με τα F-16 τους πάνω από την… Ακρόπολη!
Μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή προστατεύουν τα δίκαια της χώρας μας. Είναι οι «αετοί του Αιγαίου» που δεν λογαριάζουν οικογένειες, αρκεί να βγάλουν τον Τούρκο από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Λόρδος Βύρων 1788 – 1824

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.
Ο Λόρδος Βύρων, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.
Από μικρός αγαπούσε τη μελέτη, διάβασε πολλά βιβλία, σπούδασε σε ανώτερα αγγλικά κολέγια, έμαθε να μιλά τα ελληνικά και τα λατινικά και ταξίδευε πολύ. Σε ηλικία 21 χρόνων έγινε βουλευτής και πολλές φορές βρέθηκε αντίθετος με τους άλλους λόρδους, διότι έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

Τα sms ήταν ... αρχαιοελληνική εφεύρεση (Φωτό)

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αλλάξει δραστικά τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελεί το μέσο με το οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε, σε μεγάλες αποστάσεις και κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Αν ρίξουμε μια ματιά πίσω στην αρχαιότητα θα συναντήσουμε τη διορατική εφεύρεση του Αινεία του Τακτικού, ο οποίος ανακάλυψε την πρώτη μέθοδο υπεραστικής επικοινωνίας. Το 350 π.Χ. εφηύρε τον υδραυλικό τηλέγραφο, μια συσκευή που μπορούσε να μεταφέρει «έτοιμα μηνύματα», γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο κήπος της Ακρόπολης «ανθίζει» ξανά

Μια γιορτή στην πλατεία Ραγκαβά για να γεμίσει η παιδική χαρά Ακροπόλεως ξανά παιδιά
Οι βόλτες στην Ακρόπολη και στην Πλάκα είναι οι ομορφότερες αναμνήσεις της Αθήνας. Είναι τα βράδια του καλοκαιριού που μυρίζουν τα δειλινά και τα γιασεμιά, είναι τα δροσερά απογεύματα στα καφενεδάκια, είναι κι εκείνα τα πρωινά που συναντάς ηλιοκαμμένους τουρίστες να ψωνίζουν ψιλολόγια και αναψοκοκκινισμένοι από τα καυτά μάρμαρα να σηκώνουν το βλέμμα προς τον Παρθενώνα. Είναι οι βόλτες στα Αναφιώτικα στους Χαιρετισμούς και τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι φωτογραφίες των παλιών αρχοντικών.

Κίνα: Εκαναν τεστ DNA σε νεκροταφείο και ανακάλυψαν μία αρχαία κοινότητα ανδρών - ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΕΚΕΙ

Τεστ DNA που διεξήχθησαν σε νεκροταφείο 5.000 ετών στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί έδειξαν ότι η κοινότητα εκείνη ανδροκρατείτο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στους τάφους βρέθηκαν λίγα αντικείμενα, όλα μικρά, έναν για τον κάθε νεκρό και πιστεύεται ότι οι τάφοι ανήκαν σε απλούς ανθρώπους.
Οι εξετάσεις DNA δείχνουν ότι τα μιτοχόνδρια των οστών των γυναικών ήταν πολύ πιο διαφορετικά από τα οστά των ανδρών, γεγονός που σημαίνει ότι τα αρσενικά στην κοινότητα είχαν πρωταρχική δύναμη και τα θηλυκά είχαν μεταναστεύσει από άλλες κοινότητες, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών Γιανγκ Λιπίνγκ.

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ ποτέ δεν ζήτησε τόσο βαθιές περικοπές στην Ελλάδα

Τα καλά αποτελέσματα οφείλονται σε πολύ δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, είπε η επικεφαλής του Ταμείου - «Δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών. Έχουν ήδη γίνει πολλές περικοπές» - «Υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα»
Το ΔΝΤ ουδέποτε ζήτησε τις επιπρόσθετες, βαθιές περικοπές που έχουν γίνει στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ «δείχνοντας» ως υπεύθυνους τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ευρωκοινοβούλιο σε Τουρκία: Απελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με συντριπτική πλειοψηφία (607 υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές) το Ψήφισμα Αρ. B8‑0194/2018 «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτος δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία».
Το ψήφισμα, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη συνεχιζόμενη κράτηση από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έχει ως εξής: