Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ – 22 χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπ.Χριστοδούλου(Βίντεο)

Ήταν 28 Απριλίου 1998 όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος εξελέγη από την ιεραρχία με μεγάλη πλειοψηφία, σε διαδοχή του Σεραφείμ Τίκα που είχε αποβιώσει στις 10 Απριλίου 1998.
Σήμερα 22 ολόκληρα χρόνια από την εκλογή του και 12 χρόνια από την κοίμησή του, εξακολουθεί να σημαδεύει με τον λόγο του και να μνημονεύεται κάθε φορά που οι Εκκλησίας διέρχεται δύσκολες ώρες.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, όπως τα περιέγραψε το περιοδικό ΕΚΚΛΗΣΙΑ στο τεύχος του Ιουνίου 1998:

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα - Τι είπε για σχολεία, παραλίες, μπαρ - εστιατόρια και ξενοδοχεία(Βίντεο)

Το βασικό χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης των περιορισμών και της μετάβασης σε μία νέα κανονικότητα του κορονοϊού παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με σύνθημα «Μένουμε ασφαλείς» και τη διαβεβαίωση ότι ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος, καθώς το ΕΣΥ έχει θωρακιστεί και η πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα.
Γράφει η Βίκυ Σαμαρά
Ειδικότερα ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για καταστήματα, σχολεία, ιερούς ναούς, σε τέσσερα κύματα: Στις 4 Μαϊου, στις 11 Μαϊου, στις 17 Μαϊου και την 1η Ιουνίου, ενώ κινήθηκε πάλι στη γραμμή της ατομικής ευθύνης λέγοντας: «Όσο χαλαρώνουν οι περιορισμοί, τόσο θα αυξάνεται ο ρόλος της προσωπικής ευθύνης. Το σύνθημα, λοιπόν, "Μένουμε Σπίτι" παραμένει σε ισχύ. Δεν βγαίνουμε χωρίς λόγο. Μένουμε ασφαλείς. Γιατί η επιστροφή δεν πρέπει να οδηγήσει σε υποτροπή».

“Η ειρήνη με την Τουρκία περνάει από το Στρασβούργο”

Των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου {*}
xrkipouros@gmail.com     pashalsf@gmail.com
Από το  militaire


Υπάρχει στο internet με τον τίτλο “ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΔΔΑ”, το τομίδιο του καθηγητή Λίνου Αλέξανδρου Σισιλιάνου που αποτελεί χρήσιμο και πρακτικό οδηγό για την κάθε ατομική προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στην περίπτωσή μας, κατά της Τουρκίας.