Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Οι πιο γνωστές κλεμμένες Ελληνικές Αρχαιότητες στα μουσεία του κόσμου

Ένα μεγάλο τμήμα του πολιτισμού της Ελλάδας κλάπηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων από διάφορους κατακτητές

και έτσι σήμερα πολλά ελληνικά έργα τέχνης βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα μουσεία στον κόσμο και όχι στον τόπο που που τα γέννησε.

Από το θησαυρό των ξενιτεμένων αυτών έργων τέχνης επιλέξαμε μερικά από τα πιο γνωστά και σας τα παρουσιάζουμε

Το λατομείο στη Γαλλία έκρυβε κάτι εντυπωσιακό Δεκάδες αυτοκίνητα ήταν κρυμμένα εκεί για να γλυτώσουν την «επίταξη» του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

Ο 56χρονος Βέλγος καθηγητής, Βίνσεντ Μισέλ, δεν πίστευε στα μάτια του όταν κατάλαβε πόσο σημαντική ήταν η ανακάλυψη που έκανε, μετά από μία βόλτα-εξερεύνηση σ’ ένα λατομείο στη Γαλλία.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχαν παρκαριστεί στο λατομείο, ώστε να γλυτώσουν την επίταξη ή την καταστροφή από τις ναζιστικές δυνάμεις. Οι «ανασκαφείς» του μοναδικού ευρήματος δεν μπορούν να πιστέψουν αφενός πώς μπήκαν όλα αυτά τα αυτοκίνητα στο λατομείο και αφετέρου την τραγική ειρωνεία της αναπόφευκτης φθοράς.

Θέμα «Τσαμουριάς» και αιχμές για τη... δημοκρατία στην Ελλάδα από τον Έντι Ράμα - «Είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί...» με τους Έλληνες

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επιμένει σε συνέντευξή του στη DW - Τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να υπάρχει η περίπτωση του δημοσιογράφου Μάρτιν Μέμαι που απαγορεύεται να πάει στην Ελλάδα, δήλωσε
Θέμα «Τσαμουριάς» θέτει εκ νέου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κάνοντας δηλώσεις στην DW με βασικό αντικείμενο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του. Στην ίδια συνέντευξη αφήνει αιχμές για την Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μέμαι, ο οποίος, όπως αναφέρει ο Αλβανός πρωθυπουργός, απαγορεύεται να ταξιδέψει στην ελληνική επικράτεια, «μόνο και μόνο διότι έκανε ρεπορτάζ σε περιοχή που άλλοτε κατοικούσαν Αλβανοί».

Εκτός ορίων ο Ερντογάν: Θέτει θέμα σημαίας της Κύπρου και μιλά για αίμα Τούρκων ηρώων στο νησί! - «Δεν ντρέπονται να την χρησιμοποιούν στις συνόδους»!

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η τουρκική ηγεσία εξισώνει τον θύτη με το θύμα - Ανιστόρητοι και αυθαίρετοι συμψηφισμοί
Για «ροκάνισμα» του χρόνου ως προς την επίλυση του Κυπριακού έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την 7η Σύνοδο του Βοσπόρου.

Παράλληλα, κλιμακώνοντας την αλυτρωτική ρητορική του, έφτασε μέχρις σημείου να αμφισβητήσει τη σημαία της Κύπρου, με την οποία η Λευκωσία λαμβάνει μέρος στις συνόδους της ΕΕ και τα διεθνή φόρα.

Τα σπασμένα δάκτυλα

Το πέτρινο φως
Του Ν. Λυγερού

Ο κήπος είχε μόνο πέτρες και άμμο.
Τίποτα άλλο.
Σαν να ήταν τα φυτά της αιωνιότητας.
Ο ήλιος έλουζε τα πάντα, αλλά με τον πιο απλό τρόπο.
Τίποτα δεν μπορούσε να θυμίσει
αυτό που είχε γίνει εδώ
στην κόκκινη περίοδο.

Ο κόκκινος Χίτλερ

                                                                   Ο κόκκινος Χίτλερ
Του Ν. Λυγερού

Ο κόκκινος Χίτλερ
άφησε
επιτέλους
την Ανθρωπότητα
ήσυχη
μετά από τόσα χρόνια