Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Κάθε ερώτηση και κώλυμα στη βουλή!!!


ΒΙΝΤΕΟ-Κάθε ερώτηση και κώλυμα στη βουλή

Όπου υπουργός και ... κώλυμα. Αποτέλεσμα ήταν η συζήτηση επί των επίκαιρων ερωτήσεων στην σημερινή συνεδρίαση της βουλής να κρατήσει μόλις λίγα λεπτά. Κι αυτό γιατί δεν απαντήθηκε καμία ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων οι αρμόδιοι υπουργοί επικαλέστηκαν κώλυμα και δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα.

SPD: Να φύγει ο Σόιμπλε από το Υπουργείο Οικονομικών και να το αναλάβουμε εμείς- Μόνο έτσι θα συνεργαστούμε με την Μέρκελ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο επικεφαλής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστερν Σνέιντερ, ο οποίος αναφερόμενος στην περίπτωση συνεργασίας με την Ανγκέλα Μέρκελ, τόνισε πως θα πρέπει να παραιτηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από υπουργός Οικονομικών και την θέση του να αναλάβει ένα μέλος του SPD

FITCH ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Yποβάθμιση σε περίπτωση πολιτικής αναταραχής

Για τον κίνδυνο η ελληνική Οικονομία να υποστεί νέα υποβάθμιση εάν υπάρξει πολιτική ή κοινωνική αναστάτωση προειδοποίησε ο διεθνής Οίκος αξιολόγησης FITCH σε έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.
Πιο ειδικά ο Οίκος αξιολόγησης ξεκαθαρίζει πως η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να επηρεασθεί αρνητικά σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα, από τι στιγμή που καταγραφούν νέα χρηματοδοτικά κενά, εάν σημειωθεί κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση και ευρύτερα εάν η ελληνική οικονομία δεν ανακάμψει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Τα δώρα του Προμηθέα στην Ανθρωπότητα"(Βίντεο)

                                                     Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                                               "Τα δώρα του Προμηθέα στην Ανθρωπότητα".
                                           2ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Ελληνισμό με τίτλο
                                  «Η τεχνολογία των Ελλήνων και η πορεία της στον χρόνο».
                                  Ηράκλειο Κρήτης, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα: 10.00

Κουρασμένα όνειρα, ηλεκτρισμένες ελπίδες




Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου 

 Καθώς η χώρα έχει ήδη εισέλθει στον τέταρτο χρόνο υπό την επιτήρηση των πιστωτών της, είναι πλέον φανερό ότι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τους συμπολίτες μας αρχίζει. 

Οι εξελίξεις την τελευταία τετραετία κλόνισαν συθέμελα τον κοινωνικό ιστό. Παρόλα ελάχιστα αντιμετωπίστηκαν τα ακανθώδη προβλήματα του λαού. Το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο είχε άλλες προτεραιότητες.   

Χάος στις εφορίες

Χάος στις εφορίες
Κόλαση και χάος σήμερα στις εφορίες όλης της χώρας καθώς τελειώνει ο Σεπτέμβρης και οι φορολογούμενοι όσοι έχουν παλιά χρέη στην εφορία, και όσοι πρέπει να πληρώσουν δόσεις, να κάνουν ρυθμίσεις ή να καταθέσουν τα φορολογικά τους στοιχεία για έλεγχο συνωθούνται σε «ουρές» 100-150 ατόμων για δύο έως τρεις ώρες.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δραματική ήταν η κατάσταση σήμερα το πρωί στην εφορία Παλαιού Φαλήρου όπου δύο υπάλληλοι έπρεπε να εξυπηρετήσουν 250 άτομα που περίμενα να πληρώσουν την οφειλή τους ή να εξοφλήσουν παλιότερα χρέη για να προλάβουν την προθεσμία πριν κλείσει και ο Σεπτέμβρης.
Ένας εφοριακός υπάλληλος είχε μπροστά του 120 φορολογούμενους που περίμεναν να παραδώσουν τα φορολογικά τους στοιχεία για επανέλεγχο.

Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή

Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010 κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
«Καταθέσαμε φάκελο που στέλνει στη φυλακή στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και αφορούν φάκελο που βρίσκεται καταχωνιασμένος για χρόνια στα συρτάρια του ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς καλύπτει το ΠΑΣΟΚ, για να παραμείνει στην εξουσία» δήλωσε, εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Διαφωνία με την Τρόικα για το ασφαλιστικό

Βρούτσης: Έχουν καλυφθεί απόλυτα όλοι οι στόχοι για το 2013 - Τα τεχνικά κλιμάκια εντόπισαν «μαύρη τρύπα» περίπου 2,7 δισ. ευρώ για το 2013 στα Ταμεία
Η ακύρωση της συνάντησης της Τρόικας με τον υπουργό Εργασίας έχει την «οσμή» αναβολής, ώστε να μελετήσουν διεξοδικότερα τα οικονομικά στοιχεία των Ταμείων, καθώς η προτεραιότητά  τους σήμερα είναι τα φλέγοντα μέτωπα του υπουργείου Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.

Μικρή άνοδος σημειώνεται την Παρασκευή στο ΧΑΚ


Λευκωσία: Μικρή άνοδος σημειώνεται μέχρι στιγμής στο ΧΑΚ, με το Γενικό Δείκτη να κινείται ελαφρώς ανοδικά στις 13.15 κατά 0,23% και τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται στις 92,7 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 2,20%, ανερχόμενος στις 34,79 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €230.555,52.
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνει ο δείκτης των Επενδυτικών κατά 3,44%, της Εναλλακτικής Αγοράς κατά 0,76%, της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,24% και των Τραπεζών σε ποσοστό 0,21%.

Χ.Α.: Προσπάθεια συνέχισης του ανοδικού σερί

Με... χείρα βοηθείας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ ανακτά το χαμένο έδαφος και κινείται εκ νέου ανοδικά προς τις 1.040 μονάδες. Η Βιοχάλκο στην κορυφή των κερδών (+6,24%). Συνεχίζουν πτωτικά οι τράπεζες.

Με... άνεση αλλά και στήριξη από μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως η Folli-Follie και η Βιοχάλκο, το χρηματιστήριο της Αθήνας συντηρείται πάνω από τις 1.000 μονάδες και μάλιστα... βάζει πλώρη για τις 1.050 μονάδες.