Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

FITCH ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Yποβάθμιση σε περίπτωση πολιτικής αναταραχής

Για τον κίνδυνο η ελληνική Οικονομία να υποστεί νέα υποβάθμιση εάν υπάρξει πολιτική ή κοινωνική αναστάτωση προειδοποίησε ο διεθνής Οίκος αξιολόγησης FITCH σε έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.
Πιο ειδικά ο Οίκος αξιολόγησης ξεκαθαρίζει πως η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να επηρεασθεί αρνητικά σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα, από τι στιγμή που καταγραφούν νέα χρηματοδοτικά κενά, εάν σημειωθεί κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση και ευρύτερα εάν η ελληνική οικονομία δεν ανακάμψει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάντως η FITCH εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη  για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναφέροντας πως το 2013 η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 4%, το 2014 η ελληνική οικονομία θα σημειώσει για πρώτη φορά  ανάπτυξη 0,5%, ενώ το 2015 το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2%. Αναφορικά με τα επίπεδα του χρέους ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 175,2% φέτος και στο 176,1% το 2014.
Σύμφωνα με την Fitch Ratings η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβαθμισθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα και ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού τομέα και ανάπτυξη των τραπεζικών εργασιών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου