Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Χάος στις εφορίες

Χάος στις εφορίες
Κόλαση και χάος σήμερα στις εφορίες όλης της χώρας καθώς τελειώνει ο Σεπτέμβρης και οι φορολογούμενοι όσοι έχουν παλιά χρέη στην εφορία, και όσοι πρέπει να πληρώσουν δόσεις, να κάνουν ρυθμίσεις ή να καταθέσουν τα φορολογικά τους στοιχεία για έλεγχο συνωθούνται σε «ουρές» 100-150 ατόμων για δύο έως τρεις ώρες.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δραματική ήταν η κατάσταση σήμερα το πρωί στην εφορία Παλαιού Φαλήρου όπου δύο υπάλληλοι έπρεπε να εξυπηρετήσουν 250 άτομα που περίμενα να πληρώσουν την οφειλή τους ή να εξοφλήσουν παλιότερα χρέη για να προλάβουν την προθεσμία πριν κλείσει και ο Σεπτέμβρης.
Ένας εφοριακός υπάλληλος είχε μπροστά του 120 φορολογούμενους που περίμεναν να παραδώσουν τα φορολογικά τους στοιχεία για επανέλεγχο.

Αλλόφρονες ηλικιωμένοι παρακαλούσαν να τους βοηθήσουν κάποιοι για να κάνουν ρύθμιση μέσω ίντερνετ που δεν γνώριζαν, γιατί αυτός είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος για ρύθμιση χρεών.
Και μέσα σε όλα αυτά άνθρωποι που περίμεναν τρεις ώρες στην ουρά για να φτάσουν στον γκισέ και να πληρώσουν οφειλόμενα, μόλις βρισκόντουσαν μπροστά στον ταμεία τους έλεγαν ότι άδικα περίμεναν στην ουρά γιατί η εφορία δεν δέχεται πλέον μετρητά. Και έτρεχαν σε κοντινές τράπεζες όπου περίμεναν σε άλλες ουρές της τραπέζης για να βγάλουν επιταγές ακόμη και 10-20 ευρώ για να την πάνε στην εφορία για τα χρέη τους.
Μια πραγματική κόλαση για πολίτες και υπαλλήλους στην εφορία οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν χιλιάδες κόσμο που θέλει να πληρώσει.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου