Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σαν σήμερα βασανίζεται ένα λιοντάρι. Αθανάσιος Διάκος (1788 – 1821)

Από τους πρωτεργάτες του εθνικού ξεσηκωμού στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και ήρωας της μάχης της Αλαμάνας.
O Αθανάσιος Διάκος γεννήθηκε το 1788 στην Άνω Μουσουνίτσα της Φωκίδας (σημερινός Αθανάσιος Διάκος) και κατ’ άλλους στη γειτονική Αρτοτίνα, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα του. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αθανάσιος Γραμματικός.

Ο πατέρας του, Νικόλαος Γραμματικός, γνωστός στην περιοχή με το παρατσούκλι «ψυχογιός», μη μπορώντας να αντέξει τα βάρη της πολυμελούς οικογένειάς του, τον έστειλε δόκιμο μοναχό στο κοντινό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, σε ηλικία 12 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την καλογερική, όταν σκότωσε ένα Τούρκο αγά, επειδή, σύμφωνα με κάποια παράδοση, αυτός του έθιξε τον ανδρισμό του, θαμπωμένος από την ομορφιά του.

Fitch: Η Κύπρος δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο διάσωσης

Λευκωσία: Την εκτίμηση ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί να αντλήσει το σύνολο των €10 δισ. του διεθνούς πακέτου διάσωσης εκφράζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch. Ο διεθνής οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε B- με θετική προοπτική αλλά αναβαθμίζει το ανώτατο όριο της χώρας (country ceiling) σε BB- από Β.

Διατηρεί επίσης το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας σε Β.

Γιατί η Τουρκία αντιδρά λυσσωδώς στην αναγνώριση; - Οι γεωπολιτικές πτυχές της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία αποτελεί τη μοναδική περίπτωση χώρας που αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει γενοκτονία που τελέστηκε στα εδάφη της από ένα καθεστώς του οποίου αποτελεί «φυσικό κληρονόμο», τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν έχει δείξει την έμπρακτη μετάνοιά της για εγκλήματα που τελέστηκαν σε διάφορες καμπές της ιστορίας, στο σχετικά εγγύς παρελθόν!
Φυσικό είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο η Τουρκία αρνείται λυσσωδώς να κάνει μια κίνηση η οποία αφ’ ενός θα την εξαγνίσει και αφ’ ετέρου θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική εξομάλυνση των σχέσεών της με τις γειτονικές χώρες, ενώ θα εξαλείψει σε εσωτερικό επίπεδο εστίες οι οποίες πυροδοτούν και ανατροφοδοτούν εντάσεις, μη επιτρέποντας την επίτευξη μιας πραγματικής κοινωνικής ειρήνης.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: «ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΣΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΠΑΝΙΚΟ»!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διάλογος καταγράφηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου του 2012 μετά από συνέντευξη που παραχώρησε ο Μεντβέντεφ σε τηλεοπτικό σταθμό, σε off-air σχόλια, που έγιναν και ενώ τα μικρόφωνα ήταν ακόμα ανοιχτά, ήταν λιγότερο επιφυλακτικός στις απαντήσεις του. Ένας από τους δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ο πρόεδρος παραδίδει μυστικά αρχεία στους εξωγήινους κατά την παραλαβή του χαρτοφύλακα που απαιτείται για την ενεργοποίηση στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.


«Μαζί με τον χαρτοφύλακα με τους κωδικούς των πυρηνικών ο πρόεδρος της χώρας, έχει και ένα ειδικό φάκελο « άκρως απόρρητο ». Αυτός ο φάκελος στο σύνολό του περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους εξωγήινους που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ χαμογελώντας.

Συνέντευξη-κόλαφος του μεγάλου Αμερικανού ιστορικού Γουίλιαμ Μπλαμ: "Οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ISIL" - "H OYAΣΙΓΚΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"

Συνέντευξη-κόλαφος του μεγάλου Αμερικανού ιστορικού και συγγραφέα Γουίλιαμ Μπλάμ, κατά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπου κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι δημιούργησε το Ισλαμικό Χαλιφάτο για να ανατρέψει τον Μ.Άσαντ, και επιχειρεί να καταστρέψει οποιονδήποτε έχει την ισχή για να αποτελέσει απειλή στην παγόσμια κυριαρχία της.
 
Ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Γουίλιαμ Μπλάμ, σε συνέντευξή του δήλωσε πως η «αμερικανική εξωτερική πολιτική ουδέποτε θα αλλάξει, ασχέτως αν αναλάβει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον από το Δημοκρατικό Κόμμα ή ο Τζεμπ Μπους από τους Ρεπουμπλικάνους». 

Νέα φρίκη της ISIS: Προχώρησε σε εκτεταμένο όργιο αποκεφαλισμών 300 ατόμων στο Ιράκ!

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ

Οι τζιχαντιστές της ISIS συνεχίζουν ακάθεκτοι την εθνοκάθαρση στις περιοχές του Ιράκ. Αξιωματούχοι του Ιράκ αποκάλυψαν ότι οι φανατικοί ισλαμιστές τρομοκράτες επιδόθηκαν σε ένα εκτεταμένο όργιο αποκεφαλισμών. 

Τις τελευταίες ημέρες αποκεφάλισαν 300 άτομα που στην πλειοψηφία τους ήταν μέλη νομαδικών φυλών!

ΝΕΠΑΛ: ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΑ 7,9R-ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τη χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων 80 ετών ζει σήμερα (25/04) το Νεπάλ και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα Κατμαντού και η πόλη Ποκχάρα στην οποία εντοπίστηκε το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού μεγέθους 7,9R, καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει αισίως τους 688, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων και σπιτιών. Οκτώ νεκροί στο Έβερεστ.
Ο Εγκέλαδος χτύπησε το Νεπάλ λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και ο κύριος σεισμός (το επίκεντρό του εντοπίστηκε 88 χλμ. μακριά από το Κατμαντού, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 14,88 χλμ.) ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε Ινδία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.