Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ο Ιπποκράτης έκανε εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στην καρδιά πριν από 2.500 χρόνια!

Γεννήθηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα στην Κω, όπου και σπούδασε ιατρική, στο φημισμένο Ασκληπιείο. Μαθήτευσε κοντά σε σοφιστές, φιλοσόφους, αλλά και κοντά στον Ηρόδικο, που θεωρείται ο θεμελιωτής της ιατρικής γυμναστικής.
Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε να ταξιδεύει σε διάφορα μέρη, προκειμένου να επιμορφωθεί. Θεωρούσε ξεπερασμένο τον τρόπο που ασκούνταν η ιατρική μέχρι τότε και πίστευε πως ταξιδεύοντας, θα μπορούσε να εφοδιαστεί με την απαραίτητη γνώση, αλλά και εμπειρία για να εξασκήσει την ιατρική.

Eρεχθείο: Ποια είναι η «σκοτεινή» ιστορία και οι μύθοι που... κρύβει;

Το Ερεχθείο είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους ναούς της ελληνικής αρχαιότητας. Η ονομασία του, που παραπέμπει στο μυθικό βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα, είναι μεταγενέστερη και αναφέρεται μόνο στον Παυσανία (έστι δε και οίκημα Ερεχθείον καλούμενον, 1, 26,5) και στον Πλούταρχο (843Ε).
Παλαιότερα ήταν γνωστός με την ονομασία ο νεώς ο αρχαίος της Αθηνάς ή απλούστερα ο αρχαίος νεώς ή περιφραστικά ο νεώς ο εν πόλει εν ω το αρχαίον άγαλμα, αφού κτίστηκε στη θέση του παλαιότερου ναού της Αθηνάς.
Προβληματική παραμένει η χρονολόγηση του ναού. Υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις.

Έκπληκτοι οι αστρονόμοι παρατηρούν τις τρομερές μεταβολές που υφίσταται ένα νεογέννητο αστέρι

Έκπληκτοι οι αστρονόμοι παρατηρούν τις τρομερές μεταβολές που υφίσταται ένα νεογέννητο αστέρι στα πρώτα στάδια της ζωής του μελετώντας τις εικόνες που ελήφθησαν σε ένα διάστημα 18 ετών.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ειδικοί εξετάζουν ένα νεαρό αλλά τεραστίων διαστάσεων άστρο που βρίσκεται σε απόσταση 4.250 ετών φωτός και το οποίο ονομάζεται W75N(B)-VLA 2. Το νεογέννητο άστρο είναι περίπου 8 φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο.

Ισλανδία: Πανέμορφο φυσικό φαινόμενο, ένας καταρράκτης από σύννεφα (Βίντεο)

Στα τέλη του Ιουνίου στις βραχώδεις ακτές Latrabjarg στα βορειοανατολικά της Ισλανδίας, ένας άνδρας καταγράφει ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο.

Μια μάζα νεφών συρόταν κάτω από ένα βράχο, για να καταλήξει στη θάλασσα 400 μέτρα πιο κάτω.
Κάποιοι αποκαλούν αυτό το φαινόμενο «καταρράκτη φάντασμα».

ΟΣΜΙΟ Το Ακριβότερο Μέταλλο στον κόσμο είναι στην Ελλάδα – Ο Κρυφός Πόλεμος για την Κατοχή του

Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους...
Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες.

Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό. Υπόθεση – μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα.