Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Wall: Πτώση για τέταρτη μέρα κατέγραψε ο Dow

Dow12.101,46-17,11 -0,14%  



  Nasdaq2.760,0112,53 0,46%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες στο ξεκίνημα της εβδομάδας καθώς τα απογοητευτικά μάκρο και οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έκαναν τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Συγκεκριμένα, την αγορά επηρέασε αρνητικά η ανέλπιστη πτώση που κατέγραν οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας οι παραγγελίες υποχώρησαν 0,6% στα 465,98 δισ. δολ. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πως οι παραγγελίες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 17,10 μονάδες (-0,14%) κλείνοντας στις 1.2101,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 12,50 μονάδων (0,46%) και έκλεισε στις 2.760,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,10 μονάδων (0,01%) κλείνοντας στις 1.278,10 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ’ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Home Depot κλείνοντας στα $48,76 με άνοδο 0,80 δολλάρια ή σε ποσοστό 1,67%. Ακολούθησαν η Chevron Corp με κέρδη 0,94% και κλείσιμο στα $16,11 και η Johnson and Johnson, η οποία έκλεισε στα $62,34 με άνοδο 0,91%.

Το Άγιο το Πνεύμα, το ελληνικό...

Το Άγιο το Πνεύμα, το ελληνικό...
Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν είχε τόση ανάγκη το Ελληνικό Φως που δίνει απάντηση στο σκοτάδι της οικονομικής και φυσικής θηριωδίας.
Η χαλιναγώγηση της κτηνώδους φύσης του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα του Αγίου Πνεύματος. Αυτού που έκανε τον ισχυρό να σεβαστεί τον ανίσχυρο. Που ανέδειξε το Δίκαιο υπεράνω της Δύναμης, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι το να έχεις τα μέσα επιβολής δεν σημαίνει ότι έχεις και το δικαίωμα να επιβάλλεις.
Σε αυτά τα Ιερά χώματα, η πορεία του ανθρωπίνου γένους έλαβε την πνοή του Ελληνικού πολιτισμού που γέννησε μέσα στα σπλάχνα του το Δίκαιο, το Κοινό καλό, τον Ηρωϊσμό και τον αγώνα για την Πόλη.

Καρδινάλιος Αυστρίας: Είναι ντροπή να μιλούν άσχημα για τους Έλληνες

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας καταδικάζοντας την στάση που τηρούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης απέναντι στους Έλληνες, έκανε ο καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν.


«Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και είναι ντροπή με ποιά επιφανειακότητα και επιπολαιότητα γίνεται τώρα λόγος για τους Έλληνες», είπε ο καρδινάλιος κατά την διάρκεια της μεγάλης εκδήλωσης για συμπαράσταση στην Ελληνικό λαό με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», που...

Αθλιότητα πολιτικής σκέψης

Του Νίκου Λυγερού

Όταν υπάρχουν σοβαρά εθνικά θέματα, εμφανίζεται η αθλιότητα της πολιτικής σκέψης. Είχαμε και στο παρελθόν τουλάχιστον στην Κύπρο ένα τετραπέρατο παράδειγμα με τις αντιδράσεις ενάντια στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Ενώ ήταν ο Πρόεδρος της Κύπρου που πέτυχε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, ενώ πέτυχε τη θέσπιση της κυπριακής ΑΟΖ και τη συμφωνία με τον Λίβανο, αλλά και την γαλλοκυπριακή συμμαχία, στις επόμενες εκλογές δεν κατάφερε να περάσει το δεύτερο γύρο. Η αθλιότητα της κυπριακής πολιτικής σκέψης εστιάστηκε αποκλειστικά σε εσωτερικά προβλήματα που βέβαια δεν είχαν καμία σχέση με τα κατεχόμενα, τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες.

ΑΟΖ και γελοιότητες

Του Νίκου . Λυγερού


Η έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπάρχει από το 1982 και το πλαίσιο της θέσπισης είναι ξεκάθαρο. Εδώ και χρόνια παλεύουμε όλοι μας για να γίνει γνωστό το θέμα της ΑΟΖ, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός ν’ αντιληφθεί ότι πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που προσφέρει μία οικονομική λύση. Κι ακόμα και φέτος, το 2012, το έτος της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ, έχουμε άσχετους που δεν φοβούνται το γελοίο. Αυτοί πιστεύουν ότι η θέσπιση της ΑΟΖ δεν γίνεται μονομερώς. Με αυτές τις δηλώσεις αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιδέα για το Δίκαιο της Θάλασσας που έχει υπογράψει η Ελλάδα. Επιπλέον, θεωρούν ότι είναι υπερεθνικιστική αυτή η προσέγγιση, ενώ πρόκειται απλώς για την κανονική διαδικασία. Κι αν δεν έφτανε αυτό, χρησιμοποιούν και το παράδειγμα της Κύπρου για να φοβίσουν το λαό στην Ελλάδα. Ενώ η πραγματικότητα είναι απλή και τη γνωρίζουμε από κοντά!

Το γράφουν οι Times, επιβεβαιώνει η τράπεζα... Για επιστροφή στη δραχμή ετοιμάζεται η HSBC!

Προετοιμασίες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κάνει η βρετανική τράπεζα HSBC, η οποία πραγματοποιεί τεστ στα ΑΤΜ της, για να διαπιστώσει εάν μπορούν να δώσουν δραχμές!

Όπως έγραψαν οι βρετανικοί Times, πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η HSBC εξετάζει εάν τα μηχανήματα ανάληψης στην Ελλάδα μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά -δηλαδή να «βγάλουν» δραχμές όσον αφορά στο μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-, σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνουν οι Γάλλοι L' Express: Είχε δίκιο η Λαγκάρντ σε όσα είπε για τους Έλληνες!

Το γαλλικό περιοδικό L' Express, σε άρθρο-καταπέλτη για την Ελλάδα αναφέρει: Τι είπε η Λαγκάρντ και ξεσήκωσε θύελλα; Το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Ελληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους και είναι λιγότερο για λύπηση από τα παιδιά της Νιγηρίας.

Τι κακό έκανε η Λαγκάρντ; Μάλλον έπαιξε το ρόλο του κακού, για να έρθουν μετά οι Ευρωπαίοι να κάνουν τον καλό, επισημαίνει το περιοδικό και συνεχίζει: «Μπας και φοβίσουν τους Ελληνες και ψηφίσουν σωστά !».

ZAKYNΘΟΣ: "Γάζωσαν" 49χρονο νυχτοφύλακα

Θύμα εν ψυχρώ δολοφονίας έπεσε στην περιοχή του Σαρακηνάδου στη Ζάκυνθο ένας 49χρονος που εργαζόταν ως νυχτοφύλακας σε κατάστημα της περιοχής. Ο δολοφόνος τον εκτέλεσε με τρεις σφαίρες στο θώρακα έξω από τον χώρο εργασίας του.
Η σορός του 49χρονου θύματος, που ήταν πολύ γνωστός στο νησί, βρέθηκε στην είσοδο του προαύλιου χώρου μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων με πέντε τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου στον θώρακα και το σώμα του, δυο από τα οποία ήταν διαμπερή. Όπως φαίνεται, ο δολοφόνος είχε στήσει ενέδρα στον περίβολο και περίμενε να εμφανιστεί ο στόχος του.

ΤΩΡΑ...!!! ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΛΙΒΥΟΥΣ...!!!

Λίβυοι από τους γνωστούς που υποτίθεται ότι έχουν έρθει για να νοσηλευθούν από τον πόλεμο, προκαλούν αυτή την ώρα βίαια επεισόδια μέσα στο Λαίκό Νοσοκομείο στο οποίοι έχουν καταλάβει μιά πτέρυγα και με λοστούς και ότι άλλο βρούν πρόχειρο στα χέρια τα έχουν κάνει όλα κόλαση. 
Στο σημείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις...
που προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Αρπάξανε τα πρόβατα μαζί με το βοσκό!!!

 Το είδαμε και αυτό! Απίστευτη ζωοκλοπή συνέβη σε ελληνικό έδαφος, αλλά εξιχνιάστηκε σε… αλβανικό! Οι Αλβανοί ζωοκλέφτες δεν αρκέστηκαν στην αρπαγή ενός μεγάλου κοπαδιού, αλλά απήγαγαν και τον συμπατριώτη τους βοσκό για να τον οδηγήσουν με το έτσι θέλω στην πατρίδα τους!

Οι δυο άγνωστοι προς το παρόν δράστες μπήκαν από αφύλακτο σημείο των συνόρων με την Αλβανία στο ελληνικό έδαφος και κατευθύνθηκαν στην περιοχή Χιονάδων της Κόνιτσας, όπου ακινητοποίησαν τον ομοεθνή τους βοσκό, ο ένας με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και ο άλλος με πιστόλι και τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει.

HΠΑ: "Η μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας ενθαρρύνει την Τουρκία να εισβάλλει"!!!


Oι ΗΠΑ "ανησυχούν" ότι η Τουρκία θα μπορούσε να θελήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εκμεταλλευθεί την "πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση" στην Ελλάδα και να προχωρήσει σε κινήσεις που θα αποσκοπούν στην απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα! Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της ειδικής ομάδας εργασίας που σύστησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον στο «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations - CFR) για να μελετήσει τις προοπτικές των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να τις καταγράψει.

Εκκλησία της Ελλάδος καλεί Ρωσία για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας!!!

Στην Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στην ρωσική ομόδοξη Εκκλησία προτίθεται να αναθέσει την διαχείριση και αξιοποιηση της περιουσίας της η Ελληνική Εκκλησία βάσει των όσων είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tribune κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Μόσχα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος . Ιδού το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του:
"Η Ελληνική Εκκλησία βρίσκεται σήμερα σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά έχει σημαντικές δυνατότητες καθώς διαθέτει περιουσιακά στοιχεία, τόσο εκτάσεις γης όσο και αστικά ακίνητα. Αναζητούμε ανθρώπους, οι οποίοι θα αναλάβουν την αξιοποίηση και την αναβάθμιση αυτής της περιουσίας. Χρειαζόμαστε όμως ανθρώπους, για τους οποίους θα έχουμε την εγγύηση ότι μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.

Έτσι γινόταν το μεγάλο φαγοπότι - Κάνουν πράξη το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" για δημοσίους υπαλλήλους που έτρωγαν με χρυσές μασέλες

- Από τα 140 δις για δαπάνες απέρριπταν μόνο το 1 δις για τα ματια του κόσμου- Υπερωρίες και εκτός έδρας με τα οποία χτίζεις σπίτι!- Οι υπάλληλοι ακόμα και αφού τους ανακάλυπταν αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα!Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάρει παράνομα με τη μορφή επιδομάτων και αποζημιώσεων είτε για συμμετοχή σε επιτροπές, είτε ως υπερωρίες και εκτός έδρας από χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο.
Αυτά, θα κληθούν να τα επιστρέψουν αναδρομικά.

Γιατί άλλαξε ξαφνικά τακτική ο Βενιζέλος Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση ούτε με Ν.Δ. ούτε με ΣΥΡΙΖΑ

«Συριζα και Νέα Δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Με τις προτάσεις που κατέθεσαν Τσίπρας και Σαμαράς καθιστούν πλέον αδύνατη την κυβέρνηση συνεργασίας». Σκληραίνει τη στάση του το πασοκ βλέποντας τα δύο πρώτα κόμματα να διαγκωνίζονται σε λαϊκισμό και παροχές. Eτσι, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης, με στόχο το ΠΑΣΟΚ να βελτιώσει τα ποσοστά του και να αποκτήσει
ρυθμιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

«Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου» Στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου θέλει να στείλει την Ελλάδα η Μέρκελ!

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχεδιάζει να παραπέμψει την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ,  «όπως ισχύει για όλες τις χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες», ενώ έστειλε νέο μήνυμα στα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε σαφές ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου, που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και ότι, σε αυτή την περίπτωση, η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Προς λύση το πρόβλημα με τα φάρμακα(Βίντεο)

Σε συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, που εισάγουν τα ακριβά ογκολογικά φάρμακα ήρθε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα ξεκινήσει άμεσα η τροφοδοσία των φαρμακείων των Νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τα ακριβά φάρμακα.

Ένα tweet για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Φωτιά ανάβει στο ΠΑΣΟΚ ένα tweet που ανέβασε το Σάββατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Α. Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών».

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου το debate Σαμαρά - Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ορίστηκε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr το πολυσυζητημένο debate μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν αναμένεται debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Η επισημοποίηση της ημερομηνίας θα πραγματοποιηθεί σε συνάντηση που θα έχουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι τύπου των κομμάτων Γιάννης Μιχελάκης και Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τις έως τώρα επαφές μεταξύ των δυο πλευρών έχουν πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μουρούτης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Το όραμα της ΑΟΖ και 2012 το έτος της ΑΟΖ(Βίντεο)



Η αλήθεια της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται όλοι σε σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, είναι ο σάλος που προκαλεί στο κατεστημένο. Διότι η ΑΟΖ δεν αναδεικνύει μόνο δομικά εσωτερικά προβλήματα του κρατικού φορέα αλλά και ολόκληρης της πολιτικής που δεν είναι εθνική. Τώρα ο ελληνικός λαός έχει κατανοήσει απόλυτα τη σημασία της ΑΟΖ, ακόμα και αν μερικοί αποφεύγουν να μιλήσουν γι’αυτό το θέμα για να μην εμπλακούν σε πόλεμο οικονομικών συμφερόντων. Κι όμως αυτό είναι απαραίτητο διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει κι άλλη οικονομική πίεση λόγω της αδράνειας της Βουλής να θεσπίσει την ΑΟΖ. Διότι αυτό είναι το θέμα τώρα και αυτή είναι η αλήθεια. Η ΑΟΖ ως καταλυτικό πλαίσιο αναδεικνύει στρατηγικές συμπεριφοράς σε σχέση με την πατρίδα μας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αποσύρονται τα ΜΑΤ – Θα ψήνουν τους διαδηλωτές!!!

Ένα «όπλο ακτίνων» που “πυροβολεί” κατά διαδηλωτών κάνοντάς τους να αισθάνονται ό, τι καίγονται διαθέτει πια ο Αμερικανικός στρατός.
Η τεχνολογία αυτή λένε ότι είναι αβλαβής.
Στο βίντεο θα δείτε μία επίδειξη των δυνατοτήτων του “όπλου” που είναι τοποθετημένο πάνω σ’ ένα Humvee .
Στρατιώτες που παριστάνουν τους διαδηλωτές βρίσκονται 500 μέτρα μακριά του και νοιώθουν για τα καλά το “κάψιμο”.

ΠΗΓΗ prionokordela

Ντοκουμέντο:Δείτε τους Τούρκικους χάρτες για έρευνα πετρελαίου σε Ρόδο-Κύπρο

Στο θέμα αναφέρθηκε με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το Newsbomb.gr και έχει και συνέχεια.
Στους τουρκικούς χάρτες φαίνεται ότι από τη Ρόδο μέχρι και τα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου είναι οι περιοχές, για τις οποίες η Τουρκία ενέκρινε άδεια γιαπετρελαϊκές έρευνες.
Οι χάρτες δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο της Εφημερίδας της τουρκικής Κυβέρνησης,επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα να «νομιμοποιήσει» τις έρευνες.
Πρόκειται για περιοχές, που τέμνονται με τα λεγόμενα «οικόπεδα» «1», «4», «5», «6», «7». Είναι αυτές, που έχει καθορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο.