Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΥΠΠΟ: Το Μουσείο Ευρημάτων του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο π. Στρατόπεδο Παύλου Μελά


Φωτορεαλιστική αναπαράσταση κτηρίου Α3 στο Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αποκατάστασης του κτηρίου-μνημείου του Στρατωνισμού Α3, στο π. στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει το Μουσείο των ευρημάτων από τις ανασκαφές του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης. 

Ο μύθος της σουφραζέτας


Ο μύθος της ηθικής σουφραζέτας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ωραιοποίηση της ιστορίας από τις φεμινίστριες. Ακόμα και σήμερα οι γυναίκες του δημοκρατικού κόμματος στην Αμερική φοράνε λευκά στις συνεδριάσεις. Ως φόρο τιμής στις σουφραζέτες του προηγούμενου αιώνα. 

Η Κύπρος εξελέγη για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ


Οκτώβριος 10, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο

Μεγάλη επιτυχία για την Κυπριακή Δημοκρατία η εκλογή της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την τριετία 2025-27. Κατά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η Κύπρος κατάφερε να εξασφαλίσει 167 από τις 189 ψήφους των χωρών που έλαβαν μέρος στη διαδικασία.

Η Κύπρος παράγοντας σταθερότητας για την ΕΕ στην περιοχή, λέει ο ΚΕ ενόψει MED9


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σημερινές του δηλώσεις ανέδειξε τη σημασία της διοργάνωσης της συνόδου στην Κύπρο

ΒΙΝΤΕΟ: Στην Κύπρο τα ελληνικά F16 για την τελική φάση της ΙΡΙΣ 2024


Πτήσεις πάνω από τον ουρανό της Λάρνακας πραγματοποιήσαν το πρωί της Πέμπτης ελληνικά F16. 

Άσκηση «ΙΡΙΣ-2024»: Έκπληξη με βολές αντιαρματικού γαλλικού συστήματος AKERON πέμπτης γενιάς – Και μαχητικά αεροσκάφη F-16 (εικόνες)

Δρ Πέτρος Σαββίδης

Ολοκληρώθηκε σήμερα η τριήμερη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΙΡΙΣ-2024», η τελική φάση της οποίας πραγματοποιήθηκε στο Καλό Χωριό Λάρνακας, στην παρουσία του υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα και του Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα. 

Ελληνικά F-16 πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Κύπρο


Πανικός στην τουρκική αεράμυνα που γι’ ακόμη μια φορά ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο χωρίς να γίνουν αντιληπτά κι εμφανίστηκαν ξαφνικά να παίρνουν ύψος πάνω από τη Λάρνακα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αρχηγός ΓΕΣ: Επίσκεψη Αντιστράτηγου Κωστίδη σε μονάδες του Ιταλικού Στρατού [pics]

Από 07 έως 09 Οκτωβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Lieutenant General Carmine Masiello.

Ολοκλήρωση πτητικών δοκιμών-βολών Loitering Munition της ελληνικής GEP Unmanned Tech


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

H πρόσφατη απόφαση προμήθειας Περιπλανώμενων Πυρομαχικών για τον Ελληνικό Στρατό, έχει παρουσιασθεί στις διάφορες πτυχές της από τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ. Πρόθεση είναι η σε πρώτο χρόνο κάλυψη ενός συγκεκριμένου εύρους επιχειρησιακών αναγκών και συγκεκριμένα των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων. 

ΝΗ-90: Στη μελλοντική εξέλιξη και τη βελτίωση της υποστήριξης του ελικοπτέρου επικεντρώνει η NH Industries


Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NH Industries, Alex Aloccio, μίλησε για το ελικόπτερο NH-90, τις πρόσφατες πρόωρες αποσύρσεις του, τις μελλοντικές αναβαθμίσεις και τη βελτίωση των διαδικασιών και υπηρεσιών υποστήριξης του. 

ΕΔΕΥΕΠ: αρχίζει η δεύτερη φάση ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της έρευνας για υδρογονάνθρακες που διεξήγαγε η κοινοπραξία ExxonMobil/HELLENiQ ENERGY στις θαλάσσιες περιοχές του οικοπέδου «Νοτιοδυτικά της Κρήτης», καθώς και την απόφαση της κοινοπραξίας να προχωρήσει επίσημα στη δεύτερη φάση ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ). 

Ναρκοθετούν τις εξορύξεις ΟΡΥΚΤΩΝ με πρόσχημα τον τουρισμό;


Ενστάσεις για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού διατυπώνει ο Συνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων επισημαίνοντας ότι δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα όχι μόνο στην εξορυκτική δραστηριότητα αλλά και ευρύτερα στη βιομηχανία.

Μπελέρης: Εθνικές ακτοφυλακές και Frontex φυλάσσουν αποτελεσματικά τα σύνορα της ΕΕ και σώζουν ζωές


Την σημασία τις FRONTEX στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην ορθή εφαρμογή του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης.

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Το «κράτος μας» (no name!) εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ


Οκτώβριος 10, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Τίμτσο Μουτσούνσκι, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «το κράτος του» εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Προβλήματα εκπαίδευσης έθεσαν οι ψευδο-«μουφτήδες» της Θράκης στον Ερντογάν


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Κατά μέσο όρο, 250-300 μαθητές από τη μειονότητα μεταβαίνουν κάθε χρόνο στην Τουρκία για σπουδές

Σε φάση «ρευστότητας» το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία


– Τα παράδοξα, οι προκλήσεις, οι (εν)τάσεις

του Γιώργου Σκαφιδά 

Η έναρξη των εργασιών της νέας νομοθετικής περιόδου στην Τουρκία είχε φέτος… κάτι το διαφορετικό. 

Η «αναζήτηση εδάφους με την Αθήνα» προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η πρόσφατη δήλωση Γεραπετρίτη έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες (και) στην άλλη πλευρά του Αιγαίου

Τώρα μάλιστα, μιλάει καθαρά ο Ερντογάν: «Η Χαμάς πολεμάει και για την Τουρκία» * Δίνει «επικό αγώνα» κατά του Ισραήλ κι είναι σαν τις τουρκικές ορδές στον πόλεμο της Μικρασίας…


Ο Ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καταχειροκροτούμενος από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία/

Η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση αλλά για αντιστασιακή οργάνωση.

Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κατά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο δικτάτορας επαινεί τη Χαμάς

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς AP Photo/Bebeto Matthews

Με μια σφοδρή ανάρτηση του στο X, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ, απαντά στα «καρφιά» που εξαπέλυσε ο Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν προς Ισραήλ.

IDF: Νεκροί δύο διοικητές της Χεζμπολάχ - Χτυπήματα σε αποθήκες όπλων στο νότιο Λίβανο


Επιδρομές στο νότιο Λίβανο πραγματοποίησαν οι IDF, εξουδετερώνοντας δύο διοικητές της Χεζμπολάχ και πραγματοποιώντας χτυπήματα σε αποθήκες όπλων.

Ισραήλ: Σύλληψη πέντε μελών του ISIS, σχεδίαζαν χτύπημα στο Τελ Αβίβ


Αποτράπηκε επίθεση με εκρηκτικά στους εμβληματικούς πύργους Αζριέλι, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι συλληφθέντες, Ισραηλινοί πολίτες, είχαν συστήσει τρομοκρατική ομάδα συμμαχική στο Ισλαμικό Κράτος.

Η θαυματουργή αναγέννηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου


Πέρυσι έβλεπε τη δημοτικότητά του στα τάρταρα, ένα χρόνο μετά  έχει ξαναγεννηθεί με μια εντυπωσιακή επιστροφή. Μπορεί άραγε να κερδίσει στις επόμενες εκλογές;

Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα ψηφίσει απόψε για τα αντίποινα στο Ιράν


Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα συνεδριάσει απόψε για να ψηφίσει για τα αντίποινα στο Ιράν για το μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων της 1ης Οκτωβρίου.

Προειδοποίηση Μπάιντεν σε Νετανιάχου για Ιράν και Λίβανο


ΟAμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν χθες Τετάρτη για τα πιθανολογούμενα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν, την ώρα που η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι οι μαχητές της απώθησαν ισραηλινούς στρατιώτες προς τα σύνορα του Λιβάνου.

Ισραήλ: Μπαράζ 50 ρουκετών εκτοξεύτηκαν στη Δυτική Γαλιλαία


Σε ποιες πόλεις ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες

Νέες αποστολές όπλων στο Ισραήλ υπoσχέθηκε ο Σολτς, μετά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «απροθυμία στήριξης»


Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει αποφάσεις οι οποίες διασφαλίζουν ότι θα υπάρξουν σύντομα περαιτέρω αποστολές όπλων στο Ισραήλ

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί το Ισραήλ να μην απαγορεύσει τις δραστηριότητες της UNRWA


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, το Ισραήλ.

Πυροβολισμοί σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων στη Σουηδία - Συνελήφθη ανήλικος ύποπτος

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Σουηδίαν (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Markus Schreiber

Περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά σε σημείο ισραηλινών συμφερόντων στην πόλη Γκέτεμποργκ, ανακοίνωσε ότι ερευνά η σουηδική αστυνομία, το οποίο σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση είναι μια μονάδα της ισραηλινής αμυντικής εταιρίας Elbit Systems Sweden , εκπρόσωπος της οποίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Ζελένσκι: Σταθερή η στήριξη της Ελλάδας στη Ουκρανία


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Μυστήριο γιατί οι Ρώσοι έριξαν μόνοι τους το ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης Sukhoi S-70 Okhotnik-B στην πρώτη του αποστολή

Το Okhotnik-B αναπτύχθηκε σύμφωνα με την τεχνολογία Low Visibility on Radar (Stealth).

Διονύσης Αντωνέλλος

Η Μόσχα παντά στις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας: «Αβάσιμες οι κατηγορίες» σας


Ο επικεφαλής της MI5 είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι προσπαθεί να προκαλέσει χάος στους δρόμους της Βρετανίας.

Θα αντέξει η Δύση ήττα της Ουκρανίας;


Το γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο Kiel Institute προειδοποίησε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου για πιθανή μείωση της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και η Γερμανία μειώσει την τροφοδοσία.

Το μυστικό σχέδιο της Μόσχας: Γιατί επιδιώκει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με Ουκρανία

Του Melik Kaylan

Πολύς λόγος γίνεται για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία - Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για εκεχειρία


Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει στείλει στρατιωτικό προσωπικό προκειμένου να βοηθήσει τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και μπορεί να εξετάζει μια μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ταϊβάν: «Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με την Κίνα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα»


Η Κίνα δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί την Ταϊβάν, όμως το νησί είναι πρόθυμο να εργαστεί μαζί με το Πεκίνο για την καταπολέμηση προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας, υιοθετώντας τόνο αυστηρό, αλλά και συμφιλιωτικό, που προκάλεσε το θυμό του Πεκίνου.

Ρωσία: 24 ξένοι ηγέτες και ο γγ του ΟΗΕ αναμένεται να παρευρεθούν στη σύνοδο κορυφής των BRICS


Είκοσι τέσσερις ξένοι ηγέτες και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής των BRICS που θα διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.