Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Ψηφιδωτό με τον ήρωα Αινεία ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ψηφιδωτό που απεικονίζει τον ήρωα Αινεία στην πόλη Osmaniye, της Τουρκίας.
[Credit: IHA Photo]

Ανασκαφές στην πόλη Osmaniye της νότιας Τουρκίας αποκάλυψαν ένα μεγάλο ψηφιδωτό που απεικονίζει τον θρυλικό ήρωα της Τροίας, Αινεία, τον πρωταγωνιστή στο επικό ποίημα του Βιργίλιου, την «Αινειάδα».

Το ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών για την θεμελίωση ενός εργοταξίου. Η ανασκαφή αποκάλυψε τα ερείπια μιας ρωμαϊκής έπαυλης και ένα ψηφιδωτό που απεικονίζει τον ήρωα Αινεία, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Η μάχη στο Βαλτέτσι μέσα από την περιγραφή του Θ. Κολοκοτρώνη

Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος

Οι στίχοι του παρακάτω δημοτικού τραγουδιού δεν προσφέρονται για “πολιτικορθάκηδες”.
Αφορούν την μεγάλη μάχη (και νίκη) στο Βαλτέτσι, στις 12-13 Μαΐου 1821.
Την πρώτη μεγάλη νίκη της Επανάστασης του 1821.
Μία νίκη κρισιμώτατη, καθώς γέμισε αυτοπεποίθηση τους επαναστάτες.
“Τι έχεις, καημένε κόρακα, που σκούζεις και φωνάζεις;
Μήπως διψάς για αίματα, για τούρκικα κεφάλια;
Πέρασε από τα Τρίκορφα και σύρε στο Βαλτέτσι,
όπου είν’ ο τόπος δυνατός και δυνατά ταμπούρια,

Κύπρος: Ανώτερη των περιστάσεων στη Μικρασιατική Καταστροφή – Πρόσφερε απλόχερα καταφύγιο στους πρόσφυγες- Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όταν η Κύπρος ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τους Έλληνες και Αρμένιους Μικρασιάτες πρόσφυγες, βάσει βρετανικών εντολών, το 1922, κανείς δεν φανταζόταν ότι το καταφύγιο που τους προσέφεραν, θα ήταν διαχρονικό.

Πρόκειται για μία σχετικά άγνωστη πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής, την οποία επιχείρησαν να αναδείξουν οι ομιλητές στην εκδήλωση του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού του δήμου Καλαμαριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, το επίτιμο προξενείο της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη και τον Αρμενικό Σύλλογο Χαμασκαΐν.

Το βρώμικο παιχνίδι της Άγκυρας στη Θράκη και ο ρόλος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ

Του Νίκου Μελέτη από το liberal.gr

Σοβαρό θέμα εγείρει με δηλώσεις του στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ο νυν και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, καθώς εάν δεν αποδοκιμαστεί από την ηγεσία του κόμματος, τότε θα πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια συναλλαγής με το Τουρκικό Γενικό Προξενείο και τους τουρκικούς παρακρατικούς μηχανισμούς στη Θράκη προκειμένου να χειραγωγηθεί η μειονοτική ψήφος.

Για μια ακόμη φορά κόμματα επιλέγουν πρόσωπα στα ψηφοδέλτια τους τα οποία έχουν συνδεθεί στενά τόσο με τους αυτοαποκαλούμενους μουφτήδες αλλά και με τον εκάστοτε τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή θεωρώντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν

Ανάγκη σταθερότητας σε καιρούς αστάθειας

Η Ελλάδα καλείται να μειώσει πολύ περισσότερο την απόστασή της από τους πρωτοπόρους του πλανήτη

Σε παλαιότερο άρθρο μου στη Huffington Post Greece έχω αναφερθεί στην «κανονικότητα των κρίσεων». Με αφορμή τις αλλεπάλληλες κρίσεις με τις οποίες ήρθαμε και εξακολουθούμε να

Reuters: Kύπρος, ο "game-changer" στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

 Νικολέττα Κουρούσιη   

Ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στις ευρωτουρκικές σχέσεις παρουσιάζεται η Κύπρος, σε σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, στο οποίο αναλύονται οι παράγοντες, oι οποίοι καθιστούν τις μεθαυριανές τουρκικές εκλογές σημαντικές για την Ευρώπη. Με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να αντιμετωπίζει τη σκληρότερη εκλογική δοκιμασία των τελευταίων δύο δεκαετιών, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ παρακολουθούν αν θα υπάρξει κυβερνητική αλλαγή, σε ένα κράτος που επηρεάζει σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν από την ασφάλεια έως τη μετανάστευση και την ενέργεια.

ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2023: Εκπληκτικές εικόνες από την στρατιωτική άσκηση Κύπρου και Ισραήλ(ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Φρουρά της Κύπρου, από 07 έως 11 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, διεξάχθηκε στην Κύπρο, η Διεθνής Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2023».

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, των συμμετεχουσών δυνάμεων, εντός του οποίου κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα απαιτητικά επιχειρησιακά σενάρια, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, καθώς και για την επαύξηση της μαχητικής και αποτρεπτικής ικανότητάς τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ newpost.gr: Στην Καλαμάτα τα πρώτα εκπαιδευτικά M-346 της Πολεμικής Αεροπορίας – Νέα εποχή στην εκπαίδευση των νέων Ικάρων (Bίντεο και φωτό)

 Κώστας Σαρικάς 

Το Μ-346 διαθέτει τόσο την ισχύ όσο και όλα τα πτητικά χαρακτηριστικά που δίνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα όρια

Στις 14.46 το μεσημέρι τα δύο πρώτα από τα δέκα συνολικά καινούργια εκπαιδευτικά αεροσκάφη Ιταλικής κατασκευής M-346 της εταιρείας Leonardo προσγειώθηκαν στην 120 Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Τα δύο δικινητήρια jet με τους σειριακούς αριθμούς 250 και 251 όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο και στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το Newpost τροχοδόμησαν στον διάδρομο και πέρασαν κάτω από την αψίδα νερού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NAVAL GROUP

Σήμερα είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με εκπροσώπους της Naval Group κατά την 2η μέρα της διεθνούς αμυντικής έκθεσης Defea 2023. Συγκεκριμένα είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με τον κύριο Yonec Fihey και τον κύριο Stephane Fremont. Στην φετινή έκθεση η εταιρεία έχει έρθει με 2 μακέτες, την Ελληνική έκδοση της FDI, την FDI HN αλλά και την πρόταση της εταιρείας για τον διαγωνισμό των κορβετών που έρχεται με την μορφή της Gowind 2800 στην κατάλληλη διαμόρφωση για να καλύψει τις ανάγκες του ΠΝ.


Θα μπούμε κατευθείαν στο θέμα και θα αρχίσουμε με τις FDI.

Ποιο είναι το Περιφερόμενο Πυρομαχικό IRIX που παρουσίασαν ΕΑΣ και Paramount

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 11 Μαΐου τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ανακοίνωσαν από κοινού με την Paramount Industries Greece την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για την υπό προϋποθέσεις συμπαραγωγή στην Ελλάδα Περιφερόμενων Πυρομαχικών. Προϋπόθεση είναι προφανώς η ανάθεση σχετικής συμβάσεως από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, το IRIX, όπως ονομάζεται το αντικείμενο της συμφωνίας, βασίζεται στο UAV τύπου N-Raven της Paramount.

Καθώς δεν δόθηκαν στοιχεία τεχνικών προδιαγραφών και επιδόσεων, έχει ενδιαφέρον η εξέταση του N-Raven ώστε να δημιουργηθεί μια πρώτη εικόνα των χαρακτηριστικών του IRIX.

Και ξαφνικά ετοιμάζονται οι δολοφονικοί SCALP των Mirage και Rafale της Ελλάδας – Άμεση αντίδραση της Τουρκίας

 

Διονύσης Αντωνέλλος

Με τους SCALP εξοπλίζονται σήμερα τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και Rafale της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Και ξαφνικά ετοιμάζονται οι δολοφονικοί SCALP των Mirage και Rafale της Ελλάδας με την σχετική ανακοίνωση να κάνουν οι Γάλλοι.

Η MBDA ενισχύει τη στενή της σχέση με την Ελλάδα με σύμβαση για την αναβάθμιση μέσης διάρκειας ζωής (MLR) των πυραύλων SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2023.

Η MBDA ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα… γραφείο στην Αθήνα

Η MBDA εγκαινίασε σήμερα το μόνιμο γραφείο της στην Αθήνα, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα και αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε:

«Τα εγκαίνια του γραφείου μας στην Αθήνα αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και 50 χρόνια και έχουμε συμβάλει σε μια στρατηγική και στενή συνεργασία με την Ελλάδα, βασισμένη σε ισχυρή αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μέσα από αυτή τη μόνιμη παρουσία της MBDA στην Αθήνα, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις τοπικές μας επενδύσεις στην Ελλάδα και να συνεργαστούμε με ελληνικούς θεσμούς για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βασικά τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.”

Παρασκήνιο και «αερομαχίες» για τα νέα ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης: Διερευνητικές κρούσεις προς Ιταλία και Γαλλία ετοιμάζει η Πολεμική Αεροπορία


Η Πολεμική Αεροπορία αναζητά δέκα ελικόπτερα με κύρια διαμόρφωση έρευνας και διάσωσης καθώς επίσης και με δυνατότητες εξυπηρέτησης αεροδιακομιδών. Και άλλα τέσσερα με χαρακτηριστικά CSAR, με ενισχυμένη θωράκιση, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και αυτοπροστασίας καθώς και οπλισμό. Πηγή εικόνας: Leonadro

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Δέκα ημέρες απομένουν από την εκλογική διαδικασία στις 21 Μαΐου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα έχουν μπει σε βαθιά κατάψυξη περιμένοντας αν θα προκύψει κυβέρνηση ή αν οι Έλληνες θα πρέπει να οδηγηθούν εκ νέου στις κάλπες στις 2 Ιουλίου.

«DEFEA 2023»: Το ελληνικό ένοπλο USV της Barracuda με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και κατευθυνόμενες ρουκέτες

Η ελληνική Barracuda παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «DEFEA 2023», ελληνικής κατασκευής 

ένοπλο USV. Το σκάφος ενσωματώνει ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, σε τηλεχειριζόμενο 

πύργο, και δύο τετραπλούς εκτοξευτές κατευθυνόμενων ρουκετών.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και αυτά μπορούν και πρέπει να φυλάσσονται

Εξαιρετικά περήφανος «που το κολαστήριο της Μόριας -όπως έγινε γνωστό στο εξωτερικό- δεν υπάρχει πια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο, όπου παρέστη στην παρουσίαση της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παραδέλλη «ΚΥΤ Μόριας» και του έργου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφορικά με την στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Λέσβους Στρατής Κύτελης.

«Το κολαστήριο της Μόριας -όπως έγινε γνωστό στο εξωτερικό- δεν υπάρχει πια. Ανήκει στο παρελθόν. Και γι’ αυτό είμαι εξαιρετικά υπερήφανος, διότι τήρησα τη δέσμευση την οποία είχα δώσει στην τοπική κοινωνία, κυρίως στις τοπικές κοινότητες, ότι θα λύσω το ζήτημα αυτό και θα ξεπεράσω όλα τα εμπόδια τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στον δρόμο μας», είπε ο Πρωθυπουργός. 

Fitch: Το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας υπογραμμίζει τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της

Την ισχυρή βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας αναδεικνύει το πρόγραμμα σταθερότητας, το οποίο προδιαγράφει μία σημαντική περαιτέρω μείωση του χρέους της, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του.

«Οι προβλέψεις του προγράμματος, ακόμη και αν κάποιες από αυτές αποδειχθούν αισιόδοξες, ενισχύουν την άποψή μας ότι το ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται μεσοπρόθεσμα», σημειώνει.

Το πρόγραμμα σταθερότητας, το οποίο υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο, προβλέπει την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ φέτος με ρυθμό 2,3% που είναι χαμηλότερος από τον περσινό 5,9% αλλά ισχυρότερος από τον ρυθμό 0,8% που προβλέπει ο Fitch για την Ευρωζώνη το 2023.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ της απλής αναλογικής

 Μπάμπης Παπαπαναγιώτου 

Ο Α. Τσίπρας αφού εκλέχθηκε δύο φορές με την ενισχυμένη αναλογική, ψήφισε την απλή αναλογική με προφανή στόχο να δυσκολέψει την επανεκλογή της Ν.Δ. Βέβαια, και τις δύο φορές που βγήκε πρώτος με ενισχυμένη αναλογική, χρειάστηκε τη βοήθεια του πρόθυμου Π. Καμμένου, για να γίνει πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης το 2019 εκλέχθηκε με το ίδιο εκλογικό σύστημα με το οποίο έγινε πρωθυπουργός ο Α. Τσίπρας παίρνοντας καθαρή αυτοδυναμία. Οι «εγκέφαλοι» της Κουμουνδούρου ήξεραν από το 2016 ότι θα χάσουν τις εκλογές. Το έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις -παρ’ ότι υπήρχε από τότε το… Predator- και πλανιόταν με εμφαντικό τρόπο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Τρίτος πρωθυπουργός σε τρία χρόνια στη Σλοβακία: Άλλο ένα θαύμα της απλής αναλογικής!

Της Σοφίας Βούλτεψη

Χθες, η Πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα αποφάσισε να διορίσει νέο προσωρινό πρωθυπουργό, τον τρίτο από τις εκλογές του 2020. Πρόκειται για τον υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της χώρας Λούντοβιτς Όντορ, ο οποίος θα ηγηθεί κυβέρνησης τεχνοκρατών μέχρι τις πρόωρες εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του επίσης προσωρινού πρωθυπουργού Έντουαρντ Χέγκερ, ο οποίος ηγείτο υπηρεσιακής κυβέρνησης συνασπισμού και ο οποίος είχε χάσει στην εμπιστοσύνη της Βουλής στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Η περιπέτεια της Σλοβακίας διαρκεί εδώ και τρία χρόνια. Είναι κι’ αυτό άλλο ένα θαύμα της απλής αναλογικής.Η τετρακομματική κυβέρνηση συνασπισμού η οποία είχε σχηματιστεί μετά τις εκλογές του 2020, δεν σταμάτησε να αντιμετωπίζει προβλήματα – διαφωνίες, συγκρούσεις, πιέσεις, απαιτήσεις.

ΥΠΕΞ: Σκάνδαλο η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία (vid)


«Η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται σήμερα στη Στοκχόλμη, αναφερόμενος στη σύλληψη του Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, υποψηφίου δημάρχου στη Χειμάρρας της Αλβανίας, μαζί με ακόμη έναν Έλληνα.

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία: Η Ελλάδα δεν δέχεται εκπτώσεις στην προστασία της μειονότητας


Σαφές μήνυμα στην αλβανία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε πολίτες της Μυτιλήνης, με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Νίκος Δένδιας: Υπάρχουν σαφείς εθνικές γραμμές στην Ελλάδα

 

«Εχουμε καταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού κόσμου και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να προσλαμβάνει περίπου τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο «Action 24», αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν τη χώρα.

"Μπήκε στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου" - Εφιαλτική ανάρτηση διευθυντή καναλιού


Φόβους για απόπειρα δολοφονίας Κιλιτσντάρογλου σήμερα στη Σαμψούντα εξέφρασε ο ο διευθυντής ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1 TV, Μερντάν Γιαναρντάγ.

Τουρκία: Διέρρευσε έγγραφο της Τurkcell πως «κλειδώνει» τα γραφεία της το ΣΚ - Φόβοι για την ασφάλεια των εκλογών


Σε θέση άμυνας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Turkcell καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας υπερασπίζεται την απόφαση της να κλείσει τα γραφεία της στους περισσότερους υπαλλήλους της το Σαββατοκύριακο των εκλογών, επικαλούμενη σχέδια συντήρησης την ημέρα της ψηφοφορίας.

Deutsche Welle: Οι πιο ανατρεπτικές και απρόβλεπτες εκλογές στην Τουρκία

Τι θα γίνει με τις ψήφους του Ιντζέ από τους απόδημους

Μεντβέντεφ: Θα απαντήσουμε στην καταδυνάστευση των Ρώσων στο εξωτερικό


H Μόσχα θα απαντήσει βάσει της αρχής «οφθαλμός αντί οφθαλμού», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το Βέλγιο θα στηρίξει την Ουκρανία αξιοποιώντας τους φόρους που έχει εισπράξει από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Το Βέλγιο θα χρησιμοποιήσει 92 εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει ως φόρους για τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να στηρίξει την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική κυβέρνηση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία- Στα σκαριά η ουκρανική αντεπίθεση;

Tην επιτυχημένη απώθηση προέλασης ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μιλώντας για προσωρινές υποχωρήσεις των Ρώσων για λόγους τακτικής.

Στην Ουκρανία διαγράφουν και γκρεμίζουν ό, τι θυμίζει Ρωσία

Μάιος 12, 2023. Ελλάδα.

Ταυτόχρονα με τη στρατιωτική ετοιμότητα στην Ουκρανία να εξαπολύσει μια εαρινή αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων, ξεκίνησε μια πολιτιστική αντεπίθεση παράλληλα με τη στρατιωτική.

Ο «άλλος» πόλεμος ΗΠΑ και Ρωσίας και η «μάχη» για την ανταλλαγή κατασκόπων


Γιάννης Χαραμίδης

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μπαίνει σε νέα φάση και τους Ουκρανούς να κινούνται ήδη σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να εξαπολύσουν την αντεπίθεσή τους, οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους από την μία επικοινωνίας και από την άλλη συνεννόησης με τη Μόσχα προκειμένου να απελευθερωθούν δύο Αμερικανοί πολίτες που η Ρωσία έχει συλλάβει και τους κατηγορεί για κατασκοπία.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Το "λιάζονται" είναι παράσημο για εμένα


Μετά από όλα όσα έχουν διαδραματιστεί, οι άνθρωποι είναι αμετανόητοι. Τα δείγματα της "προοδευτικής διακυβέρνησης" είναι μπροστά στα μάτια μας. 

Πρώτη επίσκεψη ΠτΔ στο Ισραήλ

1. Πρώτη επίσκεψη ΠτΔ στο Ισραήλ
2. Εκλογές στην Τουρκία - Απόσυρση του Ιντζέ
3. Τσουρούλλης: Το Κυπριακό είναι βαρίδι για την Ελλάδα

Aφεντούλης Λαγγίδης, Δώρο για τον Κιλιντσάρογλου η απόσυρση, του Μουχαρέμ Ιντζέ;


Να πούμε kαταρχήν ότι στο διάστημα των δύο μηνών περίπου και μετά τους σεισμούς όλες οι δημοσκοπήσεις έφεραν τον κύριο Κεμάλ Kιλιντσάρογλου να προηγείται.

Σκάνδαλα με την προσωπική ζωή Τούρκων πολιτικών πριν τις εκλογές | Zoom powered by XAK (11-5-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Σκάνδαλα με την προσωπική ζωή Τούρκων πολιτικών πριν τις εκλογές

Θρίλερ με τον ομογενή υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας - Διάβημα του ΥΠ. ΕΞ. | Ειδήσεις Μεσημβρινό Δελτίο | 12/05/2023

 
1. Θρίλερ με τον ομογενή υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας - Διάβημα του ΥΠ. ΕΞ. 
2. Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί εκπτώσεις στο κράτος δικαίου
3. Το διακύβευμα των Τουρκικών εκλογών: Το μέλλον του Ερντογάν και οι συσχετισμοί με την Δύση
4. Αντιπαράθεση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Αιματηρό επεισόδιο με δύο Τούρκους νεκρούς σε εργοστάσιο στη Γερμανία | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 12/05/2023 | OPEN TV


1. Τουρκία: Ο Ερντογάν φοβάται ενίσχυση της αντιπολίτευσης από την παραίτηση Ιντζέ 
2. Βίντεο - ντοκουμέντο: Συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας - Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών
3. Σχέδιο δολοφονίας του Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλουν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ
4. Αιματηρό επεισόδιο με δύο Τούρκους νεκρούς σε εργοστάσιο στη Γερμανία

Δεσποτόπουλος: Με εθνικιστές στην εξουσία βήματα επίλυσης των ελληνοτουρκικών δεν μπορούμε να έχουμε | Αταίριαστοι | 12/05/2023


1. Τουρκία: Επιφυλακτικότητα για το προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου
2. Δεσποτόπουλος: Με εθνικιστές στην εξουσία βήματα επίλυσης των ελληνοτουρκικών δεν μπορούμε να έχουμε

Κ. Μητσοτάκης: Χείρα φιλίας στην Τουρκία, αλλά δεν είμαι αφελής

1. Κ. Μητσοτάκης: Χείρα φιλίας στην Τουρκία, αλλά δεν είμαι αφελής
2. Τουρκικές εκλογές: Θα χάσει ο Ερντογάν από την άδεια κατσαρόλα;

Κρίσιμες εκλογές για τη μειονότητα στην Αλβανία – Συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας | Ώρα Ελλάδος 12/5/2023 | OPEN TV


Κρίσιμες εκλογές για τη μειονότητα στην Αλβανία – Συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας | OPEN TV

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Πούτιν - «Η Ρωσία πίσω από τις συνωμοσίες» | Σήμερα | 12/05/2023

1. Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Πούτιν - «Η Ρωσία πίσω από τις συνωμοσίες»
2. Δηλώσεις Ερντογάν στον Μ. Κωστίδη: «Ας αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες - Μας έφθειραν»

Τουρκικές εκλογές: Αποσύρεται ο Ιντζέ μετά τις φήμες για ροζ βίντεο- Ευνοείται ο Κιλιτσντάρογλου


1. Τουρκικές εκλογές: Αποσύρεται ο Ιντζέ μετά τις φήμες για ροζ βίντεο- Ευνοείται ο Κιλιτσντάρογλου
2. ΗΠΑ- Μεταναστευτικό: Χάος στα σύνορα με Μεξικό
3. Ουκρανία: Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί αύριο την Ρώμη

Αποκάλυψη Μενέντεζ: Ο Μπλίνκεν δεν θα παρακάμψει το βέτο για τα τουρκικά F-16 | Βραδινό Δελτίο


1. Αποκάλυψη Μενέντεζ: Ο Μπλίνκεν δεν θα παρακάμψει το βέτο για τα τουρκικά F-16
2. Τουρκία: Η απόσυρση της υποψηφιότητας Ιντζέ, το παρασκήνιο, οι φήμες και πως αλλάζουν τα δεδομένα