Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Γιατί οι πλανήτες έχουν αρχαία Ελληνικά ονόματα(Βίντεο - Φωτο)

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8 .

Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας

Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Κεφάλι πολεμιστή σκαλισμένο σε πέτρα στον Άρη; Η φωτογραφία της NASA που προκαλεί αναταραχή! (Βίντεο - Φωτο)

Η πέτρα αυτή, που έχει διάσταση μόνο μερικά εκατοστά, βρίσκεται σε μια φωτογραφία που έστειλε το διαστημικό όχημα «Curiosity»
Υπάρχει ζωή στον Άρη; Ή μήπως υπήρχε κάποτε; Οι αστρονόμοι είναι μάλλον σκεπτικοί σχετικά με αυτό, καθώς δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν σαφείς ενδείξεις μέχρι στιγμής. Αλλά για τους θεωρητικούς της συνωμοσιολογίας το θέμα φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί πολύ καιρό.

Ένα βίντεο που πρόσφατα κυκλοφόρησε στο Youtube δείχνει ένα θεαματικό εύρημα από τον Κόκκινο πλανήτη: το κεφάλι ενός αγάλματος στην άμμο, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά: το πηγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, τα αυτιά», Θα μπορούσε να είναι ένας πολεμιστής που φοράει κράνος.

Πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο η Μπουμπουλίνα. «Ηταν εχθρός των Τούρκων»

Πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο η Μπουμπουλίνα – «Ηταν εχθρός των Τούρκων», γράφουν
Η απόφαση του Πάνου Καμμένου να τιμήσει την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τουρκικό Τύπο.
Μπήκε στο στόχαστρο της τουρκικής εφημερίδας «Vatan», η οποία μάλιστα μιλάει για πρόκληση, από τον… Νίκο Καμμένο, έχοντας μπερδέψει το όνομα του Ελληνα υπουργού Αμυνας.

Έπεσε η υπογραφή για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16(Βίντεο - Φωτο)

Υπεγράφη η επιστολή προσφοράς και αποδοχής που αφορά στη σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε F-16V – Η συμφωνία αφορά σε 85 μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας – Είχε προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Δείτε την ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών
«Σε εφαρμογή απόφασης του ΚΥΣΕΑ και κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του κ. ΥΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ υπέγραψε την 30η Απριλίου 2018 την επιστολή προσφοράς & αποδοχής (Letter of Offer & Acceptance) που αφορά την σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε F-16V», αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη διαρροή επικίνδυνου αερίου στην Ιατρική του Πανεπιστημίου - Αμεση η αντίδραση της ΕΜΑΚ

Λήξη συναγερμού πριν από λίγο το τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς  χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΜΑΚ και του τμήματος της ΡΒΧΟΠ ι επετεύχθη ο εντοπισμός του επικίνδυνου φιαλιδίου και η απομάκρυνσή του από το χώρο σε συνδυασμό με τον άμεσο καθαρισμό του, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει κινδυνέψει κανείς από φοιτητές αλλά και το προσωπικό του τμήματος της Ιατρικής χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων ή ατόμου που ήρθαν  πιθανόν σε επαφή με αυτό ή με το χώρο στον οποίο έγινε η διαρροή .