Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Βρέθηκε μετά από 73 χρόνια το υποβρύχιο «Κατσώνης» - Βόρεια της Σκιάθου(Βίντεο-Φωτο)

Είχε βυθιστεί από γερμανικό πλοίο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Διαβάστε την ιστορία του υποβρυχίου και του κυβερνήτη του, Βασίλη Λάσκου
Εντοπίστηκε, έπειτα από 73 χρόνια, το υποβρύχιο Κατσώνης Υ1 του  Ελληνικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε βυθιστεί στα βόρεια της Σκιάθου από γερμανικό πλοίο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιστορικό υποβρύχιο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εντοπίστηκε σε βάθος 170 μέτρα από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» που εκτελούσε σχετική επιχείρηση βόρεια της Σκιάθου από τις 4 Ιουλίου.

Καινοτομία και Πολιτισμός

Του Ν. Λυγερού

Αν σέβεσαι τον πολιτισμό σε αναγκάζει να καινοτομήσεις, διότι η ίδια του η ύπαρξη προκαλεί απαιτήσεις. Στη Γαλλία, λόγω της ιστορίας της πόλης La Rochelle με τους περίφημους πύργους στο λιμάνι της, οι κάτοικοι έχουν φωτοβολταϊκά ταξί θάλασσας. Είναι επίπεδα καράβια λόγω παλίρροιας και στην οροφή τους έχουν φωτοβολταϊκά. Στο νησί Ré, που έχει ενωθεί με την πόλη La Rochelle με τη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της Γαλλίας, όπου η πρωτεύουσα Saint-Martin λόγω των διάσημων πολιορκητικών κατασκευών του Vauban, ανήκει από το 2008 στα Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, τα λεωφορεία είναι 100% ηλεκτρικά.

Έξυπνη Παιδεία και Διαδίκτυο

Του Ν. Λυγερού

Πολλοί γονείς δεν ξέρουν πώς ν’ αξιολογήσουν το Διαδίκτυο για την επιρροή που έχει στα παιδιά τους. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά. Το Διαδίκτυο είναι όχι μόνο συμβατό με την Έξυπνη Παιδεία αλλά αποτελεί ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο που θα ήταν άγνωστος αλλιώς. Απλώς μπερδεύονται με όλα τα παρεΐστικα προϊόντα που εκμεταλλεύονται την ύπαρξή του χωρίς να την αξιοποιούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάρη στα δώρα που τους κάνουν οι γονείς εγκλωβίζονται από μόνοι τους στον ρόλο του φύλακα, διότι επί της ουσίας αποδέχονται την κοινωνική πίεση.

Προσήλωση στην Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της TOTAL - Συνάντηση με Πρόεδρο Αναστασιάδη

Λευκωσία: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της TOTAL.

Μετά τη συνάντηση, ο περιφερειακός πρόεδρος της TOTAL για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική κ. Στεφάν Μισιέλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ΤOTAL, η οποία δραστηριοποιείται στο τεμάχιο 11, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσήλωση της στην Κύπρο.

Ερωτηθείς αν η εταιρεία θα διεκδικήσει τεμάχιο στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης απάντησε ότι θα πρέπει να αναμένουμε την υποβολή των προσφορών.

«Κόκκινος» συναγερμός στην Ευρώπη: Καταρρέουν οι τράπεζες στην Ιταλία

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ «ΝΤΟΜΙΝΟ» ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΝΝΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη, ίσως, κρίση μετά την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008 βρίσκεται πλέον ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος καθώς το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή, με ποσά ύψους 360 δισ. ευρώ να αφορούν σε «κόκκινα» δάνεια.

Χίος: Σκηνές χάους με εγκλωβισμένους Τούρκους τουρίστες στο τελωνείο - Νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό

Εκατοντάδες κάτοικοι της γείτονος επέλεξαν το ακριτικό νησί για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, όμως το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων κατέρρευσε και βρέθηκαν στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο επί τρεις και πλέον ώρες - Κατέρρευσε γυναίκα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Σε φιάσκο, που δύναται ακόμα και να διαλύσει τον ελάχιστο τουρισμό που απέμεινε πια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετατράπηκε η απόπειρα εισόδου εκατοντάδων Τούρκων επισκεπτών, που επέλεξαν τη Χίο για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή τη θρησκευτική τους γιορτή -το γνωστό Μπαϊράμι.