Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καπετάν Άγρας 1880 – 1907

Έλληνας στρατιωτικός, γνωστός και ως Τέλλος Άγρας, από τις ηρωικότερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Σαράντος Αγαπηνός, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1880 στο Ναύπλιο, όπου ο πατέρας του Ανδρέας Αγαπηνός, από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, υπηρετούσε ως εφέτης.
Το 1901 αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και τοποθετήθηκε ως υπολοχαγός στη φρουρά της Αθήνας. Λίγους μήνες αργότερα κατατάχθηκε εθελοντής στα στρατιωτικά σώματα που πολεμούσαν τους Βούλγαρους κομιτατζήδες στην οθωμανοκρατούμενη Μακεδονία, επειδή πίστευε ότι η ελληνική ψυχή της Μακεδονίας θα αφυπνιζόταν μόνο με τη στρατιωτική δράση.

Ποιος ήταν άραγε αυτός ο Ιουστινιάνης;

Του Άγγελου Σακκέτου
Από το sakketosaggelos

 «Ένθαδε κείται Ιωάννης Ιουστινιάνης, ανήρ περικλεής και πατρίκιος Γενουήσιος εκ των Μαονέων της Χίου, όστις, κατά την εκστρατείαν του βασιλέως των Τούρκων Μωάμεθ εναντίον της Κωνσταντινουπόλεως, μεγαλοψύχως ηγεμονεύων παρά το γαληνοτάτω Κωνσταντίνω, τελευταίω των ανατολικών Χριστιανών αυτοκρατόρι, θανασίμως πληγωθείς απέθανε.»

(Επίγραμμα στον τάφο του Ιωάννη Ιουστινιάνη).

ΠΡΟΣΩΠΟ θρύλος ή μήπως ένας απλός πολεμιστής; Άνθρωπος περιλάλητος ή μήπως ένας απλός τυχοδιώκτης;

Η πινακίδα που έβαλε Ελληνίδα εστιάτορας στο μαγαζί της και γονάτισε ολόκληρη την Αμερική (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Η γενναιοδωρία των Ελλήνων είναι γνωστή...
Μια ομογενής στη Βιρτζίνια το κάνει πράξη εντυπωσιάζοντας τους Αμερικανούς.

Πριν κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο Ζορμπάς στο Βιρτζίνια Μπιτς, της Ελένης Φωτιάδου συνέβη κάτι που λύγισε όλη τη γειτονιά: Ενας άνδρας έψαχνε στα σκουπίδια του μαγαζιού, για να βρει κάτι να φάει.

Μια γυναίκα που δούλευε σε διπλανό μαγαζί και είδε το σκηνικό έτρεξε πίσω του προσφέροντάς του νερό και φαγητό. Ωστόσο, ο άνδρας που λίγο πριν έψαχνε στα αποφάγια έδειξε ιδιαίτερα αναστατωμένος και αρνήθηκε την προσφορά της νεαρής....

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Δάσκαλοι, γονείς, παιδιά"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Δάσκαλοι, γονείς, παιδιά". 
18ο Δημοτικό σχολείο, Ερυθραίας 40. 
Ηράκλειο. 
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ώρα: 19.00

Μοναδικό ντοκουμέντο από τα αρχεία της NASA! Τι κρύβεται στη Σελήνη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Η Σελήνη είναι ένας τόπος χωρίς ατμόσφαιρα, χωρίς άνεμους και διαβρωτικές δυνάμεις.
Ωστόσο,  ικανότατοι παρατηρητές διαπίστωσαν σημαντικές αλλαγές πάνω στην επιφάνεια της.

Παρατηρήθηκαν παράξενα αντικείμενα, (άνω των 700), παράξενες συσκευές σε σχήμα πυραμίδας η κώνου αλλά και ένας μυστηριώδης τετραγωνισμένος μονόλιθος.

Στις 14 Δεκεμβρίου 1972, η διαστημική αποστολή Apollo 17 άφηνε την επιφάνεια της Σελήνης ξεκινώντας το ταξίδι της πίσω στη Γη.

Ο αστροναύτης Γιουτζίν Σέρναν, μπαίνοντας στη σεληνάκατο και κλείνοντας την πόρτα, έγινε ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του σε άλλον πλανήτη.

Σαουδική Αραβία: Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης και μαστιγώματος blogger (Βίντεο)

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας επικύρωσε την ποινή των 1000 μαστιγωμάτων και της δεκαετούς φυλάκισης που είχε επιβληθεί στον blogger Raif Badawi το 2012, παρά τη διεθνή κατακραυγή από ανθρωπιστικές οργανώσεις ανά την υφήλιο.
Μιλώντας από τον Καναδά, η σύζυγός του Ensaf Haidar είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αυτή η απόφαση είναι τελική και μη αναστρέψιμη.
Το 2012, ο Badawi είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για προσβολή του Ισλάμ μέσω ηλεκτρονικών καναλιών.

Πρωτοφανής κίνηση από το Κρεμλίνο: Δόθηκε επίσημη μετάφραση τμήματος συνέντευξης του Β.Πούτιν που αφορούσε την Ελλάδα!

Στην δημοσιότητα έδωσε το Κρεμλίνο το πλήρες κείμενο της απάντησης, που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο. στο σημείο της συνέντευξης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν στην ιταλική εφημερίδα στην ιταλική Corriere della Sera σε μία κίνηση από αυτές που σίγουρα δεν συνηθίζεται (να δίνει μετάφραση εδικά για ένα τμήμα μιας συνέντευξης το Κρεμλίνο), κάτι που καταδεικνύει με ακρίβεια την πρόθεση του Κρεμλίνου να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων για την σύγκρουση Ελλάδας-δανειστών.

Die Welt: "Η Α.Μέρκελ τρέμει - Η Γερμανία αν αποτύχει με την Ελλάδα θα θεωρηθεί ότι προκάλεσε μια νέα καταστροφή μετά τους δύο Π.Π/"

H Γερμανία θα θεωρηθεί υπέυθυνη για ένα ακόμα παγκόσμιο "αιματοκύλισμα", οικονομικό αυτή τη φορά εάν αναγκάσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αναφέρει σήμερα η Die Welt.
 
Ο άνεμος της "αλλαγής" σε όλον το Διεθνή Τύπο είναι πλέον σαφής. Όλοι συνειδητοποίησαν ότι οι δανειστές δεν είναι πλέον τόσο "σίγουροι" και ότι απειλείται και το δικό τους "τομάρι" από ένα πιστωτικό γεγονός.

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε τι δήλωσαν στις τοποθετήσεις τους οι υποψήφιοι Γεννηματά-Λοβέρδος-Κωνσταντινόπουλος
Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία των τριών υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την προεδρία την επόμενη Κυριακή, όπως ανέδειξε το τριήμερο Συνέδριο, με εκλογή από τη βάση και με ανοιχτό μητρώο.

Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξελέγη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Διαβάστε το βιογραφικό του όπως και ολόκληρη τη δήλωσή του
Δεύτερος πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη, εξελέγη ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η εκλογή του κ. Θεοχαρόπουλου έγινε από το συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Ραντεβού απελπισίας την Τετάρτη

Αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να βρεθεί συμφωνία οι δανειστές - Αγωνία για τις αποφάσεις της ΕΚΤ και τον κίνδυνο οικονομικής ασφυξίας - Γιατί οι ελληνικές ελπίδες στρέφονται ξανά στον Ομπάμα
Κακοί είναι οι οιωνοί για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι έπειτα από τέσσερις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων η πρόταση συμφωνίας που συνέταξαν οι πιστωτές τον εξέπληξε δυσάρεστα, σε συνδυασμό με τα μηνύματα που στέλνουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα...