Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δεν ψηφίζουν τα μέτρα Σκανδαλίδης, Κασσής, Παραστατίδης - Κοντά στο όχι ο Κουτσούκος - Σάλος στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Καζάνι που βράζει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Παρά την μακροσκελή ομιλία Βενιζέλου και την προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τόσο τις αποκρατικοποιήσεις όσο και τα μέτρα, συνάντησε το όχι από βουλευτές. Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κασσής και Θ.Παραστατίδης είπαν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα ενώ κοντά στο όχι είναι και ο Γιάννης Κουτσούκος. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε ότι μόνο αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας θα υπερψηφίσει.

Ραγδαίες εξελίξεις! Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση τελείωσε! Σκανδαλίδης, Κασσής: Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα - Όχι και από ΔΗΜΑΡ

- ΔΗΜΑΡ : " Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν μας βρίσκει σύμφωνους
- "Kάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή", είπε ο πρωθυπουργός
- "Aν δεν περάσει η συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος"
- Ολη η γραπτή δήλωσή του - Η ανακοίνωση απάντηση της ΔΗΜΑΡ
- Πάνω από 2% η πτώση στο Χρηματιστήριο

Το Αίμα Φλογίζει με Αίμα....(εισαγωγικό απόσπασμα)

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου
 
 
......Κατά τις 10.00 μμ άρχισαν να καταφτάνουν σε μια κοντινή καφετέρια ένας ένας οι συμμετέχοντες. Δυό τρεις μαζί κάθε φορά τους παραλάμβανε ο Νίκος και τους μετέφερε στην αποθήκη. Στις 11.00 μμ είχαν συγκεντρωθεί όλοι.
-          Τι έγινε βρε Νίκο; Τι κάνουμε εδώ; Θα μας πεις τώρα;

Αργές κινήσεις και ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Για το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, βλέπουμε αργές κινήσεις και αναρωτιόμαστε όλοι για ποιο λόγο. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι το θέμα της Τουρκίας και της αρνητικής αντίδρασης αν θεσπίσουμε την ΑΟΖ μας απλά δεν στέκει. Η Κύπρος έχει θεσπίσει την ΑΟΖ της από το 2004 και η Τουρκία όχι μόνο δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση εναντίον της, αλλά επιπλέον τώρα που βρέθηκε αντικειμενικά φυσικό αέριο στο κοίτασμα Αφροδίτη, προσπαθεί να την πείσει ότι ο μελλοντικός αγωγός φυσικού αερίου θα ήταν προτιμότερο να περάσει από την περιοχή της. Η Τουρκία μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Λόγω της Μαύρης Θάλασσας γνωρίζει πολύ καλά κάθε άρθρο του Δικαίου της Θάλασσας και το τηρεί, ακόμα και αν δεν το έχει υπογράψει.

Το γοργόν έχει χάρη

Του Ν. Λυγερού





Ακόμα και αν είναι εξωπραγματικό, υπάρχουν ακόμα άτομα στην πατρίδα μας που δεν έχουν καταλάβει ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν προσφέρει μόνο οικονομικές δυνατότητες. Η ελληνική ΑΟΖ είναι ένας τρόπος όχι μόνο ν’ αλλάξει η εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, αλλά πράγμα το οποίο είναι ακόμα πιο σημαντικό, αλλάζει και την πατρίδα μας με την έννοια ότι την ισχυροποιεί. Με την ΑΟΖ μας, κανείς δεν θα μπορεί να μας θεωρεί σαν μια μικρή χώρα που δεν μπορεί να καθορίσει ούτε τη μοίρα της. Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις είναι ξεκάθαρες και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ξεφύγουμε από την κοινωνική μιζέρια που μας καταπλακώνει δίχως λόγο. Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε ότι δεν είμαστε πλέον μικρή αγορά που ελέγχεται με μονοπωλιακές σχέσεις.

Βγάζουν «λάδι» τον Παπανδρέου – Δεν θα καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ...ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψήφισαν κατά της κλήσης του πρώην πρωθυπουργού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Βγάζουν «λάδι» τον Παπανδρέου – Δεν θα καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ
Απορρίφθηκε το αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Κατά της κλήσης του κ. Παπανδρέου τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ την πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπερψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ. Παρών ψήφισε η Δημοκρατική Αριστερά.

Προκαλεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση: Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου

Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς».
Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς

«Η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της, ούτε η ΔΗΜΑΡ είναι πιο ευαίσθητη από εμάς»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε κριτική στον Γιώργο Παπαπανδρέου. Δόθηκαν υποσχέσεις παλαιού τύπου, τόνισε και χαρακτήρισε αφελή την μη υιοθέτηση της πρότασής του να εγκριθεί το πρώτο μνημόνιο από πλειοψηφία 180 βουλευτών. "Είναι ιστορική ατυχία ο γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ έφθασε να είναι αυτός που κράτησε τον μουντζούρη της κρίσης" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ως μικρότερο, πλέον, θα πρέπει να αποσαφηνίσει πλήρως τη φυσιογνωμία του. «Ένα μικρότερο ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ένα πολύ καθαρότερο ΠΑΣΟΚ», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ.Βενιζέλου.

Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» η Νέα Υόρκη

Σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής" κήρυξε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την πολιτεία της Νέας Υόρκης μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.

Με την απόφαση αυτή "τα ομοσπονδιακά κεφάλαια είναι διαθέσιμα για τους πληγέντες στα διαμερίσματα Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέας Υόρκης, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς", διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οσμή παρακράτους με τη διαρροή εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά τη χθεσινή διαρροή σημαντικών εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών που αφορούν το δημόσιο χρέος, πληρωμές συμβούλων κι άλλων εταιρειών, τηλεγραφήματα των υπηρεσιών αλλά και εκατοντάδων κωδικών πρόσβασης στα υπολογιστικά συστήματα.

Όπως αποκαλύπτει η «Ημερησία» η υπόθεση χθες το απόγευμα πήρε νέες διαστάσεις όταν, «σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, δεν βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη που να επιβεβαιώνουν εξωτερική παραβίαση των συστημάτων και κλοπή των εγγράφων.

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των ENERGA και HELLAS POWER

Για υποθέσεις διαφθοράς συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER.

Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών, για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Συνελήφθη ο άνδρας με τα «εκρηκτικά» έξω από το Μαξίμου

Συνελήφθη ο άνδρας που λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι προκάλεσε συναγερμό στην Αστυνομία καθώς υποστήριζε πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε ότι θα τιναχθεί στον αέρα.

Ο  ηλικίας 40 χρόνων Έλληνας βρισκόταν κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου  και τελικά η βόμβα που υποστήριζε πως κρύβει κάτω από το μπουφάν του ήταν ένα κινητό τηλέφωνο, μια μπαταρία και ένα τηλεκοντρόλ.

ΠΑΤΡΑ: Σοκ από τη νέα αυτοκτονία 30χρονου - τον βρήκε ο πατέρας του

Συγκλονίζει μία ακόμη αυτοκτονία νέου ανθρώπου στην Πάτρα. Ο αυτόχειρας είναι ηλικίας 30χρόνων και είναι γιός γνωστού μηχανικού (Π.Μ.) ο οποίος είναι υπάλληλος στην Αποκεντρωμένης Περιφέρειας. Ο άτυχος νέος σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα. Έχει μια αδελφή και έναν ακόμα αδελφό ο οποίος βρίσκεται στη Σουηδία. Ο 30χρονος είχε κρεμαστεί από ένα δοκάρι στο υπόγειο του σπιτιού του. Σύμφωνα με πληροφορίες τον βρήκε ο ίδιος ο πατέρας του ενώ ακόμη δεν είχε ξεψυχήσει, ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο,

ΠΑΤΡΑ: Τουρκικό πολεμικό στο λιμάνι... χωρίς την Ελληνική σημαία

Τουρκικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει σε νατοϊκή ναρκαλιευτική άσκηση στον Πατραϊκό κόλπο, ενλιμενίζεται στο λιμάνι της Πάτρας... χωρίς την ελληνική σημαία, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς ναυτιλιακούς κανονισμούς. Σϋμφωνα δε με καταγγελία ακροατή του MAX FM το τουρκικό πλοίο σήμερα το πρωί ενεργούσε στον Πατραϊκό κόλπο ανοιχτά του Μιντιλογλίου χωρίς και πάλι να έχει υψώσει την ελληνική σημαία, δηλαδή τη σημαία της χώρας που φιλοξενεί την άσκηση. Κάτι που συνέβαινε και στο παρελθόν, κι όμως κανείς δεν είχε παρέμβει.

Μεγάλη άνοδος καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μεγάλα κέρδη καταγράφει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αντιδρώντας στη «βουτιά» πέρα του 14% που πραγματοποίησε κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 12:58 στις 142,49 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση της τάξης του 6,50%. Άνοδο σε ποσοστό 5,99% παρουσίαζε την ίδια ώρα ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 54,13 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανέρχεται στα 906.406 ευρώ.

Ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Προερχόμενος από τριήμερες απώλειες 7,9%, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας επιχειρεί να καλύψει την Τρίτη μέρος από το «χαμένο έδαφος».

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται η πλειονότητα των μετοχών στον FTSE20, με τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη να εντοπίζονται στους τίτλους των Cyprus PB, Τρ. Κύπρου, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Οι χθεσινές ποσοστιαίες απώλειες του τραπεζικού δείκτη (-15,8%) ήταν οι δεύτερες μεγαλύτερες όλων των εποχών, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

" Η Τουρκία σε κρίση γεωστρατηγικής. "

Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος*. 
Διεθνολόγου
Από το epirus-ellas
 
 Η Τουρκία σήμερα ευρίσκεται μεταξύ Σκύλας & Χάρυβδης. Ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες, με κίνδυνο να τη συνθλίψουν.  Όπως η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, η Τουρκία αντιμετωπίζει κρίση Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής. 

Από τη μια η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, & τις Σιωνιστικές ΗΠΑ των Μασόνων, Σαϊεντολόγων & Μορμόνων του Romney, πιέζουν τη Τουρκία να...
επιτεθεί στη Συρία & Ελλάδα, και από την άλλη η Ρωσία και οι Κούρδοι, είναι έτοιμοι να επιτεθούν στη Τουρκία, εάν αυτή επιτεθεί σε Συρία και Ελλάδα. 

Ο Αμερικανός ζητιάνος που χλευάζει τον Γιώργο Παπανδρέου - Αλήθεια ή φωτομοντάζ;

Η εικόνα που βλέπετε κάνει το γύρο του διαδικτύου - Ένας ζητιάνος της Βοστώνης, ζητάει βοήθεια επειδή... είχε δάσκαλο τον Γιώργο Παπανδρέου
Aπίστευτη φωτογραφία με ένα Αμερικανό ζητιάνο να χλευάζει τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαϊας πλέον, Γιώργο Παπανδρέου.
Αυτό κάνει τουλάχιστον ένας άνδρας στους δρόμους της Βοστόνης. Καθισμένος οκλαδόν σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατά στα χέρια του ένα μικρό χαρτόνι στο οποίο για να πείσει τους περαστικούς να τον βοηθήσουν οικονομικά γράφει:
«Παρακαλώ, βοηθήστε με! Καθηγητής μου στο Χάρβαρντ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν έχω μέλλον!»